Kärppien kärsivällisyys liikaa SaiPalle

LIIGA / Raportti
Saku Mäenalanen niittasi ottelun ratkaisun.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPan ja Kärppien välisessä ottelussa jouduttiin hakemaan ratkaisua aina jatkoajalta asti. Saku Mäenalanen nousi oululaisten sankariksi iskemällä voittomaalin jatkoajan viime hetkillä.

Kärpät on nyt viimeisen kolmen kauden aikana onnistunut nipistämään Lappeenrannasta pisteitä lähes jokaisella vierailullaan. Tällä kertaa pisteputkea kasvatti Saku Mäenalanen, joka ratkaisi ottelun SaiPa-pelaajien virheestä.

SaiPa puski päätänsä Kärppien muodostamaan muuriin kaksi erää ja oli selvästi altavastaajana. Parhaimmillaan kahden miehen ylivoimaa toisessa erässä pelaamaan päässyt SaiPa ei onnistunut lukuisista maalipaikoistaan huolimatta saamaan kiekkoa tolppaa lähemmäksi. SaiPan pelaaminen kahden erän aikana ei ollut sellaisessa kunnossa, jolla hallitsevia mestareita olisi pystynyt todella haastamaan. Illan taiston jälkeen samaa mieltä oli myös joukkueen amerikkalaispuolustaja Sam Lofquist.

- Kärpät on hyvä mittari omalle pelaamiselle ja hävisimme tänään hyvälle joukkueelle. Kärpät on hyvä joukkue hallitsemaan kiekkoa ja kenttätapahtumia. Pelasimme kolmannessa erässä hieman fiksummin ja se onkin se tapa pelata Kärppiä vastaan, jos aikoo jotain ottelusta saada, linjasi Lofquist.

Illan huolestuttavin hetki nähtiin jo avauserän puolessavälissä, kun ottelun linjatuomari Tuomas Sorsa sai ikävän näköisesti Johan Larssonin lähettämän kiekon niskaansa. Sorsa putosi osuman voimasta jään pintaan ja poistui hoivaustoimien jälkeen päätyovesta pukuhuoneeseen. Sorsa ei palannut otteluun, vaan loput ottelusta tuomittiin kolmella tuomarilla. Otteluvalvoja Risto Porkan mukaan Sorsa lähti käymään sairaalassa varotoimenpiteenä.

Kolmannessa erässä saiPa onnistui murtamaan vahvan Kärppä-puolustuksen. Sami Rajaniemi torjui Per Savilahti-Naganderin lähettämän laukauksen eteensä ja Tomi Leivo suti irtokiekon maalin perukoille. Kolmas erä olikin SaiPalta vahvaa hallintaa, sillä Kärpillä ei ollut kahteen ensimmäiseen erään verrattuna samanlaista paloa hyökkäyspäässä.

Osasyy Kärppien hyökkäyspelin hyytymiseen päätöserässä oli varmasti myös SaiPan agressiivisemmalla karvauspelillä. Kahdessa ensimmäisessä erässä SaiPa vetäytyi useammin puolustamaan sen sijaan, että olisi karvannut ja häirinnyt Kärppien kiekollista pelaamista. Lofquistin mukaan sama pelisuunnitelma oli käytössä läpi ottelun, mutta sen toteuttamiseen panostettiin kolmannessa erässä.

- Se oli suunnitelmamme ottelun alusta lähtien. En usko, että muutimme sen kummemmin pelitaktiikkaamme, mutta järkevyyttä pelaamiseen tarvittiin ja siihen yritimme panostaa.

Kärppien kokemus oli kuitenkin liikaa kotijoukkueelle jatkoajalla. SaiPalaisten hukatessa omat mahdollisuutensa jatkoajan puolessavälissä, iski kärsivällisesti odottanut Kärppä-lauma. Kiekonriistosta lähteneen pyörityksen päätteksi maalinedustalle täysin vapaaksi jäänyt Saku Mäenalanen iski sarjakärjelle lisäpisteen ohi Jussi Markkasen.

Kumpikin joukkue on pelivuorossa myös huomenna, kun Kärpät matkustaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. saiPa puolestaan matkaa huomenna Kouvolaan ja saa seurakseen arvioiden mukaan noin tuhat omaa kannattajaansa, joista suurinosa lähtee matkaan faniyhdistyksen vuokraamalla junalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo