Pudotuspelifiilistä Kisapuistossa

LIIGA / Raportti
Leland Irvingin maalilla riitti säpinää.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Tällä kaudella värikkäitä taistoja vääntäneet Jokerit ja SaiPa eivät pettäneet runsaslukuista Kisapuiston yleisöä torstai-iltanakaan. Pudotuspelien kotiedusta taisteleva narripakka nousi huippuyksilöiden suoritusten myötä voittajaksi.

SaiPan ja Jokereiden kohtaamisista ei tällä kaudella ole vauhtia ja vääntöä puuttunut. Ennen torstai-iltaa SaiPa oli ollut helsinkiläisiä edellä, mutta nyt sarjassa viidenneksi noussut Jokerit käänsi ottelun edukseen.

Päätöserään lähdettiin 1-1-tasalukemissa. Jo avauserässä maalinteossa onnistunut Ladislav Nagy ampui tulisella kudilla vierasjoukkueen johtoon. SaiPa haki tasoitusta aktiivisesti, mutta sairastuvalta kentältä palannut Janne Lahti nautiskeli komean voittomaalin Ben Walterin ja Broc Littlen syötöistä.

- He ehkä vähän uinahtivat siinä kolmannessa erässä, kun prässättiin ja tehtiin 3-1-maali. He tekivät ylivoimalla kavennuksen, mutta taisteltiin hyvin lopussa. Oli hienoa taistelua kaikilta jätkiltä, Jokereiden pirteästi esiintynyt voimahyökkääjä Semir Ben-Amor kiitteli.

Jesse Mankisen onnistuttua ylivoimakavennuksessaan SaiPa haki vimmatusti tasoitusta ja laittoi Jokerit ahtaalle. Leland Irving vierailijoiden maalilla kuitenkin oli mies paikallaan vahvasti puolustaneen narripakan viimeisenä lukkona.

- SaiPa pelasi hyvin. Meille elintärkeät kolme pistettä, jotka tarvitaan tällä hetkellä joka ilta. Saatiin, mitä haettiin. Ei ole helppo paikka hakea pisteitä.

Viihdyttävä kiekkoilta

Kevään läheneminen näkyi kentällä, sillä ottelussa taklattiin reippaasti ja taistelupareja löytyi ympäri kenttää. Ben-Amor näytti olevan kentällä elementissään ja hyökkääjä pääsikin muutamaan otteeseen kotijoukkueen pelaajien ihon alle.

KHL:ään kauden jälkeen siirtyvä Jokerit teki tällä erää viimeisen vierailunsa Lappeenrantaan. Joukkueet voivat kohdata enää mahdollisesti pudotuspeleissä. Mitään suurempaa asetelmien hakua kentällä ei Ben-Amorin mukaan ollut.

- Peruslätkää, vähän kyseltiin kaverilta. Oma rooli hoitui ihan hyvin tänään, ihan perusduunia. Ei mitään ihmeellistä. Nautitaan vain pelistä, hyökkääjä hymyili.

Helsinkiläiset ovat olleet tällä kaudella ahtaalla SaiPan kanssa.

- Heillä on työteliäs, taisteleva ja hyvä joukkue. He kääntävät peliä nopeasti. Oltiin tuon verran tänään parempia.

Voitto oli helsinkiläisille elintärkeä. Sarjassa kolmantena oleva SaiPa on enää seitsemän pisteen päässä ja lisäksi narreilla on peli vähemmän pelattuna. Joukkueen pelillinen käyrä on Ben-Amorin mukaan nouseva.

- Oikeaan suuntaan ollaan menossa - parempaan suuntaan. Haetaan sitä, että ollaan työteliäitä ja käännetään nopeasti peliä. On ihan turha painaa naama norsunv*****a, pitää nauttia lätkästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle