Tolppia ja hukattuja avopaikkoja

Ryan O'Connorin ja Juha-Pekka Haatajan yhteistyö oli poikia KooKoon avausmaalin, mutta matkassa oli epäonnea.
Kaksiosaisen Kaakon derbyn jälkimmäinen osa pelattiin lauantaina Lappeenrannassa. Tasaisesta alkupuoliskosta huolimatta SaiPa otti kolme pistettä ennen kaikkea paremmalla viimeistelyllä.

Kaakon derbyn jälkimmäinen osa pelattiin lauantaina Lappeenrannassa. Aiempi kohtaaminen päättyi KooKoon eduksi voittolaukauskilpailussa, mutta lauantaina SaiPa otti laadukkaammalla viimeistelyllä täydet kolme pistettä KooKoon nenän edestä.

Molemmat maalivahdit olivat illan ehdottomia onnistujia. SaiPan Jani Nieminen oli pelata kauden kolmannen nollapelinsä, eikä KooKoon päästämät kaksi maalia menneet Frederic Cloutierin piikkiin.

Panokset ottelussa olivat kovat, sillä KooKoo tarvitsee pisteitä päästäkseen pudotuspeliviivan yläpuolelle ja SaiPa puolestaan hamuaa tällä hetkellä kotietua kevättä varten. Ottelun tärkeydestä ja joukkueiden yhteisestä historiasta huolimatta lataus oli kaikin puolin yllättävän matalalla.

Tasainen alkupuolisko

Tasaisissa merkeissä sujunut ensimmäinen erä antoi viitteitä vähämaalisesta ottelusta. Molemmat joukkueet onnistuivat saamaan pyöritystä vastustajan alueelle, mutta viimeistely oli molemmin puolin hieman huolimatonta.

SaiPan David McIntyre pääsi KooKoo-puolustajan virheen ansiosta nokikkain Cloutierin kanssa. McIntryrellä oli hyvin tilaa laukaista tähdätty rannelaukaus kohti yläkulmaa, mutta Cloutier nappasi kiekon räpyläänsä konemaisella varmuudella ja piti avauserän tilanteen lukemissa 0-0.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin hieman toisen erän puolenvälin jälkeen, kun SaiPan pyörityksen jälkeen Ville Koho napautti kiekon maaliin. Vain muutama minuutti Kohon maalin jälkeen SaiPan Mikael Kuronen siirsi rannelaukauksellaan SaiPan jo kahden maalin etumatkalle.

KooKoon kavennus oli toisen erän lopussa todella lähellä Ryan O'Connorin syötettyä kiekon tyhjää maalia edessään katsovalle Juha-Pekka Haatajalle. SaiPan puolustaja Per Savilahti-Nagander onnistui kuitenkin katkaisemaan syötön, joten KooKoon maalihanat pysyivät kiinni toisessakin erässä.

Vierasjoukkueelle tarjottiin avopaikkaa myös kolmannessa erässä. Edellisessä erässä kavennusmahdollisuuden saanut Haataja tarjoili Anrei Hakuliselle loistavan mahdollisuuden avata KooKoon maalitili, mutta hyökkääjän laukaus hujahti maalin ohi.

KooKoon vahvat viimeiset minuutit

Ottelu eteni puolenvälin tienoille saakka tasaisena, mutta SaiPan kahden maalin myötä hallinta kallistui hieman kotijoukkueelle. KooKoo ei lamaantunut maaleista, mutta SaiPa sai omaan tekemiseensä lisävirtaa nopeasti saavutetusta kahden maalin johtoasemasta.

KooKoo haki ottelun lopussa vimmatusti kavennusta, ja onnistuikin siinä Hakulisen osumalla vain muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kavennusmaali syntyi joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Vaikka KooKoon yritys pysyi kovana, toista kavennusmaalia ei kuitenkaan enää nähty. Tolpat kolisivat SaiPan päädyssä, ja lopullisesti KooKoon kohtalon sinetöi aloituksen vieminen omaan päähän seitsemän sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä.

Mitään erikoisempaa ei KooKoo tästä tilanteesta saanut enää rakennettua, joten SaiPa nappasi kotonaan kaikki jaossa olleet kolme pistettä.

Kaakon derby ei näkynyt latauksessa

Etukäteen kiihkeäksi odotettu SaiPan ja KooKoon kohtaaminen jäi kaikilta osin melko vaisuksi. Kaakon derby on tällä kaudella esimerkiksi liikuttanut satapäisen SaiPa-kannattajajoukon junalla Kouvolaan, mutta lauantain ottelu muistutti enemmän arki-illan ottelua ilman ylimääräistä latausta.

Kannattajat pitivät ääntä läpi ottelun, mutta taannoista Junalla Kouvolaan -tapahtuman kaltaista yleisön hurmosta ei lauantaina nähty. Kuuluttaja joutui tosin kesken ottelun kieltämään tavaroiden heittämisen jäälle.