SaiPa rynnisti takakaarteessa ohi hyytyneen TPS:n

LIIGA / Raportti
David McIntyre sytytti SaiPan taisteluun.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kaksi erää turkulaiseen muurin päätään hakannut SaiPa järjesti todellisen rallin päätöserässä vieden sen peräti viidellä maalilla.

SaiPa onnistui viemään TPS:ää vastaan pelatuista tämän kauden runkosarjan kaikista kohtaamisista ainoan kotivoiton. Kaksi erää SaiPan hyökkäykset pimentänyt TPS jäi pikajuoksutermejä käyttäen täysin telineisiin, kun SaiPa venytti turkulaisten maaliverkkoa peräti viidesti päätöserässä.

TPS sai hyvän alun ottelulle. Se hallitsi kenttätapahtumia puolustaen järkevästi ja iskien oikeaan aikaan saaden pitkiäkin pyörityksiä SaiPan päätyyn.

Suurin osa yleisöstä ei todennäköisesti ollut valmis laittamaan SaiPan puolesta lantteja kahden erän jälkeen, kun TPS johti kahdella maalilla. Avauserässä Henrik Tallinderin laukaus painui vastustamattomasti ohi Jussi Markkasen, eikä veteraanivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia Jussi Makkosen 0-2-maalissakaan.

− Kaksi erää oltiin aika sillassa. TPS oli vahvempi kamppailupelaamisessa ja vyörytti tuonne meidän päähän pitkiä hyökkäyksiä. Meiltä kului paljon energiaa puolustamiseen ja ei saatu oikein miehiä kiinni, kertoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Yksi tilanne kuitenkin muutti täysin kenttätapahtumat kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

− 40 minuuttia oltiin suunnitelmassa kiinni, mutta jäimme SaiPan temmon ja taistelutahdon jalkoihin. Hemmetin katkera tappio, kun sauma oli pisteitäkin täällä kaivaa, mutisi TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Kolmanteen erään Tirkkonen teki pieniä muutoksia kokoonpanoon vaihtamalla Sami Venäläisen kakkosketjuun ja siirtämällä Kevin Hendersonin Venäläisen paikalle nelosketjuun. Muutos, pienikin sellainen toimi erinomaisesti. Tirkkonen ihmetteli kuitenkin ottelun jälkeen yhden maalin antamaa energiamäärää.

− Tämä jääkiekko on aika mielenkiintoinen ja ihmeellinen peli. Yksi maali erän alkuun vapautti meiltä energiaa pelaamiseen.

SaiPa sai järkyttävän energialatauksen David McIntyren tarkalla rannelaukauksella tuomasta maalista. TPS oli kolmannessa erässä täysin eri joukkue ja puoilusti vimmatusti omaa maaliaan. SaiPan vyöry oli kuitenkin liikaa. Kotijoukkue takoi vajaaseen kuuteen minuuttiin kiekon kolmesti ohi Oskari Setäsen ja TPS:n selkärangan katkeaminen kuului pitkälle Sisä-Suomeen asti.

Kuusi minuuttia ennen loppua TPS-luotsi Selin peluutti vimmalla ykkösketjuaan Eric Perrin-Tomi Kallio-Jerry Ahtola. Joukkueen syömähammas pelasi joka toista vaihtoa niiden venyessä yli minuutin mittaisiksi. Uhkapeli kostautui, eikä TPS saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle missään vaiheessa.

− Varsinkin takaa-ajossa pitää laittaa ykköskorin miehiä jäälle. Lopussa puhti vähän loppui ja ei löydetty enää puristusta, myönsi Selin.

Perjantaina kaksi maalia Pelicansin verkkoon paukuttaneen Vojtech Polakin sisääntulo joukkueeseen on ollut näyttävä. Yhtään huonommaksi ei ole jäänyt siirtotakarajalla myös joukkueeseen siirtynyt Henderson. Kummankaan pelaajan tapauksessa ei voida kuitenkaan puhua, että miehet olisivat parhaassa mahdollisessa pelikunnossa.

− Ihan hirveästi ei ole ollut aikaa harjoitella, lähinnä pelien kautta ollaan enemmänkin menty. Kummatkin kaverit ovat halukkaita oppimaan ja kyselemään. Aika tekee varmaan tehtävänsä kummankin kanssa, mutta hyviä persoonia kumpikin on, joten helppo heidän on ollut tuohon porukkaan tulla, kertoi Tirkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle