SaiPa katkaisi putkia KooKoon kustannuksella - vierailijoille jäi paskanmaku suuhun

Tommi Jokinen laukoi SaiPan neljännen päätöserän lopussa.
SaiPa palasi voittojen tielle kaatamalla Kaakon derbyn kuudennessa osassa KooKoon maalein 4-1. Keskinäisistä kohtaamisista SaiPa vei lopulta viisi.

SaiPan ja Kookoon välisessä viimeisessä runkosarjakohtaamisessa ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Kahdesti osunen Tommi Jokisen ja 700:nnen Liiga-ottelunsa pelanneen Ville Kohon johdolla kotijoukkue karkasi toisessa erässä vierailijoiden tavoittamattomiin.

Tarkkaa puolustuspelaamista edellisissä kamppailuissa harrastaneet joukkueet jatkoivat siitä, mihin edellisissä otteluissa oli jääty. Muistio tarkasta puolustamisesta ei ollut kuitenkaan ottelun alussa ehtinyt Per Savilahti-Naganderille, joka toimi Anthony Guttigin pujottelukeppinä ensimmäisellä minuutilla. Tuloksena oli ranskalaiselle rangaistuslaukaus, jonka Jani Nieminen torjui helposti.

Erän puolessa välissä perheenlisäyksen vuoksi edellisestä kamppailusta pois ollut David McIntyre pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. KooKoo-vahti Juha Järvenpää torjui kiekon ilmaan ja maalinkulmalla päivystänyt Tommi Jokinen niittasi ottelun avausmaalin ilmasta katkaisten SaiPan lähes 158 minuutin mittaisen maalittoman putken.

Lisää putkia katkesi toisessa erässä. Ville Vainikainen taisteli kiekon itselleen ja vapautti oikealta laidalta Ville Järveläisen. Järveläinen napautti 20 ottelun mittaisen maalittoman putkensa poikki lataamalla kiekon vastustamattomasti ohi Järvenpään.

− No, meillehän jäi paska maku, kun hävittiin, KooKoo-luotsi Petri Mattila naurahti.

− SaiPa oli hyvä tänään. Omaa peliä rasittivat tänään virheet, joista maksettiin kova hinta maalien muodossa. Tänään meillä ei ollut neljää sylinteriä paikalla joukkueessa. Valmentajana pitää ottaa omaan piikkiin ettemme löytäneet taktisia aseita SaiPan nujertamiseen, Mattila kertoi.

KooKoo kuitenkin sai otteen pelistä toisessa erässä ja järjesti tukun vaarallisia maalipaikkoja Niemisen maalille. Illan, tai jopa kauden upein torjunta tuli SaiPa-vahdilta kolmannessa erässä, kun kiekko pomppasi pienikokoisen Niemisen yli. Hän kuitenkin pyörähti vasemman olkapäänsä kautta ja nappasi kiekon hanskaansa selkänsä takaa.

− Kyllähän joukkue halusi tänään pelata voiton Villelle [Koho]. Luultiin, että pisteet tippuvat syliin, mutta ei tippunut, kertoi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Derbyt jättivät jälkeensä hyvän kuvan

Kuudesta Kaakon derbyn kohtaamisesta SaiPa vei nimiinsä viisi. Huolimatta viidestä tappiosta KooKoo-luotsi Mattila katsoi asiaa hieman isommassa kuvassa ja oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen verrattuna alkukauteen.

− Jos miettii, mistä on lähdetty ja katsoo niitä ensimmäisiä pelejä, muutama selkäsauna ollaan saatu. Viimeistä kolmea peliä kun katsoo, niin aika tasavertaisesti ollaan väännetty tuolla kaukalossa. Kyllähän me isoja askeleita ollaan otettu, mutta kauden aikana on vain tietty määrä niitä askeleita, joita voi ottaa.

Kummankin joukkueen päävalmentaja oli tyytyväinen kauden aikana käytyihin kamppailuihin. Etenkin Mattilan mukaan tulavaisuudessa Kaakon derbyn kaltaisista tapahtumista voidaan olla ylpeä kummassakin kaupungissa.

− Tunnelmaltaan nämä ottelut olivat ihan hyviä. Tamperelaisena Tappara-Ilves-asetelma kun itsellä on veressä, niin kyllä tällaisiä aika lailla kaipaa. Kaakon derbyllä on hyvä aihio kehittyä tuleville vuosille ihan spektaakkeliksi, jota voi muistella myöhemmin, mietiskeli Mattila.

− Kyllähän se aina spesiaalipäivä oli, kun KooKoota vastaan pelattiin. Muutaman ottelun voitimme isoin lukemin, mutta eivät ne kerro täyttä totuutta. Toivottavasti kummassakin kaupungissa tälle sytytään ja Kaakon derbystä tulee perinne, Tirkkonen päätti.