Janne Juvonen varasti show'n - torjuttu rankkari ja paljon muuta

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen oli ilmiliekeissä läpi ottelun.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Viisas vieraspelaaminen ja vahva maalivahtipeli takasivat tiistaina 2-1-voiton Pelicansille.

Pelicans otti ensimmäisen voittonsa SaiPasta kuluvan kauden aikana. Lahtelaiset käyttivät maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen ja puolustivat kurinalaisesti. Ottelun ehdoton sankari oli loistavan ottelun pelannut maalivahti Janne Juvonen, jolle kertyi peräti 46 torjuntaa. Samaan aikaan SaiPa-vahti Jussi Markkanen jäi 19 torjuntaan.

- Aika tasapainoinen ottelu, niistä lähtökohdista mistä me tähän lähdettiin. Olen tosi tyytyväinen malttiin ja kärsivällisyyteen tänään, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen mietti.

- Janne pelasi maalilla hyvän ottelun. Tietysti se näki kiekot siellä, mutta oli siellä joukossa pahojakin paikkoja.

SaiPan Pekka Tirkkosen mukaan lappeenrantalaiset tulivat otteluun huonosti.

- Meidän pelin alku oli vähän samanlainen, kun lauantaina Kerhoa vastaan. Sillon pelin parannus riitti pisteisiin, mutta tänään se ei riittänyt, Tirkkonen tuskaili.

Ottelun avausmaalia ei jouduttu odottamaan pitkään. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Pelicansin Vili Sopanen sivalsi kiekon komeasti ohi SaiPa-vahti Markkasen. Vaihtoa aikaisemmin SaiPa-hyökkääjä Ville Hämäläisellä oli läpiajosta tilaisuus siirtää joukkueensa johtoon, mutta Pelicansin maalilla pelannut Juvonen ei ollut ohitettavissa.

Pelicansin maalin jälkeen peli siirtyi SaiPan hallintaan. Todellisia maalipaikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan. Hyökkäykset pyörivät pääasiassa kulmissa ja laukaukset lähtivät kaukaa maalintekosektorin ulkopuolelta.

Toisen erän alussa SaiPa tuli kovaa Pelicansin alueelle. Juvoselle kirjattiin ensimmäiseen kolmeen minuuttiin seitsemän torjuntaa. Läpi erän hyviä maalipaikkoja rakentanut kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Vastaavasti Pelicans hyödynsi läpi erän sekoilleen SaiPa-puolustuksen virheen ennen erän puoliväliä. Tällä kertaa maalintekijänä oli avausmaalin syöttäjä Ryan Potulny.

Pelin kuva jatkui samanlaisena myös kolmannessa erässä. SaiPan hallinta palkittiin heti erän alussa, kun Matti Järvinen ohjasi SaiPan ainoan maalin. Järvisellä oli myös paikka tasoitukseen hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Hyökkääjä ei kuitenkaan saanut nostettua kiekkoa tyhjään maaliin.

- Toisessa erässä meillä oli tarpeeksi paikkoja, ja kolmannessa etenkin. Se on kuitenkin vaikeata, kun olet alussa antanut löysää. Ei oltu maalipaikoissa terävimmillään ja Pelicans puolusti ihan älyttömän tiiviisti keskustaa, Tirkkonen pohti ryhmänsä loppukiriä.

SaiPa sai vielä 16 sekuntia ennen ottelun loppua rangaistuslaukauksen. Ottelun ehdoton ykköshahmo Juvonen kuitenkin torjui maalipörssiä johtavan Chad Raun yrityksen.

Pelicans-luotsi Matikaisen mukaan tuomarityöskentelyssä oli parantamisen varaa.

- Piti vielä loppuun antaa tasoitusmahdollisuus. Minun mielestä se oli aivan turha rankkari siihen, ja samoin kritisioin myös niitä kahta [Ville] Vuohtoniemen antamaa jäähyä meille kolmannessa erässä.

Kaksi minuuttia ennen loppua SaiPa sai huonoja uutisia, kun joukkueen kapteeni Ville Koho loukkasi jalkaansa blokatessaan laukausta. Koho talutettiin pukukoppiin huoltajien avustamana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo