Liigan kovin joukkue alisti SaiPaa

LIIGA / Raportti
Dominik Hrachovinalle sai kauden ensimmäisessä ottelussa helpon nollapelin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Tapparan shokkialku oli liikaa vahvana kotijoukkueena tunnetulle SaiPalle. Jokaisella osa-alueella täysin ylivoimainen ollut Tappara sai sarjapisteet Kisapuistosta helposti.

Harvoin, jos koskaan on Lappeenrannan Kisapuiston katsomot ovat tyhjentyneet kolmannen erän puolessavälissä. Täydellisestä shokkialusta toipuminen osoittautui SaiPalle mahdottomuudeksi. Tapparan iskiessä nopeaan tahtiin kahden ensimmäsen erän alussa jäi SaiPalle illan kamppailussa täydellinen statistin rooli.

Alkutahdit ottelulle tarjoilivat Kisapuiston kenttämestarit. Ränniin ammutun kiekon pompattua plekseistä SaiPan maalin eteen, niin maalivahti Jani Nieminen kuin SaiPa-puolustuskin yllätettiin täydellisesti housut kintuissa. Neljä minuuttia myöhemmin SaiPan selkäranka katkesi Nick Plastinon maaliin.

- Meillä on ollut vaikeita aikoja ja heti alkuun tulee tuollainen pleksistä pompannut kiekko. Alkuun näytti, että olisimme olleet terävämmällä jalalla liikenteessä kuin HPK:ta vastaan. Viime aikoina tuollaiset takaiskut on vaikuttaneet ihan liikaa meidän pelaamiseen. Peli hajoaa ja rupeamme juoksemaan kiekon perässä. Pelaaminen ja keskittyminen herpaantuu ihan liian helposti, analysoi SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen.

SaiPalla oli omat paikkansa pysyä ottelussa mukana, mutta joukkueen kokonaisesitys oli luokaton. Joukkueen kiekollinen peli oli ajoittain C-juniorikiekon asteella. Aivan kuin joukkueen pelaamisesta olisivat unohtuneet jopa perusasiat.

Tappara oli kentän jokaisella osa-alueella kolme askelta SaiPaa edellä. Pelasi kotijoukkue ylivoimalla tai tasakentällisin ei siltä onnistunut mikään. Kun vielä mukaan otetaan kolmannessa erässä SaiPaan iskenyt täydellinen kurittomuus oli katastrofin siemenet kylvetty.

- Oli sellainen vastustaja tänään, että ei tänä vuonna ole vastaan tullut. Jäimme jälkeen kamppailuvoimassa ja -halukkuudessa. Tappara on tällä hetkellä sarjan kovavireisin joukkue, myönsi Tirkkonen.

Tapparan ei tarvinnut viimeisen kymmenen minuutin aikana edes kunnolla pelata. Sille riitti ainoastaan kiekollisen pelin hallitseminen sekä maalipaikkojen käyttäminen SaiPa-puolustuksen jättäessä maalivahti Niemisen täysin yksin. Jukka Peltolan, Veli-Matti Savinaisen ja Jere Karjalaisen maalit kahden miehen ylivoimalla olivatkin pelkkää kosmetiikkaa.

- Tottakai se lämmittää mieltä, että onnistuttiin maalinteossa. Numerot ei varmaan kerro ihan täyttä totuutta tuosta pelistä. Kyllä se isoin asia oli meidän tehokkuus hyökkäyspäässä ja varma maalivahtipeli, vähätteli Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola

Kun vielä kauden ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Dominik Hrachovina selvitti helposti SaiPalaisten kaikki maalintekoyritykset oli ottelun käsikirjoitus kirjoitettu jo toisen erän puolessa välissä.  Tapola ei suotta suitsuttanut nuoren tšekkivahtinsa otteita.

- Dominik osoitti tänään, että on hyvä liigatason maalivahti. Hieno peli ja hieno päivä nuorelle maalivahdille.

SaiPan kurittoman esityksen kruunasi joukkueen tähtipelaajaksikin luokiteltavan David McIntyren typerä jäähy kolmannen erän alussa. SaiPan saatua edes pienen takaa-ajon poikasen pystyyn ajoi McIntyre Tappara-pelaajaa päähän keskialueella viiden minuutin ja ulosajon arvoisesti.

Kun vielä Lasse Lappalainen ja Sami Venäläinen nappasivat viiden minuutin alivoiman aikana jäähyt mieheen oli Tapparalla helppo työ viimeistellä musertavat loppulukemat taululle kahden miehen ylivoimalla. Tirkkonen uskookin, että tälläinen murskatappio voi pidemmässä juoksussa auttaa joukkuetta jollain tavalla.

- Tälläinen tulos voi puhdistaa vähän ilmaakin joukkueessa. Kun tälläinen ulospuhallus tulee, niin ei auta kuin ottaa askelia ylöspäin. Viikonloppuna meillä on kuitenkin kaksi tärkeää peliä edessä, päätti Tirkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle