Markkasen joululahja Lukolle

LIIGA / Raportti
Juho Tommila teki uransa ensimmäisen liigamaalin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
SaiPan ja Lukon kohtaaminen käynnisti Lappeenrannassa syyskauden toisen jakson. Yksi harmittava erehdys riitti vierasjoukkueelle täyden pistepotin saalistukseen.

SaiPan ja Lukon osalta runkosarjan toinen kolmannes potkaistiin käyntiin Lappeenrannassa. Molemmilla oli takanaan melkein kaksi viikkoa taukoa kotoisesta Liigasta. Se näkyi vääjäämättä pelissä ja oli omiaan luomaan myös taktiikkaa illan koitokseen.

Ottelun ratkaisuosuma nähtiin jo keskimmäisessä erässä, vaikka maalin syntyhetkellä harva sen uskoi olevan ottelun ainoa osuma.

Lukko katkaisi kotijoukkueen hyökkäykseen lähdön siniviivalla, ja puolustaja Juho Tommilan nopea laukaus yllätti muuten mainiosti torjunneen SaiPa-vahti Jussi Markkasen. Kaiken lisäksi kiekko olisi mennyt ohi maalin, mutta Markkanen torjui itse kiekon verkkoon.

− Suunnitelmissa oli, että pelataan maalin peli ja siihen se myös meni. Kolmosketju oli tänään meidän vaarallisin hyökkäyskolmikko ja he myös ratkaisivat ottelun meille, vierasjoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mietti taiston tauottua.

− Pitkä tauko takana, niin ei ollut helppo tulla mukaan. Mutta valmistautuminen ja peli itsellään oli hyvä meiltä. Yritettiin ja luotiin myös todellisia tekopaikkoja. Muuten meni hyvin, mutta mitään palkintoa ei saatu itselle, kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen summasi illan koitosta.

Tarkkaa puolustamista

Ensimmäisen erän tapahtumat jäivät lopulta varsin mitäänsanomattomiksi. Kumpainenkin yritti päästä terävillä nousuillaan tekopaikoille, mutta vain kotijoukkue onnistui yrityksissään kerran.

Kanadalaishyökkääjä David McIntyre karkasi hyvän pystysyötön turvin yksin läpi, mutta ei onnistunut ohittamaan Lukko-vahti Rasmus Rinnettä.

Toiseen erään molemmat päävalmentajat kaipailivat enemmän otetta hyökkäyspelaamiseen, mutta toiveet eivät aivan käyneet toteen.

Vierasjoukkue muutti ketjujaan erän aikana, mutta sekään ei tuonut tehoja hyökkäyspelaamiseen.

Iso syynsä oli molempien tiiviillä viisikkopuolustuksella, joka ei liiemmin tekopaikkoja vastustajalle tarjoillut.

Vierasjoukkue pääsi erässä ensimmäisen kerran esittämään kohuttua ylivoimapeliään, mutta Lukko ei saanut mitään aikaiseksi miesylivoimallaan.

Sen sijaan erän lopulla kotijoukkue pääsi ottelussa toistamiseen ylivoimalle. Nyt oli jo yrittämisen meininkiä, mutta lopulta toiselle erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Päätöserän alku ei isoja luvannut vierasjoukkueelle, mutta nopea maali muutti voimasuhteita. Aluksi näytti, että kotijoukkue tyytyy kohtaloonsa varsin helpolla. Mutta erän jälkimmäinen puolikas oli raivoisaa taistelua kotijoukkueen miehistöltä.

Rinne pelasi vasta kauden kolmannen pelinsä kotoisessa Liigassa, mutta oli maalillaan itse varmuus. Torjuntoja miehelle merkittiin lopulta 28, josta palkintona oli kentän parhaan pelaajan palkinto.

Lukko yritti saada aikalisää nelisen minuuttia ennen päätössummerin soittoa. Päätuomari Timo Favorin kuitenkin hylkäsi pyynnön, ja se sai Dufvan avautumaan tuomaritoiminnasta.

− Saadaan ylimielistä ja tyylitöntä tuomarityöskentelyä osaksemme. Sitten ollaan niin champpionia, ja on varaa naureskella omille virheille, Lukko-käskijä manasi.

SaiPan osalta sarja jatkuu tulevan viikon maanantaina Oulussa. Lukko puolestaan jatkaa Itä-Suomen kiertuettaan Kouvolassa heti nukutun yön jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo