Vanha sanonta ei pitänyt paikkansa

Charles Bertrandin vauhti vain kovenee.
Blues saapui Kuparisaaren hornankattilaan kauden toisen kerran. Espoolaiset olivat hävinneet edelliset kaksi kertaa, ja loistavasta taistelusta huolimatta tämä ei ollut poikkeustapaus. Sport otti itselleen kolmannen peräkkäisen kotivoiton luvuin 3-2 (1-0, 1-1, 1-1).

− On yksi syy siihen, miksi hävisimme Sportille kolmannen kerran, mutta se on minun ja joukkueen välinen asia, kertoi Blues-valmentaja Jyrki Aho

Blues painosti kovaa alusta alkaen, ja Sport oli pinteessä, kunnes Stefano Giliati ajoi Hannu Toivosen päälle turhan lujaa. Rangaistuksen jälkeen espoolaisten puolustuksessa tuli paha merkkausvirhe, ja Petri Lammassaari tykitti ottelun avausmaalin.

− Yritimme pelata mahdollisimman yksinkertaisesti. Onnistuimme sekä ylivoimassa että alivoimassa ja tuli hyvä voitto, analysoi kaksi komeaa maalia nakuttanut Charles Bertrand

Loppuerään kotkapaidat lisäsivät taklauksia ja rakensivat yllättäviä maalintekopaikkoja. Huono viimeistely ja Blues-veskari Eetu Laurikaisen nopeat reagoinnit pelastivat Bluesin suuremmilta takaiskuilta.

Kenttämestarin erikoisia ja yksilösuorituksia

Koko ottelun ajan kiekko pomppi puolin ja toisin harvinaisen paljon. Ajoittain kenelläkään pelaajista ei ollut tietoa missä pikkumusta menee. Bluesin toimesta mediakuutiokin sai osumaa pelivälineestä.

− Ensimmäiset pari minuuttia pelasimme loistavasti. Sitten tuli se Giliatin kummallinen jäähy, joka sekoitti meidän rytmiä, kommentoi Aho.

Bertrand varasti Bluesin päädyssä kiekon Jere Seppälältä kuin karkin lapselta, ja näppärillä veivauksilla lähti myös Laurikainen kahville.

− Bertrand on aivan huikea pelaaja. Tauon jälkeen oli hiukan vaikeaa, mutta nyt on parantanut koko ajan, kertoi Sport-käskyttäjä Tomek Valtonen

Toisen erän loppuminuuteilla vieraat pääsivät peliin mukaan Victor Westermarckin heitettyä siniviivalta Liiga-uran avausmaalinsa loistavan ottelun pelanneen Toivosen selän taakse.

− Pari onnekasta pomppua, jolla Blues sai tasoituksen aikaan. Lopussa kuitenkin saatiin taisteltua kolme pistettä, kommentoi Valtonen.

Jännitystä loppuun saakka

Blues nappasi itselleen tasoituksen kolmannessa erässä ylivoimalla, kun Otso Rantakari laukoi kiekon viivalta jälleen pikkumustan menoista tietämättömän Toivosen ohi.

Espoolaiset tarjosivat kotijoukkueelle uutta johtoa lähettämällä kaksi miestä rangaistusaitioon, mutta vaasalaiset eivät päässeet päätypleksejä lähemmäksi.

− Olen pettynyt suorituksestamme. Tappio ketuttaa aina. Saimme pelin tasoihin, mutta Sport pani kampoihin todella lujaa, analysoi syöttöpisteen saalistanut Kim Hirschovits.

Bertrand iski uudella ylivoimalla itse hyökkääjän oltua melkein ilmassa kiekon Laurikaisen ohi. Blues laittoi kaiken peliin, ja kuudes kenttäpelaaja hyppäsi jäälle. Loppuminuutit kuluivat Sportin alivoimalla, mutta Sport nappasi Bluesilta kolmannen kerran täydet pisteet.