KalPa jatkaa voittojen tiellä

SaiPa ja KalPa kohtasivat tällä kertaa Lappeenrannassa. Perjantaina Kuopiossa voiton vienyt KalPa oli vahvempi myös revanssissa. Voitto irtosi lopulta niukasti maalein 3-2.

SaiPa haastoi KalPan jälleen ansiokkaasti, kun se haki revanssia perjantaina Niiralassa käydystä taistosta. Lappeenrantalaiset rikkoivat KalPan peliä hyvin ja SaiPan puolustuspelaaminen aiheutti vieraille päänvaivaa hyökkäysten rakentelun suhteen.

Vauhdikkaasti käynnistynyt ottelu oli omalla tavalla viihdyttävää jääkiekkoa virheineen, eikä kumpikaan joukkue päässyt esittämään parastaan. Päädystä päätyyn kovalla sykkeellä pelattu kamppailu säilytti intensiteettinsä loppuun asti ja paikalle vaivautuneet 3118 kiekkofania saivat vastinetta rahoilleen.

Molemmat joukkueet pääsivät virittelemään ylivoimapeliään heti kamppailun ensimmäisessä erässä, mutta lisätila jäi hyödyntämättä. Ottelun ensimmäisen rangaistuksen otti Henri Laurila, joka taklasi Simon Backmanin pukukoppiin toipumaan neljän minuutin pelin jälkeen.

SaiPan kaksi ylivoimaa eivät tuottaneet tulosta, mutta Laurila itse puolestaan pääsi tuulettamaan ottelun avausmaalia. KalPan hyökkäys oikeasta laidasta jatkui hyökkäysalueella levityksellä keskelle, mistä Laurila ampui kiekon maalin vasempaan alakulmaan.

SaiPan Richard Ullberg oli kahdesta maalivahtista työllistetympi ja vaikka myös SaiPa sai luotua tilanteita muun muassa Jarno Koskirannan kahdella ohjauksella, olivat lukemat pelitapahtumiin nähden oikeutetut. KalPalle paikkoja siunautui enemmän ja erän loppupuolella Matti Kuparinen sai kiekon vielä maaliinkin, mutta korkeasta roikusta hanskalla tehty maali ei täyttänyt SM-liigan sääntöjen vaatimuksia.

Richard Ullberg antautui kolmesti.

KalPa tuhlailee ylivoimia

Toiseen erään pelin henki ei liiemmin muuttunut, vaan KalPan tuskaili keskialueen ylittämisen kanssa, mutta onnistui silti hyökkäysalueella laittamaan Ullbergin töihin. SaiPa tarjosi erässä vieraalleen peräti neljä mahdollisuutta kasvattaa johtoa ylivoimalla. Näistä tilanteista KalPa ei kuitenkaan onnistunut maalaamaan kertaakaan, joten asianmukaisesti erän ainoasta maalista vastasi mustapaitainen isäntä.

Tasoituksen aika koitti puolen tunnin kohdalla Ville Kohon syötettyä Tomi Leivon vasemmalta laidalta läpiajoon, ja 22-vuotias ujutti kiekon Juha Toivosen patjojen välistä maaliin.

Kuopiolaisten pakkopeli kantoi lopulta hedelmää kolmannessa erässä, mutta silloin ratkaisevasti. Richard Lintner koukki SaiPan alivoimaiseksi ja tällä kertaa kiekko löysi vihdoin tiensä Ullbergin selän taakse. KalPan kauden 23. ylivoimamaali oli Kalle Kermanin käsialaa pitkän hakemisen ja näyttävän syöttökuvion jälkeen. Kärsivällisesti rakennetussa maalissa Sami Kapanen, Adam Masuhr ja Jukka Hentunen pelasivat kiekon kolmella nopealla syötöllä Kermanille, ja tämä rankaisi kotijoukkuetta.

Vieraat kasvattivat johtoaan vielä muutama minuutti ennen päätössummeria. Jasse Ikonen karkasi päädyssä kahdelta SaiPa-pelaajalta, kiersi b-pisteelle ja pyssytti kiekon maalin etuylänurkkaan. Ikosen osuman jälkeen Ari-Pekka Selinin miehistö pelasi yhden, myöhemmin kahden miehen ylivoimaa viimeisen minuutin ajan, mutta Toivonen selvisi ilman uusia takaiskuja.

Sarkakärkenä jatkavan KalPan pistetili karttui vierasvoiton myötä kolmella ja kuopiolaisten pistepussi on nyt 59:n sarjapisteen kokoinen. SaiPa puolestaan käy Ilveksen kanssa kovaa kaksintaistelua sarjan jumbosijan välttämisestä. Pisteitä lappeenrantalaisilla on 23 ja sputnikien onneksi joukkue on myös pelannut kaksi ottelua Ilvestä vähemmän.