Vajaalla pakalla viihdyttävä ottelu

Raumalaiset eivät päästäneet kotijoukkuetta helpolla.
Tiistai-iltana Lappeenrannassa SaiPa ja Lukko ottivat toisistaan mittaa ilman lukuisia avainpelaajiaan. Ajoittain miekkailuksi äityneen pelin voitti SaiPa lukemin 3–1.

Villet Koho ja Vahalahti sekä Aaron Gagnon ja David McIntyre olivat tärkeimpiä illan ottelusta sivussa olleita pelaajia, kun SaiPa ja Lukko kohtasivat viimeistä kertaa runkosarjan aikana. Tasaväkinen ottelu kääntyi lopulta lappeenrantalaisten voitoksi, kun Dave Spina iski 3–1-osuman tyhjään maaliin.

– Lukko tuli hyvin tuohon alkuun. Viisikkona puolustettiin hyvin ja kiekkojen eteen heittäydyttiin, SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen kertasi omiensa otteita.

Erityiskiitoksen sai McIntyren paikalle keskushyökkääjäksi hypännyt Chad Rau, joka lihotti tehopistesaldoaan yhdellä syötöllä.

– Rau pelasi todella järkevän, hyvän pelin ja voitti paljon aloituksia. Koko ajan fiksusti liikkui sentterinä pelin alla.

Kotijoukkueen tekemistä helpotti maalin makuun pääseminen ylivoimalla heti ottelun alussa. Ensimmäisen erän ainut jäähy vihellettiin leikkaamisesta Juho Tommilalle, kun Ville Vainikainen kierähti vauhdissa lukkopuolustajan yli.

– Mistä se jäähy tuli? Meidän pakki kompuroi ja siitä periaatteessa sai sen jäähyn, Lukon apuvalmentaja Juha Vuori tulkitsi.

Lukon alivoima kesti viisikymmentä sekuntia, kunnes Raun syöttö löysi siniviivalla odottaneen Sam Lofqvistin. Kova laukaus ja miehet maalin edessä edesauttoivat kiekon Oskari Setäsen taakse.

Lukko ei helpolla murtunut

Lukko hyppäsi SaiPan osuman jälkeen puoliksi kuskin paikalle ja rakensi hyviä tilanteita pelin edetessä. Toisen erän alussa SaiPa osui kuitenkin jälleen, kun Spina pyöritteli epäonnisen Tommilan pyörryksiin Lukko-maalin takana ja luovi kiekon läheltä sisään.

– Kyllä me painotettu oltiin niitä alkuja, Vuori harmitteli.

Toinen erä myös eteni vahvasti SaiPan komennossa, kunnes paitsiovihellys ja tauko keskeyttivät hyvän vireen ja energia kääntyi jälleen Lukon hyväksi. Kun Ville Hämäläinen otti vielä jäähyn koukkaamisesta, Lukon 2–1-kavennus oli arvattavissa. Toni Koiviston laukaus kilpistyi ensimmäisiin keltamustiin jalkoihin, mutta siitä kiekko kimposi Jesse Virtaselle, joka iski Lukon ainokaisen Jussi Markkasen taakse.

Kolmannessa erässä ylivoimaa tarjoiltiin enemmänkin, kun Spina kävi istunnolla kahdesti ja Lukolta Henrik Forsberg kerran.

– Minusta oli hyvä, että ottelussa oli selkeä linja, energisesti pelannut Sami Venäläinen pohti vihellettyjä rangaistuksia.

– Pikkurikkeistä ei tullut, mutta selvät jäähyt otettiin kyllä pois. Tasaisesti menivät molemmille joukkueille.

Paras maalitilanne siunaantui Janne Taville ja Jesse Mankiselle SaiPan pelatessa alivoimaa. Erän ainut osuma siunaantui kuitenkin Spinalle, kun Lukko haki tasoitusta ilman maalivahtia ja SaiPan kultakypärä riisti kiekon itselleen ja heitti pelivälineen varmasti pussiin.

SaiPa jatkaa länsirannikon joukkueiden viihdyttämistä torstaina, kun Kisapuistoon luistelee Porin Ässät. Lukon tie vie vuorostaan Hämeenlinnaan.