Lukon Zapolski pysäytti SaiPan

LIIGA / Raportti
Laidat ryskyivät, kun Kisapuistossa tapeltiin sarjapisteistä
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Vieraskiertueensa Lappeenrannassa voitokkaasti päättänyt Lukko nousi sarjassa jo viidenneksi. SaiPa kaatui ykköskentän tehojen ja Ryan Zapolskin torjuntojen siivittämänä komeasti lukemin 1-4.

Tiukkaa taistelua suorasta pudotuspelipaikasta käyvät Lukko ja SaiPa tarjosivat yleisölleen fyysisen ottelun, jossa mustelmilta ja loukkaantumisilta ei vältytty.

Kuopiosta Lappeenrantaan voitto taskussaan matkanneet raumalaiset eivät olisi voineet parempaa alkua niin kutsuttuun "kuuden pisteen otteluun" saada. Kova liike ja korkea tahtotaso johti kahteen osumaan ja kova kotijoukkue laitettiin ottamaan lukua.

- Oltiin oikeissa paikoissa fiksuja ja käännettiin hyvin peliä. Hyökättiin rohkeasti ja pysyttiin kiekolla, tehtiin heidän peli tukalaksi, tyytyväinen Lukon vanha sotaratsu Ilkka Mikkola totesi.

- Oltiin tänään heti alussa valmiita. Tiedettiin, että he tulevat kovaa alkuun, mutta oltiin siinä vahvempia. Ollaan todella tyytyväisiä voittoon. Tämä on SaiPan luola ja paha paikka viedä pisteitä.

Tehokkaasti tällä kaudella esiintynyt Mikkola vastasi itse ottelun voittomaalista. Kaukaa siniviivan takaa lähtenyt kuti yllätti helposti Jussi Markkasen. Ottelu sujui Lukon käsikirjoituksen mukaan, sillä maali syntyi jo ajassa 13.57.

- Kiekoteltiin Petun (Petteri Nummelin) kanssa siinä, ja kiihdytin keskikaistalta sisään. Oliko heillä vaihto kesken, vai mistä tilan aukeaminen johtui, mutta heidän pakit joutuivat pudottamaan. Viritin siitä puolustajan jaloista lämärin, joka sattui menemään sisään, kauden kuudennen maalinsa tykittänyt Mikkola kertasi.

SaiPan kultakypärä ja joukkueen kapteeni Ville Koho joutui jättämään ottelun sairastumisen vuoksi väliin ja uusituilla koostumuksilla pelanneen sarjakolmosen kone käynnistyi yskähdellen.

Parhaimpaan liekkiin kotijoukkue syttyi toisen erän loppupuoliskolla ja päätöserän alussa, mutta Lukon maalivahti Ryan Zapolski oli maalillaan taitava ja sopivasti onnekas. Hyvää kautta pelaava amerikkalaisvahti torjui ottelussa 36 kiekkoa.

- Pelin edetessä oltiin aika pahasti SaiPan pyörityksessä, mutta Zapolski oli aika huikea siinä, Mikkola kiitteli joukkuetoveriaan.

Taklauksia ja kovaa kamppailua

Hyvävauhtisessa ottelussa oli pudotuspelihenkinen tunnelma, sillä taklauksia jaeltiin puolin ja toisin. SaiPan ärhäkkä nelosketju ajoi kolmannessa erässä hyökkäyspäätyyn vauhdilla ja Lukon Jesse Virtasen loukkaantuminen varjosti vierailijoiden muuten täydellistä iltaa.

SaiPa joutui ottamaan riskejä ja tehokas Lukko meni erän aikana menojaan Ville Vahalahden kahden maalin siivittämänä. Patrick Davisin loppuhetkien kavennusta lukuun ottamatta SaiPalle ei onnistumisia tullut.

Kotijoukkue turhautui hieman, mutta otteet pysyivät pääosin sääntöjen mukaisina. Kokeneelle Mikkolalle SaiPan fyysisyys ja kova taklauspeli tuntuu sopivan ja Mikkola jatkaa vahvaa kauttaan Lukon takalinjoilla.

- Silloin kun taklauksia tulee, niin pitää olla hereillä. Toisaalta, sellainen peli tuo tunnetta ja se herättää pelimiehen aistit. Silloin pitää olla valmiina jokaisessa tilanteessa. Ei voi mennä löysänä mihinkään, puolustajien pistepörssin kakkonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle