Näytöstyyliin kotivoittoon

LIIGA / Raportti
SaiPan ja TPS:n välinen ottelu ei noussut tasoltaan kauden parhaaksi otteluksi Kisapuistossa, mutta kotijoukkue tarjosi kannattajilleen ylivoimaisen esityksen päätteeksi tyylipuhtaan kotivoiton aneemisista turkulaisista.

Nousujohteisesti viime aikoina esiintynyt SaiPa lähti otteluun ennakkosuosikkina ja tällä kertaa joukkue kesti paineet ottamalla tärkeän voiton ylivoimaisen esityksen jälkeen. Kuvaavaa oli, että TPS ei rakentanut yhtään huippuluokan maalipaikkaa helpon nollapelin torjuneen Jere Myllyniemen maalille.

– Energinen aloitus meiltä. Maalit on tärkeitä, saatiin tehtyä johtomaali ja vielä 2-0-osumalla saatiin ote. Pelattiin 60 minuuttia ehjästi, eikä erien alussa ihmetelty vaan tultiin pelaamaan. Hyvää intensiteettiä ja vahvaa kamppailupelaamista, SaiPa-luotsi Ari-Pekka Selin kiitteli.

Yhden joukkueen peli

Ottelun avauserässä SaiPa oli kaikessa edellä. Ottelun ensimmäisen maali oli kovaan vireeseen äityneen SaiPan kolmosketjun illan ensimmäinen näyte osaamisestaan. Seitsemän ottelun pisteputkessa paistatteleva Juha Kiilholma rakensi maltilla Juha Koivistolle avopaikan ja tuulispäinen laituri latasi kiekon etukulmasta ohi Marek Schwarzin.


Koskisen laukaus ohittaa Schwarzin kolmannen kerran.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

– Kiilholman ketjulta taas erittäin vahva esitys, Selin totesi osuvasti.

TPS rakensi pari mukiinmenevää tilannetta Jere Myllyniemen vartioimalle maalille, mutta erä oli silti selvää mustapaitojen näytöstä. Toisen osuman iski maalin kulmalta Ville Koho ketjukaveri Riley Armstrongin vahvan maalillenousun jälkeen.

– SaiPa tuli lujaa ja raikkaasti alkuun, ei ollut yllätys, mutta meillä ei ollut mitään vastausta siihen. Rimpuiltiin jotenkin mukana, mutta SaiPa löi siihen kaksi maalia ja se oli tämän pelin juoni, harmitteli vaitonainen TPS-päävalmentaja Pekka Virta.

Avauserässä vaisut turkulaiset olivat toisessa erässä jo aneemisia. Takaa-ajajaksi joutunut TPS sai vaivaiset neljä laukausta kohti Myllyniemeä. Turkulaisten maalivahti Schwarz puolestaan urakoi 13 torjunnan verran ja kerran tsekkivahti joutui taipumaan. Asialla oli jälleen lappeenrantalaisten kolmosketju ja tällä kertaa Petri Koskinen sai nimensä maalintekijätilastoihin. Koskisen maaliputki venyi jo neljän ottelun mttaiseksi, kun hyökkääjä suti Per Savilahti-Naganderin laukauksen karat rysään.

Jo toisessa erässä aktiivisena vierasjoukkueen maalinedustalla häärännyt Jarno Koskiranta lisäsi SaiPan johdon jo neljään päätöserän alussa. Tasavajaalla syntyneesee osumaan syöttäjiksi kirjattiin ykköspakkipari Mikko Pukka ja Brian Salcido, joka on nakutellut viime ottelut tehokkaasti.

TPS luovutti neljännen osuman jälkeen ja ottelun loppuaika odoteltiin vain summerin soittoa. Pientä väriä ottelun loppuun toi Armstrongin ja TPS:n Timo Salon pieni nujakka, ilman hanskoja, joka päättyi kuitenkin kehätuomareina toimineiden linjatuomarien väliintuloon.

– Pelaajista on parempi olla sanomatta tänään mitään, viikonloppuna jatketaan, tänään ei toiminut mikään, Virta päätti.

Joukkueet pelaavat ensi kerran perjantaina, kun SaiPa kohtaa tammikuun tasauksen ensimmäisessä osassa HPK:n Hämeenlinnassa ja TPS yrittää päästä jaloilleen Lukkoa vastaan kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle