Väsyneestä Pelicansista ei ollut SaiPan kaatajaksi

LIIGA / Raportti
Pelicans löi päätänsä SaiPan lihamuuriin.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa jätti Lahden Pelicansin täysin jalkoihin illan liigakamppailussa. Kolmannen perättäisen tappion kärsinyt lahtelaisryhmä oli koko ottelun ajan usemman potkun kotijoukkuetta perässä.

Edellisellä vierailulla SaiPaa 0−5-lukemin möyhentänyt Lahden Pelicans oli täysi vastaantulija illan liigakamppailussa. Nopealla jalalla varustettu SaiPa luisteli täydellisesti vierailijoidensa yli vieden voiton 4−1-lukemin.

Heti ottelun ensiminuuteista lähtien Pelicans oli vaikeuksissa liikkuvan ja rohkeasti pelanneen kotijoukkueen kanssa. Vierailijoilla oli suuria vaikeuksia saada kontrolloituja hyökkäyksiä kohti Jussi Markkasen vartioimaa SaiPa-maalia, sillä kiekko poltti pelaajien lavoissa ja syötöt karkasivat harakoille.

Ensierä ehti nipin napin ensimmäiselle neljännekselleen, kun vierailijat saivat jobinpostia. Anrei Hakulinen loukkasi itsensä Markku Flinckin taklattua Hakulista puhtaasti toimitsija-aition edessä.

− Tuntuu ihan uskomattomalle, että Hakulisen kausi alkoi hyvin harjoitusotteluissa. Siitä mies meni remonttiin ja oli pitkään pois. Tuli takaisin kovin odotuksin ja liigamaailma on kova ensikertalaiselle. Nyt sitten vielä niitti tuohon. Se on surullista pelaajan ja Pelicansin kannalta, valitteli päävalmentaja Tomi Lämsä Hakulisen kohtaloa.

Mitä lähemmäs erä lähestyi päätöstään, sitä useammin lahtelaiset saivat hyviä hyökkäyksiä kohti maalia. Oikeastaan erän ainoasta kunnon hyökkäyksestä lähteneen pyörityksen päätteeksi Simon Backman lähetettiin jäähyaitioon hyökkääjä Marko Pöyhösen tultua kaadetuksi.

Ylivoimalla Pelicans loi hyviä paikkoja. Hyökkääjä Antti Jaatinen pääsi lataamaan maalin kulmalta suoraan syötöstä, mutta Markkanen kaivoi jostain patjansa Jaatisen laukauksen eteen. Lämsä myönsi kyydin olleen kylmää toisessa erässä.

− SaiPasta näki selvästi, että edellisessä ottelussa oli tullut kylmää kyytiä ja nyt haluttiin kotiyleisölle näyttää. Olimme vaikeuksissa erän alun, mutta aika hyvin pystyimme tukkimaan keskustan ja kovalla uskolla mentiin toiseen erään, mutta sitten kyyti oli tuloksellisesti kylmää.

Askeleen perässä SaiPaa ollut Pelicans oli selvästi väsynyt. Väsymyksestä johtuen pelaajien ratkaisut eivät hyökkäyspäässä olleet parasta mahdollista. Saman myönsi Lämsäkin.

− Kyllä tänään ja oikeastaan jo edellisessä pelissä joukkueesta näkyi, että nyt mennään äärirajoilla. Päivästä yksi, kun Liiga on alkanut on meilläkin alkanut murheet. On poissaoloja ja loukkaantumisia. Kuormaa on kasaantunut kyllä tietyille pelaajille ihan liikaa.

− Väsymys ja itseluottamuksen puute näkyvät hyökkäyspelaamisessa. Se oli tänään hampaatonta, oikeastaan olematonta.

SaiPa sai salama-alun toisen erään. Jesse Mankinen ja Janne Tavi karkasivat 2−1-hyökkäykseen. Mankinen iski ottelun avausmaalin Janne Juvosen jalkojen välistä. Vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin Tavi siirsi tällä kertaa Mankisen syötöstä kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Kotijoukkueen kolmaskin maali syntyi Pelicans pelaajan karmaisevasta virheestä. Puolustaja Antti Jaatinen tarjoili omalla alueella kiekon suoraan Tavin lapaan. Tavi tarjoili kiekon Mankiselle, joka sai lyödä omasta irtokiekostaan kiekon kolmannen kerran ohi Juvosen.

− Maalit, mitkä SaiPa tänään teki, me annettiin heille lahjana. SaiPa käytti ne hyvin hyväkseen ja teki kovalla prosentilla maalit omista paikoistaan. Se söi entisestään meidän itseluottamusta. Silloin kun taululla on 3−0-lukemat ja tapa millä ne maalit tuli, niin siitä on todella vaikea hurmoksellista kotijoukkuetta vastaan nousta, mietiskeli Lämsä toisen erän tapahtumia.

Erän lopulla ottelu keskeytyi useaksi minuutiksi istumakatsomossa alkaneen flashmobin vuoksi. Kaukaan Laulumiehet aloittivat Karjalaisten laulun ja TV-yhtiön mainosvalot vilkkuivat koko laulun ajan. Oletuksena flashmobille oli, että ottelu jatkuisi sen aikana, mutta TV-yhtiö piti tiukasti esityksen ajan vilkkuvalot päällä.

Päätöserän alkuun SaiPa sai jälleen onnistumisen, kun Valtteri Virkkunen riisti kiekon Michal Repikiltä ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Siirretyn rangaistuksen aikana Virkkusen laukauksesta tulleeseen irtokiekkoon ehti Mikael Kuronen ensimmäisenä ja SaiPa otti jo neljän maalin johdon.

Pelicans onnistui tukkimaan keski-alueen päätöserässä, mikä aiheutti pelin puuroutumisen. Pelicans onnistui rikkomaan niin SaiPan pelin päätöserässä, mutta myös Markkasen nollapelin erän lopulla.

SaiPaa vastaan useasti tuhojaan tehnyt Tommi Paakkolanvaara onnistui maalin sivustalta ujuttamaan kiekon etukulmasta sisään. Ottelun erotuomaristo tarkisti maalia pitkään, mutta hyväksyi sen loppujen lopuksi.

Pelicans saa päävalmentajansa toivoman loman, sillä se kohtaa vasta ensi perjantaina uudelleen SaiPan Lappeenrannassa. SaiPa puolestaan lähtee tiistaina Jyväskylään JYP:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle