KooKoo tarjosi vastusta koko rahan edestä

SaiPa ei saanut kahta pistettä helpolla.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Liigaan noussut KooKoo ei suostunut jäämään perjantai-illan heittopussiksi, vaan tarjosi SaiPalle kylmän suihkun. David McIntyren herääminen nosti SaiPan kuitenkin suosta ja korjasi voittomaalikilpailun kaksi pistettä Lappeenrantaan.

Kauden avausta odotettiin Lappeenrannassa poikkeuksellisen kiivasti, kun Kisapuistoon toivotettiin tervetulleeksi uusi, vanha vihollinen KooKoo. Paluu ylimmälle sarjatasolle houkutteli kaupunkiin myös useita satoja kouvolalaista, jotka kannatushuudoillaan jättivät kotiyleisön taustakuoroksi loppuunmyydyssä hallissa.

Hyvät harjoituspelit antoivat odottaa SaiPalta paljon. Varsinkin kakkosketju Tommi Jokinen-Matti Järvinen-Ville Järveläinen oli ollut vakuuttava, ja ketjun piti vastata maaliverkon heilutuksesta siihen asti, kunnes ykkösnyrkki ja varsinkin Petteri Nokelainen syttyy.

Paljon vastuuta ylivoimalla saanut kolmen J:n ketju ei kuitenkaan onnistunut näyttämään parasta osaamistaan, kun taas KooKoo rankaisi SaiPaa peräti kolmesti ylivoimalla.

− Vähän sekava oli ensimmäiseksi peliksi, SaiPan kapteeni Ville Koho pohti ottelun jälkeen.

− Ei oltu ihan parhaimmillamme, mutta toisaalta KooKoo pelasi hyvän matsin.

Lappeenrannan puolustuksen uusin tulokas Brett Carson yritti riisua kulmaväännössä Jan-Mikael Juutilaisen aseista, mutta käteen jäi vain kouvolalaisen kypärä ja komennus kakkoselle väkivaltaisuudesta. KooKoo pyöritti hyvin ja ennakkoluuloton pelaaminen palkittiin ensimmäisen erän alkupuoliskolla Mikko Lehtosen avausmaalilla.

KooKoo ei salamamaaleista taittunut

SaiPa tuli paremmalla ilmeellä toiseen erään ja oli kaventaa ylivoimalla, kun Nokelainen kaatui KooKoon maalivahti Juha Järvenpään käsivarsille. David McIntyre käytti tyhjän maalin hyväkseen, mutta osumaa ei hyväksytty, kun Nokelainen passitettiinkin jäähylle maalivahdin estämisestä. KooKoo ei ylivoimaa tuhlannut, vaan Petri Lammassaari iski kiekon tolpan kautta sisään Ryan O'Connorin syötöstä.

Peli kääntyi kuin varkain SaiPalle toisen erän puolivälissä, kun hapuilevasti pelanneiden Järvisen ja Järveläisen mylläyksen jälkeen myös unisesti esiintynyt Sam Lofquist nousi maalinedustalle ja iski kiekon ohi Järvenpään. Kun katsomossa vielä hurrattiin SaiPan kauden ensimmäistä maalia, nousi Koho hyökkäysalueelle. Koholta kiekko päätyi Kim Strömbergille, joka livautti joukkueet tasoihin.

− Tultiin pahasta asemasta, 0–2 oltiin tosiaan tappiolla ja kaksi nopeaa maalia siihen. Peli oli täysin meidän hallussa, Koho kuvaili.

− Sitten peli vähän hajosi siinä toisen erän lopussa, ja KooKoo pääsi tekemään vielä yhden siihen niin.

KooKoo ei salamamaaleista murtunut. Vieraat menivät uudelleen johtoon vain kaksi sekuntia ennen toisen erän päättymistä, kun Järveläinen istui estämisjäähyä kadotettuaan mailansa. Jussi Markkanen torjui kiekon eteensä, jolloin Jarkko Malinen iski pelivälineen häkkiin. Markkanen viittoi kiivaasti nollaan ehtineen pelikellon suuntaan, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Uusi jatkoaika heti kokeiluun

Kolme pistettä vaikutti jo matkaavan ansaitusti Kouvolaan. SaiPan onneksi McIntyre näki valon kolmannessa erässä ja sujautti kiekon sisään Järvenpään jalkojen välistä.

Ottelun lopuksi päästiin vielä todistamaan uutta jatkoaikasääntöä, kun pelaajat säntäilivät päästä päähän kolme kolmea vastaan.

− Aika jännää oli, en ole ikinä... Tuo oli ensimmäinen kokemus siitä. Fiksuhan siinä pitää yrittää olla, pysyä kiekossa eikä saa tehdä tyhmiä ratkaisuja. Vähän kytätään kumpi sen yhden kaksi-ykkösen tai läpiajon sieltä saa, Koho naurahti.

Parhaat paikat siunaantuivat O'Connorille, joka kilautti ensin itse ylärimaan, josta kiekko putosi Markkasen selän taakse, muttei lipunut siitä maaliin. Myöhemmin puolustaja pääsi yhdessä Lammassaaren kanssa 2–1-hyökkäykseen, kun Nokelainen ei saanut siniviivalla syöttöä haltuun.

Ratkaisu haettiin lopulta voittomaalikilpailusta, jossa SaiPan ensimmäinen yrittäjä Lasse Lappalainen epäonnistui, mutta McIntyre onnistui ohittamaan Järvenpään. Kun Markkanen nollasi niin Greenin, Lammassaaren kuin Malisenkin, jäivät kaksi pistettä Lappeenrantaan. Ottelun jälkeen halliin jäi kaikumaan ”Kouvola”, mikä kertoi eniten illan todellisesta tähdestä.

− Fanit tekivät tästä tapahtumasta hienon, Koho summasi.