Rau ratkaisi, kun Kukkonen ei päässyt vetämään

LIIGA / Raportti
Chad Rau iski illan ratkaisumaalin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kärpät piti lähes koko ottelun voittoa hampaissaan. SaiPa kuitenkin nousi kuin ihmeen kaupalla ja piti kaksi pistettä itsellään.

SaiPa ei suostunut vieläkään nöyrtymään Lappeenrannan Kisapuistossa, kun juokkue nappasi kaksi pistettä Kärpiltä voittomaalikilpailussa. Neljäs peräkkäinen kotivoitto oli melkein yllätys, sillä Kärpät piti peliä hallussaan ja pitkään vain SaiPan ensimmäinen ketju onnistui vastaamaan oululaisten vyörytykseen.

– Heidän ylivoimansa on todella hyvää, he ovat hyvin kurinalaisia eivätkä ota paljoa jäähyjä. Myös heidän systeeminsä on hyvä, voittomaalikilpailun ratkaissut Chad Rau tiivisti Kärppien pelin.

– Molemmat joukkueet pelasivat todella tiivistä puolustuspeliä ja paikat olivat aika vähissä. Todella tarkkaa peliä. Silti se oli minun mielestäni todella hyvää kiekkoa. Oli viihdyttävä ilta, mietti puolestaan ottelussa ketjusta toiseen loikannut Kim Strömberg.

Kärpät meni ensimmäisessä erässä johtoon Lasse Kukkosen pesäpallomaalilla, kun Ville Hämäläinen istui koukkaamisjäähyllä. Sama mies rankaisi SaiPaa toistamiseen toisen erän puolivälissä − Kärpät pääsi vyörymään alueelle, Johan Larsson hävisi väännön kulmassa ja lopulta Kukkosen kevyeltä näyttänyt kuti liihotti Jussi Markkasen taakse.

– Olisi pitänyt antaa Kukkoselle paikka [voittomaalikilpailussa], manasi Kärppä-valmentaja Lauri Marjamäki, kun ottelu lopulta kääntyi SaiPalle.

Ykkösketju piti elossa, Koho pelasti

– Kyllä he alussa tietysti painoivat päälle. Se oli ihan selvä homma, että he hallitsivat pelitilanteita siinä alussa, mutta minun mielestäni osoitimme aika isoa henkisen kovuuden vahvuutta, että pystyimme tulemaan rinnalle ja ohi, Strömberg painotti.

SaiPan kavennusmaali nähtiin puoli minuuttia Kukkosen toisen osuman jälkeen, kun David McIntyren ja Raun onnistui löytää toisensa. Simo-Pekka Riikolan pitkä avaus pomppi kultakypärää kantaneelle McIntyrelle, joka syötti Raulle ja tämä laukoi kiekon Sami Aittokallion taakse.

– Linjatuomarista pomppaa kiekko, mistä tuli kavennusmaali... kuvaili Marjamäki.

SaiPan ykkösketju rakensi vaarallisia tilanteita läpi ottelun, mutta muut tuntuivat olevan paperia Kärppien kovassa vauhdissa. Vieraat tuntuivat karkaavan selvään voittoon, kun Esa Pirnes iski kolmannen erän alussa 3−1-johtomaalin. SaiPa-valmennus reagoi tilanteeseen siirtämällä Ville Järveläisen syrjään tasaviisikoilla pelattaessa.

– Koitimme saada vähän lisää eloa ja peluuttaa kuumia pelaajia. Tarvittiin maaleja, totesi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kakkosketju sai hieman uutta virtaa Strömbergistä, jonka paikan kolmosketjussa otti vuorostaan Tomi Leivo.

– Komennus tosiaan tuli. En tiedä mitä siinä tapahtui tarkalleen, mutta hyvinhän se meni siinä, löydettiin heti yhteinen sävel ja saatiin muutama paikka siitä, Strömberg selitti.

McIntyre vastasi SaiPan 2−3-kavennuksesta, mutta SaiPan taisteli tasoihin kapteeni Ville Koho. Kalle Maalahden avaus kimposi Sami Venäläisen kautta Kärppien Mika Niemelle, jolta kiekko siirtyi eteenpäin Koholle. Kohon kaatuva laukaus yllätti Aittokallion ja vei pelin jatkoajalle.

Rau ratkaisi

Lappeenrannassa jatkoajat eivät ole tuottaneet tällä kaudella vielä tulosta, eikä voittomaalikilpailussa ole löytynyt Markkasen ohittanutta − luottoveskari ei ole tänä syksynä päästänyt vielä ainuttakaan maalia selkänsä taakse varsinaisen peliajan jälkeen. Paras Kärppien yritys nähtiin Jesse Puljujärveltä, jonka veto katosi johonkin Markkasen alle, muttei mennyt kuitenkaan läpi.

SaiPalta McIntyre ei saanut kunnon kutia aikaan, mutta Rau onnistui selättämään Aittokallion.

– Kiekko pyöri lavassa, joten minulla ei ollut paljoa vaihtoehtoja, Rau naureskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo