SaiPa niisti täydet pisteet sisukkaalta Sportilta

Sportin Jarkko Hattusta rikottiin päätösminuuttien läpiajossaan. Rangaistuslaukaus kuitenkin epäonnistui.
Sport ei ollut SaiPalle enää pelkkä suupala. Intensiivinen ottelu päättyi kuitenkin lappeenrantalaisjuhliin.

Loppiaista edeltävä maanantai-ilta sopi SaiPalle ja varsinkin kannattajille, joita oli saapunut halliin ilahduttavasti päälle 4000. SaiPan ja Sportin kauden kolmas kohtaaminen oli tähän mennessä tasaisin, ja vieraat taistelivat tosissaan voitosta läpi 60-minuuttisen.

Voittomaali nähtiin ottelun toisessa erässä. Sportin vaihtaessa kentällistä David McIntyre näki tilaisuutensa nousemalla keskialueelta vahvalla potkulla läpiajoon. Tarkka laukaus painui ohi hyvin torjuneen Hannu Toivosen.

Sport iski alkutahdit

SaiPan viime aikojen kotiotteluita on yhdistänyt takaa-ajajaksi joutuminen jo heti alkuminuuteilla. Myös tällä kertaa vieraat pääsivät iskemään avausmaalin. Ensimmäinen erä oli ylittänyt puolivälin, kun puolustaja Oskari Manninen pääsi terävän vastahyökkäyksen päätteeksi kiskaisemaan kauden avausmaalillaan joukkueensa 0-1-johtoon.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtosen mielestä Sport oli edellä alussa.

− Meidän ottelu alkoi erinomaisesti ja meillä oli hyvä valmistautuminen. Oltiin latauduttu. Mielestäni oltiin niskan päällä ensimmäisessä erässä. Vaikka erä päättyi 1-1, niin silti mielestäni vietiin peliä, tai sitten minusta vain tuntui siltä.

Vierasjoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Reilut puoli minuuttia myöhemmin Markku Flinckin laukoma kiekko ajautui Toivosen maalin editse ja kimposi laitaa pitkin Brian Salcidon lapaan. Salcido laukoi ja kiekko päätyi lopulta Toivosen selän taakse.

− Saatiin hieno maali, mutta sen jälkeen maalinjälkeisessä vaihdossa kolahti omissa. Se on tietyllä tavalla anteeksiantamatonta tässä lajissa, tylytti Valtonen.

Chad Rau täydensi ulkomaalaisvitjan

SaiPan uusin vahvistus, yhdysvaltalaishyökkääjä Chad Rau suoritti liigadebyyttinsä maanantai-iltana. Rau oli istutettu kakkoskenttään yhdessä McIntyren ja Dave Spinan kanssa. Ketju oli väsätä avausmaalin jo kahdeksannella minuutilla ja Raulla itsellään oli tilaisuus iskeä.

− Olin takatolpalla, kun laukaus lähti pisteeltä. En kuitenkaan saanut kunnollista osumaa kiekkoon.

− McIntyre ja Spina ovat todella nopeita pelaajia ja vauhtia riittää. Luulen, että homma paranee muutaman pelin jälkeen, kun saan tottua ketjukavereihini, Rau tunnusteli ottelun jälkeen.

− Hyvä voitto ja henkilökohtaisesti tuntui pelin edetessä koko ajan paremmalta. Tunnelmakin oli todella hyvä. Suomalaiset ovat upeita ja nautin pelaamisesta täällä, Rau iloitsi.

Tirkkonen: "Oikein räväkkä kiekkopeli"

SaiPa sai toiseen erään pakettiaan kasaan, eikä vierailija päässyt enää samalla tavalla hyökkäämään vastaan. McIntyren voittomaali ennen ottelun puoliväliä oli miehen henkilökohtainen taidonnäyte. Syöttöpiste myös Salcidon 3-1-ylivoimamaaliin kolmannessa erässä nosti jenkin SaiPan parhaaksi pistemieheksi ohi Spinan.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kehui vuolaasti illan vastustajaa, eikä suotta. Vaasalaiset ovat menneet paljon eteenpäin kauden vanhetessa.

− Sport pelaa nyt tiiviimmin viisikkona ja joukkueena. Yksittäisiin tilanteisiin on tullut enemmän kokemusta ja itseluottamus on kasvanut järkevästi. Turhia riskejä ei oteta, analysoi Tirkkonen kotkapaitojen kehittymistä kauden alkupuoliskolla.

− Oli isot kolme pistettä ja kovan työn takana. Sport tuli alussa vahvasti, suoraviivaisesti ja röyhkeästi kohti meidän maalia. Onneksi eivät saaneet lisämaaleja.

− Toinen erä oli meiltä jo parempaa peliä, mutta kovan kirin Sport vielä kehitti. Mitään ei tullut ilmaiseksi. Tiukka ja vauhdikas kamppailu, oikein sellainen räväkkä kiekkopeli, Tirkkonen kuvaili joukkueiden kauden tiukinta keskinäistä ottelua.