Vaasan torstai-ilta kuului Rasmus Rinteelle

LIIGA / Raportti
Kiehuu se soppa välillä maalivahdinkin kattilassa yli.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Torstai-iltana Vaasan Sportin viimeiseen kotiharjoitusotteluun saapui vieraaksi kasitien rakas vihollinen Ässät. Kyseessä oli myös hyväntekeväisyysottelu ja kokonaisuudessaan se näytti myös hyväntekeväisyyshöntsältä. Porilaisvieraat veivät ottelun ja nollasivat kotkapaidat lukemin 2-0 (0-0, 2-0, 0-0).

Rasmus Rinne oli hetkellisistä haparoinneista huolimatta kentän paras pelaaja. Vireydestä ja tahdonvoimasta kertoi se, että päätöserässä Rinne torjui peräti 21 vetoa, kun kentän toisessa päässä kelpo ottelun pelannut Ville Hostikka joutui venymään pikkumustan tielle vain kolmesti.

Avauserä oli kummaltakin joukkueelta laimea. Ylivoimat eivät lähteneet pyörimään, eivätkä maalivahdit joutuneet kunnolla torjuntatöihin. Toinen erä lähti käyntiin vastaavasti Sportin ylivoimalla ja se kulki jo oikein mallikkaasti, mutta Samuli Kivimäen tolppalaukaus oli kokonaissaldo.  Ässät kiitti ja käytti oman tilaisuutensa heti hyväksi, kun Jake Hansen tarjoili erinomaisen paikan Aleksi Saarelalle ja patapaidat menivät johtoon.

Toisen erän loppupuoliskolla Sportin illan paras pelaaja Niko Peltola tarjoili Teemu Tallbergin läpiajoon, mutta kehnon viimeistelyn ansiosta Rinne selvisi jälleen säikähdyksellä. Vastahyökkäyksestä Ässät rokotti jälleen, kun Mika Niemi ohitti Hostikan hiukan helpon näköisesti ja vierasjoukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Sport lisäsi pökköä pesään, mutta kuudellakaan kenttäpelaajalla vaasalaiset eivät onnistuneet maalinteossa ja patapaidat ottivat voiton ensimmäisestä kasitien derbystä. Lopussa hellankoukkukin kuumeni, kun Tuomas Huhtasen jyräsi Sport-vahti Hostikan ja Kelsey Tessier purkautui rangaistuksistaan.

− Ensimmäinen erä oli meiltä vähän tahmea, mutta toinen ja kolmas olivat erinomaisia. Loimme hyviä maalintekopaikkoja ja puolustimme sekä hyökäsimme hyvin, mutta koska nolla jäi taululle, niin maalintekoon ei voi olla tyytyväinen. Vastustaja rokotti tehokkaasti, kun emme onnistuneet viimeistelemään, analysoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen taiston tauottua. 

Joukkueet kohtaavat heti perjantaina Porissa.

Sportin kokoonpano ottelussa:

38 Teemu Tallberg - 23 Jarkko Immonen - 71 Marko Luomala
5 Eetu Heikkinen - 7 Matt Generous

28 Samuli Kivimäki - 90 Kelsey Tessier - 11 Damien Fleury
8 Joonas Valkonen - 81 Ari Gröndahl

3 Charles Bertrand - 15 Mika Kujanpää - 87 Jarkko Hattunen
77 Niko Peltola - 41 Oskari Manninen

21 Tomi Körkkö - 18 Aleksi Rekonen - 13 Erik Riska
16 Teemu Henritius - 6 Mikko Pukka

35 Ville Hostikka (AM)
33 Hannu Toivonen

Ässien kokoonpano:

Jarno Kärki - Mika Niemi Austin Smith
Esa Lindell - Garrett Stafford

Michael Ryan - Aleksi Saarela - Jake Hansen
Jyri Marttinen - Patrik Parkkonen

Tuomas Huhtanen - Henri Heino - Niko Ojamäki
Ville Uusitalo - Valtteri Viljanen

Ville Ahlgren - Juha Kiilholma - Henri Keskilohko
Teemu Vuorisalo

Rasmus Rinne (Arttu Kulmala)

» Lähetä palautetta toimitukselle