SaiPa pesi kasvonsa omassa luolassaan

LIIGA / Raportti
Kim Strömberg (vas.) osui Tapparaa vastaan kahdesti.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Edellisellä kerralla kylvetyksen Tapparalta Lappeenrannassa saanut SaiPa pesi kasvonsa kotiyleisönsä edessä. Kuluneen saippuan lisäksi SaiPalle irtosi kolme pistettä lukemin 3-1.

SaiPa onnistui maksamaan kalavelkansa kotijäällään sarjakakkoselle Tapparalle. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Kisapuistossa Tappara nöyryytti lappeenrantalaisia peräti 0-7, mutta tänään jäällä oli aivan eri joukkue kuin lokakuisessa löylytyksessä.

Huolimatta eilisestä ottelustaan Kouvolassa Tappara oli ottelun alussa liikkuvampi ja aktiivisempi jäällä. Mitä pidemmälle ottelu eteni kävi kuitenkin hyvin selväksi, että tamperelaisten luistin alkoi painamaan. SaiPa sai otteen ottelusta itselleen jo avauserän ensimmäisellä puoliskolla.

Läpi ottelun Tapparan pelaajilla oli vastassa SaiPan lisäksi oma huolimattomuus. Etenkin eilen voiton KooKoosta ratkaisseen Arttu Ilomäen ilta oli sysimusta. Ilomäki tarjoili SaiPalle niinsanotulla suoraan lapaan periaatteella ainakin kaksi täysin varmaa maalipaikkaa, mutta Tappara-vahti Tomi Karhunen pelasti Ilves-kasvatin illan täydelliseltä mahalaskulta kummallakin kerralla.

Tapparalaisten turmaksi muodostuivat myös joukkueen ex-pelaajat. 500:ssa liigaottelussa pelaavaan kokoonpanoon päässyt Jussi Markkanen torjui kaiken mahdollisen ja hyökkääjä Kim Strömberg rokotti entistä seuraansa kahdella maalilla.

Lappeenrantalaisten päädyssä oltiin kuitenkin tyytyväisiä. Etenkin joukkueen peli-ilme oli täysin eri verrattuna esimerkiksi kahden viikon takaiseen SaiPaan, joka hävisi peräti viisi kotiottelua peräkkäin. Illan yksi näkymättömistä sankareista Sami Venäläinen olikin silminnähden tyytyväinen napatuista sarjapisteistä.

- Tunnelmat on hyvät, että kovalta joukkueelta otettiin pisteet. Ei tämän paremmin voi viikkoa päättää, iloitsi ex-seuraansa vastaan onnistunut Venäläinen.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tampereella myös onnistunut Venäläinen näyttääkin onnistuvan juuri ex-seuraansa vastaan. Venäläisen mukaan mistään erityisestä ei ole kysymys, mutta jättää mahdollisuuden pienille henkimaailman jutuille.

- Olen kuullut tuon kysymyksen ennenkin, naurahtaa Venäläinen

- Ihan samalla tavalla sitä valmistautuu kuin muitakin vastaan. Voi tietysti olla, että alitajunnasta tulee joku tietynlainen lataus juuri Tapparaa vastaan.

Harvemmin urallaan rangaistuslaukauksia ampuva Venäläinen sai tilaisuuden jo avauserässä, kun mies kaadettiin kiekonriiston jälkeen keskialueella. Karkumatkalle päässeen Venäläisen rangaistuslaukaus ei kuitenkaan ollut sieltä parhaimmasta päästä. Liekö kokeneella sotaratsulla harjoituksen puutetta rangaistuslaukauksista, sillä Tappara-vahti Karhunen luki Venäläisen yritystä kuin avointa kirjaa.

- Maalivahti pysyi hyvin mukana, mutta huomasin jo hyvissä ajoin, että nyt se meni mönkään, naureskeli Venäläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo