Pelicans tarjoili jääpaloja Kisapuiston liekkeihin

Jere Myllyniemelle nollapeli oli kauden ensimmäinen.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden Pelicans kaatoi SaiPan värikkäiden ja kirjaimellisesti kuumien tapahtumien jälkeen lukemin 5-0. Illasta ei SaiPalaisten osalta jäänyt paljoa kerrottavaa, paitsi jääkiekko-ottelussa harvinainen tulipalo, mutta Pelicansin osalta muistiin jää varmasti jäätävä onnistumisprosentti maalienteossa.

Tiistaina maalin tappion kärsinyt SaiPa ei onnistunut katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan, vaan sai kunnon oppitunnin Lahden Pelicansilta. Pelicans hyödynsi saamansa maalipaikat kovalla prosentilla ja nappasi ansaitun voiton paikallisvastustajastaan.

Vaikka SaiPalle tarjottiin heti erän alusta lähtien useita mahdollisuuksia päästä karkumatkalle, ensi erän kahden ylivoiman aikanakaan kotijoukkue ei onnistunut ohittamaan peräti 15 kertaa ensimmäisessä erässä torjunutta Jere Myllyniemeä. Pelicans tarjoili jääpaloja kotijoukkueen niskaan kahdesta ainoasta maalipaikastaan reilun kahden minuutin sisään. Ensin Janne Ritämäki sai rauhassa SaiPa-puolustuksen keskeltä nostaa kiekon ohi Jussi Markkasen ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Joonas Alanne sai nauttia Pekka Saarenheimon loistavasta syötöstä maalin muodossa.

− Aloitimme pelin niin kuin suunnittelimme. Pelicans otti kaksi jäähyä erän alkuun, mutta sen jälkeen teimme paljon virheitä ja Pelicans pääsi iskemään pari maalia omista virheistämme. Peli oli meille äärimmäisen vaikea ja tästä ei voi tehdä muuta kuin ottaa opiksi. Kiekonmenetykset maksoivat meille tämän ottelun. Tässä liigassa, kun vastustaja saa kiekon se lähtee maalia kohti heti. Pelicans ei missään vaiheessa saanut painetta meidän päätyymme, vaan riisti virheistämme kiekon ja laittoi kiekon kovalla prosentilla maaliin, kertasi Brian Salcido avauserän tapahtumia.

Salcidon sanomassa oli vinha perä, sillä ottelussa lauottiin 115 laukausta, joista 79 lähti kotijoukkueen pelaajan lavasta. Vieraiden maalille asti niistä pääsi yhtä monta kuin vierasjoukkueen maalivahdin Myllyniemen paidan numero, 38.

Toinen erä ei tuonut muutosta kenttätasapainoon. SaiPa hallitsi lähes koko erän ensimmäistä puoliskoa ja Pelicans sai vain muutaman vastahyökkäyksen kotijoukkueen päätyyn. Tasan erän puolessa välissä Juhani Tyrväinen karkasi läpiajoon ja SaiPan pelaaja joutui tilanteessa rikkomaan. Päätuomari Jari-Pekka Pajulan käsi nousi ylös jäähyn merkiksi, mutta Tyrväisen ammuttua rannelaukauksen päin Markkasta koko Kisapuiston yllätykseksi Pajula asetti kätensä päänsä yläpuolelle rangaistuslaukauksen merkiksi.

Toinen erä keskeytettiin ajassa 35:33 Jordan Smothermanin maalin jälkeen, kun yksi Kisapuiston kattolampuista syttyi tuleen. Hetken aikaa oli epäselvää jatketaanko koko ottelua, mutta erätauon venyttyä lähes puolen tunnin mittaiseksi antoi otteluvalvoja ottelulle luvan jatkoon. Salcido ei koskaan urallaan ollut kokenut moista ja ihmetteli itsekkin mitä hallin katossa oikein tapahtui.

− En koskaan urallani ole moista todistanut. Istuimme kopissa vain odotimme mitä seuraavaksi tapahtuu. Kukaan ei tiennyt, jatketaanko ottelua vai keskeytetäänkö se kokonaan. Hetkeä ennen erän alkua saimme tiedon, että ottelua jatketaan, kertasi Salcido puolen tunnin odottelua pukuhuoneessa.

Kolmas erä osoittatui pelkäksi kosmetiikaksi. Kaksi erää Pelicans puolustukseen päätänsä hakannut kotijoukkue ei saanut välillä edes kiekkoa toimitettua maalille asti Pelicans-pelaajien pelatessa maalivahdille kauden ensimmäistä nollapeliä.

Toisen peräkkäisen tappionsa myötä SaiPa ei ole onnistunut maalinteossa 123.23 minuuttiin. Tuska pelaajien naamalla näkyi viimeisessä erässä, kun SaiPa painoi pelin jälleen vieraiden päätyyn, vain huomatakseen jokaisen laukauksen pysähtyvän joko maalivahti Myllyniemeen tai uhrautuvaisesti kiekon eteen asettuneisiin kenttäpelaajiin. Salcido ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueen maalittomasta putkesta.

− En ole huolestunut. Kyllä ne kiekot löytävät tiensä perille. Jokainen joukkue joutuu tällaiseen tilanteeseen kauden aikana, unohdamme vain tämän ottelun ja laitamme kiekot maaliin seuraavassa ottelussa. Ihan varmasti meillekin tulee hetkiä, jolloin kiekko ei pompi meille, kuten tänään ja vastustaja tekee viisi maalia, mutta tulee otteluita jolloin tilanne on päinvastoin ja me teemme viisi maalia.

Lauantaina SaiPa jatkaa kotonaan ja saa vastaansa sarjanousija Vaasan Sportin. Salcidolla on hyvin selvä ja yksinkertainen resepti lauantain otteluun.

− Meidän pitää olla keskittyneitä ja valmiita lauantain otteluun. Jos me saamme heidät ansaitsemaan maalinsa, voitamme ihan varmasti.