SaiPa kaatoi sisukkaan KalPan

Ville Järveläinen upotti kaksi kiekkoa KalPa-maaliin.
Kauden ensimmäisen ja ainoan Lappeenrannassa pelatun harjoitusottelun isäntä SaiPa kaatoi KalPan lukemin 3-1. Mistään jääkiekollisesta spektaakkelista ei voida kuitenkaan puhua.

SaiPan ja KalPan välisestä harjoitusottelusta ei jäänyt jälkipolville hirveästi kerrottavaa. Junioripitoisella joukkueella Lappeenrantaan saapunut KalPa oli suurimman osan ottelusta altavastaajan asemassa, mutta onnistui kuitenkin haastamaan kotijoukkueen. SaiPa nappasi lopulta 3−1-voiton kuopiolaisista.

Mitään suurta jääkiekkotaidetta harjoitusottelut eivät tässä vaiheessa kautta ole, etenkään jos toinen joukkue saapuu paikkakunnalle hyvin junioripitoisella joukkueella. KalPan kunniaksi on kuitenkin sanottava, että mistään katastrofaalisesta esityksestä ei missään nimessä voida puhua.

SaiPa hallitsi avauserää ja vain Samu Perhosen pelastukset pitivät tilanteen tasan. Vaikka ottelun avausmaalia odoteltiinkin aina erän viimeisille sekunneille, tarjottiin arviolta tuhatpäiselle yleisölle maalipaikkoja niin SaiPan kuin kuopiolaistenkin päädyssä.

KalPalla oli niin ottelun toisessa kuin kolmannessakin erässä lähes kahden minuutin ajan mahdollisuus tehdä maali kahden miehen ylivoimalla. Kolmannen erän puolessavälissä Saku Kinnunen onnistui yllättämään Jani Niemisen tarkalla laukauksella. Kahden miehen ylivoimalla ammuttu yhdeksäs laukaus päätti SaiPan 247 minuuttia liigajoukkueita vastaan kestäneen harjoituspelien nollaputken.

KalPan tasoitusmaalin jälkeen SaiPa otti kuitenkin jälleen ohjakset käsiinsä. Petteri Nokelainen kaivoi aloitusvoiton ja David McIntyre ampui lappeenrantalaiset jälleen johtoon. Lopullisen niitin ottelulle iski Järveläinen, joka sai maaliin Lasse Lappalaiselta upean syötön.

SaiPan otettua 3−1-voiton varsinaisen peliajan jälkeen joukkueet pääsivät harjoittelemaan jatkoajalla pelaamista kolmella kolmea vastaan. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin hieman yli kolme minuuttia, kun Ville Vainikainen riisti kiekon KalPan päädyssä ja sijoitti kiekon ohi Perhosen.