Aseeton Pelicans jäi SaiPan jalkoihin

Pelicans maalilla riitti säpinää läpi ottelun.
SaiPan ja Pelicansin välinen ensimmäinen tasausottelu ei tuonut muutosta joukkueiden edelliseen kamppailuun viime viikonlopulta. SaiPa oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli ja vei ottelun selvästi loppulukemin 6-2.

SaiPa ei antanut Pelicansille viime viikonlopun tapaan mitään mahdollisuutta taistella ottelun voitosta. Osin tämä oli lahtelaisten oman pelaamisen aikaansaannosta, sillä niin kamppailupelaamisessa ja luisteluvoimassa vierailijat olivat valovuosia kotijoukkuetta perässä.

SaiPa siirtyi heti ottelun avauserän ensiminuuteilla johtoon. Lyhyen pyörityksen päätteeksi Dave Spina imi itseensä kaksi Pelicans pelaajaa ja jätti kiekon David McIntyrelle parhaalle maalintekosektorille. McIntyre sai rauhassa upottaa rannelaukauksen vasempaan yläkulmaan ohi Janne Juvosen.

Huolimatta vahvasta SaiPan hallinnasta Pelicans sai omat maalipaikkansa, mutta Jussi Markkanen piti kotijoukkueen johtoasemassa. Koko ensimmäisen erän Pelicans oli sen kuuluisan luistelupotkun perässä. Lahtelaiset hävisivät avauserässä järjestään jokaisen kamppailutilanteen. Kun hyökkäyspelikään ei vierailta luonnistunut karkasi SaiPa heti erän puolenvälin jälkeen kahden maalin johtoasemaan Sam Lofquistin lyötyä kiekon ohi Juvosen Brian Salcidon upeasta tarjoilusta.

Pelicans sai kavennusmaalin erän lopulla Michal Repikin ammuttua kiekon oikealta laidalta. Markkasen torjuntaan ehti ensimmäisenä Ville Kohon kanssa kampaillut Tommi Paakkolanvaara, joka suti kiekon ohi Markkasen Kohon estelyistä huolimatta.

Samassa tilanteessa SaiPa sai jobinpostia, sillä Koho loukkasi itsensä kamppailutilanteessa ja poistui hetkeä myöhemmin pukuhuoneeseen jalkaansa pidellen. Koho ei palannut jäälle tilanteen jälkeen. Kahdesti osunut Pelicans-kasvatti Janne Tavi ei kuitenkaan ollut huolissaan ykkösketjun keskushyökkääjän jätettyä ottelun kesken.

− Ollaanhan me [Matti] Järvisen kanssa pelattu muutama peli, että siinä mielessä ei ihan älyttömästi huolestuta. Kaikenlaisten äijien kanssa sitä joutuu pelaamaan, kun äijiä putoaa pois. Ehkä siinä oli muutaman vaihdon ajan pientä hakemista.

SaiPa iski kuitenkin minuuttia myöhemmin. Pekka Saarenheimon jäähyn aikana McIntyre kaivoi itselleen irtokiekon ja tarjoili sen Chad Raulle, joka sai namutella voittomaalin maalinedusruuhkasta.

Vierailijat saivat toisessa erässä jalkansa liikkeelle. Pelicans oli kaventaa toisen erän alussa Hannes Björnisen päästyä alivoimalla nokikkain Markkasen kanssa, mutta tämän SaiPa-vahti selvitti. Jatkotilanteesta kiekko pelattiin Joonas Alanteelle, joka sai tuhrittua kiekon ohi typötyhjästä SaiPa-maalista.

Kun vierailijat miehittivät tiheään tahtiin jäähyaitiota jatkoi SaiPa loistavaa erikoistilanne pelaamistaan. Björnisen jäähyn aikana William Mäkinen ampui siniviivasta rikkoen samalla mailansa. Löysäksi jääneen laukauksen haistoi ensimmäisenä Tavi, joka ohjasi kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Pelicans sai vielä päätöserän alkuun mahdollisuuden tulla otteluun mukaan Repikin päästessä erän ensi sekunneilla nokikkain Markkasen kanssa. Moneen palloilupeliin sopiva sanonta jonka mukaan, kun toiselle joukkueelle ei maalin tekeminen maistu tulee vastustaja ja tekee ne maalit. Sanonta piti jälleen kutinsa SaiPan saatua Repikin maalipaikan jälkeen pyörityksen lahtelaisten päätyyn. Pelicans-puolustuksen epäonnistuttua kiekon purkamisessa omalta alueelta Janne Tavi latasi kiekon ohi Juvosen, Mankisen pienellä avustuksella.

Vaikka Tyler Redenbach onnistui tekemään lahtelaisten toisen osuman Repikin vapauttavasta syötöstä, ei ottelun voittajasta päätöserässä ollut epäselvyyttä. Pelicans osoitti kyllä piristymisen merkkejä päätöserässä, mutta se oli näennäistä. Hyökkäyspäässä joukkue sai muutaman vaarallisen tilanteen luotua SaiPa-maalille, mutta puolustuspäässä lahtelaiset olivat pahassa pulassa liukasjalkaisten SaiPa-hyökkääjien kanssa.

Viimeisen niitin Pelicansin arkkun löi McIntyre, joka Taavi Vartiaisen jäähyn aikana viimeisteli illan komeimman osuman rannelaukauksella ja samalla ottelun päätöslukemat.

Yön mittaisen hengähdystauon jälkeen joukkueet jatkavat tasausotteluitaan huomenna Lahdessa. Tavin mukaan huomenna SaiPa lähtee karistamaan yli neljän vuoden mittaiseksi venynyttä voitotonta putkea Lahdessa.

− Kyllähän me yritetään jollain tapaa se pahanilmanlintu kääntää pois. Kyllähän meillä on ihan hyvä draivi päällä ja henkinen yliote Pelicansista, joten siitä ei ainakaan anneta periksi yhtään.