Taisteluvoitto ranskalaisella johdolla

Ranskalaisduo oli tiistaina iskussa.
Tiistaina Vaasassa kohtasivat Sport ja Blues. Molemmat joukkueet tulivat otteluun tappion saattelemana, joten voittopolulle palaamisesta odotettiin taistelua. Sitä se oli. Sport heräsi yhden maalin jälkeen melkoiseen hurmokseen, ja espoolaiset jäivät jalkoihin. Kotkapaidat nappasivat kauden toisen voittonsa luvuin 6-2 (0-1, 4-0, 2-1).

Kahden pisteen herroja ottelussa löytyi yhteensä seitsemän kappaletta, viisi kotijoukkueesta ja kaksi vieraista. Espoolaisista maalin ja syötön merkkauttivat Kim Hirschovits ja Kai Kantola. Samat lukemat Sportilta iskivät ottelun parhaat pelaajat, Lassi Kokkala ja kaksi syöttöä napannut Oskari Manninen. Bluesin puolustus uinahteli liian usein, ja ykköspakki Olli Malmivaara oli kentällä viiden Sportin maalin aikana.

− Matka jatkuu ja katseet siirretään perjantaihin. Tänään toinen ylivoimaketju toimi hyvin, kommentoi Sport-käskyttäjä Tomek Valtonen

Ottelu alkoi kohmeisesti ja lukuisilla pitkillä kiekoilla, mutta Blues oli niskan päällä. Varsinaisia maalintekopaikkoja Sportin puolustus ei vieraille tarjonnut ja Hannu Toivonen torjui muutamat yritykset. Ensimmäisen alivoiman kestettyään Sport sai kuljettajan paikan, ja Blues-veskari Jani Niemisellekin kertyivät ensimmäiset torjunnat. Toivonen torjui ottelussa 27 kertaa ja Nieminen puolestaan 18.

Blues pääsi toistamiseen ylivoimalle istuttuaan ensin oman rangaistuksensa, ja Kantola jaktoi virettään siirtämällä Toivosen torjunnasta paluukiekon maaliin. Avauserän viimeisellä minuutilla kotijoukkue pääsi toisen kerran ylivoimalle, mutta erätauolle siirryttiin vieraiden johtoasemassa.

− Viime viikko oli meillä raskas ja nyt saatettiin aloittaa vähän varpaillamme, mutta saatiin homma toimimaan. Yksi ylivoimamaali tuli vähän onnekkaasti, mutta näitä sattuu, analysoi Valtonen.

Kolme minuuttia, kolme maalia

Toisessa erässä osat vaihtuivat, ja Sport aloitti painostamisen. Kalle Kaijomaa joutui poistumaan pukukopin puolelle, kun Teemu Tallberg osui kiekolla puolustajaa kasvoihin. Blues joutui kiipeliin myös tasakentällisin, mutta Nieminen torjui erinomaisesti.

Lopulta Sport onnistui lyömään lukemat tasan, kun Tomi Körkkö sutaisi maalin edestä pikkumustan tietämättömän Niemisen ohi. Sport lisäsi pökköä pesään, ja Damien Fleury survoi kotkalauman johtoon. Espoolaiset hakeutuivat suurempiin ongelmiin ja kotijoukkue kiitti, kun Lassi Kokkala iski kolmannen häkin ranskalaiskaksikon loistavasta esityöstä.

Bluesille ilmaantui mahdollisuus tulla peliin mukaan ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Viimeisellä minuutilla vaasalaiset käänsivät veistä espoolaisten haavassa, ja Charles Bertrand laukoi sokean Niemisen hanskakäden puolelle komean maalin. Isännät siirtyivät toiselle erätauolle kolmen maalin johdossa.

Bluesin nopea alku ei riittänyt

Päätöserään Blues vaihtoi maalilla Niemisen Eetu Laurikaiseen. Espoolaiset aloittivat räväkästi, ja vain puolessa minuutissa Hirschovits onnistui kaventamaan johdon kahteen maaliin. Blues painoi päälle, mutta Toivonen ja puolustus kestivät hyvin.

Erän loppupuoliskolla Laurikainen pääsi vauhtiin varsinaisessa torjuntatyössa, ja otteet olivat varmoja. Bluesin vauhti loppui kuitenkin Kantolan istuessa jäähyllä. Erik Riska veti suoraan Teemu Henritiuksen syötöstä kolmen maalin johdon takaisin.

Kun Kokkala lähti istunnolleen, kahdeksan torjuntaa päätöserässä tehnyt Laurikainen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan. Jarkko Immonen iski kuitenkin kylmää vettä niskaan ja heitti kiekon omasta päästä tyhjiin.

− Me kaikki pelasimme hyvän ottelun. Teimme kovasti töitä ja se palkittiin, kommentoi ranskalaishyökkääjä Bertrand.

Sport suuntaa seuraavaksi Poriin kohtaamaan Ässät perjantaina, ja Blues puolestaan lähtee lauantaina Saipaa vastaan Lappeenrantaan.