TPS onnistui vihdoin Kisapuistossa

LIIGA / Raportti
Aleksandar Georgijevin ilta oli lähes täydellinen.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
TPS onnistui lyömään vuoden mittaiseksi venyneen voitottomien otteluiden putkensa SaiPaa vastaan viemällä ottelun 4−1. Turkulaisten sankareiksi nousivat maalivahti Aleksandar Georgijev, joka pysäytti SaiPan yritykset kerta toisensa jälkeen, sekä Dave Spina, joka oli joukkueen neljästä maalista kolmessa mukana.

TPS onnistui katkaisemaan yli vuoden kestäneen voitottoman putkensa SaiPaa vastaan. Kurinalaisesti SaiPan hyökkäyspelin tukehduttanut TPS käytti tehokkaasti maalipaikkansa hyväkseen kotijoukkueen tuhlatessa niitä roppakaupalla.

SaiPa hallitsi ottelun avauserää lähes mielinmäärin. TPS:n puolustus oli erän alusta lähtien yhden askeleen perässä, ja se oli kostautua avausmaalin muodossa. TPS kuitenkin kesti uhrautuvalla alivoimapelaamisellaan erikoistilanteet. Illan ehdottomaksi sankariksi nousi kuitenkin TPS:n nuori maalivahti Aleksandar Georgijev, joka ryösti SaiPalta usean selvän maalipaikan ja avauserän lopussa Ville Kohon rangaistuslaukauksen. TPS:n päävalmentajalla Ari-Pekka Selinillä olikin syytä antaa kiitosta oman joukkueensa avauserän uhrautuvasta esityksestä.

− Kyllähän SaiPa meitä kyykytti Turussa ihan reippaasti ja päästiin iskemään vähän takaisin. Kärsivällisellä puolustuspelaamisella ja huippu alivoimapelaamisella selvittiin ottelun avauserästä, kertoi Selin.

Toiseen erään jäälle luisteli täysin erilainen TPS. SaiPa ei löytänyt avaimia TPS:n keskialueen sumppuun ja erä olikin täysin TPS-merkkinen. Samalla SaiPan pelaaminen alkoi näyttää tuskaiselta ja tuota tuskaa lisäsi vain turkulaisten nopeaan tahtiin tekemät maalit. Maaleja on turha laittaa maalivahti Jani Niemisen piikkiin, sillä SaiPan puolustuspelaaminen toisessa erässä oli huonoa. Innokkaasti hyökkäyspäässä pelannut Sam Lofquist oli puolustaja parinsa Kalle Maalahden kanssa suorastaan luokaton, sillä kummankin plus-miinus saldo oli ottelun jälkeen pahasti miinuksella.

Jos maalivahti Georgijev onnistui TPS-maalilla, onnistui ex-SaiPa Dave Spina rokottamaan entistä seuraansa. Ensin Spina järjesteli Julius Vähätalon karkumatkalle Maalahden epäröityä silmänräpäyksen verran ja erän lopussa löi viimeiset naulat SaiPan arkkuun kahdella maalilla 22 sekunnin sisään.

− TPS:n ensimmäinen maali tavallaan sekoitti sitä meidän kärsivällisyyttä ja malttia, joka meillä oli ensimmäisessä erässä. Tehtiin hirveä määrä virheitä etenkin toisessa erässä. Maalipaikkoja onnistuttiin luomaan kyllä, mutta tänään ei vain onnistuttu niissä, kertoili SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kolmannen erän SaiPa puski päätään Georgijeviin. Se loi lukuisia maalipaikkoja TPS-päätyyn, mutta ei onnistunut enää ohittamaan 19-vuotiasta venäläismaalivahtia. Ilman Georgijeviä TPS olisi poistunut Kisapuistosta jälleen tappio niskassaan. Ei olekaan ihme, että päävalmentaja Selin kehui nuoren vahtinsa esitystä estottomasti.

− Ihan selkeä ykkönen tänään meidän joukkueessa. Kuitenkin kovaan paikkaan nuori kaveri joutui. Todella kylmäpäinen ja rauhallinen esitys ja toi sitä kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta joukkueeseen sekä uskoa, että voimme ottelun voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo