Ässät niukasti Sportia parempi viimeistelyssä

LIIGA / Raportti
Ensimmäisestä vaihdosta lähtien vääntöjä riitti.
Kuva © Harri Bragge - www.hb-photography.fi
Sportin ja Ässien kenraaliharjoitus oli kaiken kaikkiaan varsin viihdyttävää kiekkoa. Molempien ylivoima ja viimeistely olivat perjantai-iltana ruosteessa, mutta taklaukset ja vauhti korvasivat puutteet katsojien silmiin.

Kotkapaitojen neloskenttä oli varsin vauhdikkaalla päällä koko ottelun. Erik Riskan johtama vitja vei kiekkoa Ässien päätyyn varsin kiitettävästi. Myös slovakialaisvahvistus Gabriel Spilar oli näkyvimmillään tähän asti pelattuaan Lassi Kokkalan laidalla. Ässien ulkomaalaiskenttä suoriutui myös hyvin Pat Mullanen ratkaistua ottelun jatkoajalla.

− Kohennettiin koko viisikkopeliä, ja kokonaisuutena meiltä tuli ehjä suoritus. Hyvä päästä kokeilemaan kolmella kolmea vastaan. Sport ei ollut huonompi edelliseen otteluun verrattuna, vaan me olimme parempia. Yhdysvaltalaiset ovat parantaneet pelaamistaan koko ajan, tiivisti porilaisvieraiden käskyttäjä Pekka Rautakallio

Tempo hidastui väliaikaisesti

Toiseen erään fyysisyys oli jäänyt takavasemmalle ja joukkueet keskittyivät enimmäkseen kiekolliseen pelaamiseen. Meno oli kuitenkin väliaikaista, kun puolivälin tienoilla Semir Ben-Amor jyräsi Kokkalan keskialueella takaa päin suihkukomennuksen arvoisesti.

− En ole lääkäri, mutta Kokkala on hyvässä kunnossa. Joel Kivirannalle sattui pieni loukkaantuminen. Joonas Komulainen ja Charles Bertrand ovat puolestaan flunssassa. Ylivoima meni vähän sekaisin. Kokkalalle oli roolia varattu. Spilar on pelannut hyvin. Liiga on Euroopan fyysisin sarja, ja Slovakian pääsarjassa pelataan ihan erilaista kiekkoa. Nyt alkaa sujua hänelläkin, valaisi päävalmentaja Tomek Valtonen

Pitkän ylivoiman lopuksi Felix Westermarck avasi maalihanat napakalla rannevedolla ja kolmanteen erään siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

− Oli mukavaa pelata, kun tunteet olivat mukana. Pikahälytyksellä saavuin tänne ja katsotaan, miten mennään eteenpäin. Ei ollut aivan suunniteltu osuma. Se taisi ottaa osumaa pakin mailastakin eli onneakin oli matkassa, kommentoi Westermarck.

− Westermarck jää toistaiseksi tänne, Valtonen kertoi.

 Veskarien kaksintaistelu

Loppuvaiheilla molemmille joukkueille ilmaantui satunnaisia tilaisuuksia onnistua. Sekä Andreas Bernard että Mika Järvinen tekivät tyylipuhtaita ja tärkeitä torjuntoja läpi erän. Lopulta Ässät kampesi itsensä tasoihin Jarno Kärjen osumalla. Raudatkin kolahtivat puolin ja toisin, mutta ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta.

Porilaiset olivat hyvässä terässä jatkoajalla, ja lopulta Mullane onnistui yllättämään Järvisen toisen kerran. Näillä tunnelmilla joukkueet siirtyivät odottamaan kauden avausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle