Joni Suutarin tarjoilut liikaa Pelicansille

SaiPan viimeistelyvarmuus oli kovaa luokkaa. Jussi Markkanen ei ollut viimeisessä erässä parhaimmillaan. Sputnikit kohtaavat lauantain turnausfinaalissa toisen paikallisseuran Kookoon.

Jos on ollut Saimaan Pallolla viime kausina vaikeaa Lahdessa, on Lappeenrannan Kisapuisto ollut vähintään yhtä tiukka paikka pussinokille. Lappeenrannan turnauksen avauspäivän iltaottelussa rakkaiden vihollisten maalintekokilpailu päättyi lopulta isäntäjoukkueen eduksi.

Kotijoukkue SaiPa johti ottelua kolmeen otteeseen kolmella maalilla, mutta pelin avautuminen ja maalivahtipelaamisen taso pitivät lukemat runsaan tasaisina aina loppusummeriin saakka. Tosin Pelicansin maalilla Jere Myllyniemi mahtoi harvemmin SaiPan maaleille mitään. Keltapaitojen juonikkaat kuviot ja kylmäpäinen viimeistely eivät usein jättäneet entiselle SaiPa-vahdille juuri mitään sanottavaa.

Redenbach viihtyi tutussa hallissa

SaiPa oli edennyt toisen erän alkuun mennessä jo 3-0-johtoon. Sitten alkoi tapahtua. Pelicansin kanadalainen, hänkin entinen lappeenrantalaishyökkääjä, Tyler Redenbach (2+1) oli varastaa shown. Ensin taituri toi joukkueensa mukaan toisen erän alivoimamaalillaan. Kolmannessa erässä Redenbach sutaisi lahtelaiset jo maalin päähän. Tämän jälkeen isännät nostivat päätään ja lisäsivät johtonsa ratkaisevaan 6-3:een. Pelikaanilauma lähenteli Jussi Markkasen haparoidessa vielä maalin päähän, mutta Hannu Aravirran suojattien oli lopulta tyytyminen pronssikamppailuun HPK:ta vastaan.

SaiPalta parasta antia tarjosi kovavireinen kolmosketju, jossa Markku Flinck osui kahdesti. Nelosketjun Joni Suutari oli kuitenkin kiistatta keltamustien paras. Ennakkoluulottomasti läpi ottelun esiintynyt nuorukainen näytti myös kiekollista taituruuttaan tarjoilemalla Tomi Leivolle ja voittomaalin tehneelle Ville Koholle sen laatuiset paikat, ettei viimeistely näyttänyt olevan kovin hankalaa. Entinen Pelicans-hyökkääjä Janne Tavi suorastaan metsästi maalia. Läpiajon Myllyniemi torjui, mutta Tavi merkkautti itselleen syöttöpisteen Jaakko Rissasen ylivoimaosumaan.

Kolmannen erän lahtelaiset veivät lukemin 2-4. Redenbachin lisäksi useamman tehopisteen iltaa viettivät Jesse Niinimäki (0+2) ja Radek Smolenak (0+2). Kotijoukkueen lepsuilu puolustuspäässä johti poikkeuksetta hankaliin tilanteisiin, josta Pelicans onnistui rankomaan. Kiri jäi lopullisesti puolitiehen Tomi Pekkalan koukkausjäähyn ansiosta.

Sijoitusottelut alkavat Kisapuistossa lauantaina klo 14.00, jolloin HPK mittaa Pelicansin päiväkunnon. Ilta huipentuu SaiPan ja Kouvolan kiekkoylpeyden Kookoon kohdatessa klo 17.00.