Valtteri Virkkunen Ilveksen turma - ”Ei jumankauta voi kiekkoa päästä laittamaan tyhjään”

Valtteri Virkkunen teki ottelun voittomaalin.
Viime aikoina tappiosta tappioon kulkenut kotijoukkue SaiPa lähti hakemaan kaudelle uutta suuntaa Ilveksen kustannuksella. SaiPa onnistuikin katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa.

Kisapuiston harvalukuinen yleisö sai nauttia perjantai-iltana vauhdikkaasta ja tasaisesta ottelusta. Lopulta SaiPa oli Ilvestä parempi lukemin 3-2 ja onnistui katkaisemaan yli kuukauden mittaisen kotipelien tappioputken.

Ilves käskijä Tuomas Tuokkola oli harmissaan ottelun jälkeen.

− Kyllä me voittoa tänne lähdettiin hakemaan. Nyt on kyllä syvä harmitus päällä, koska peli oli ihan voitettavissa.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Meillä on viime peleissä tullut paljon omiin ylivoimahyökkäyksiä, joista vastustaja on tehnyt maaleja. Saatiin nyt ne karsittua pois, Tirkkonen iloitsi.

− Joukkueella oli nyt paloa ja kiiltoa pelaamisessa, millä ottelut voitetaan.

Maaleja vuorotahtiin

Pelin tärkeys näkyi molempien pelaamisessa avauserässä huolimattomuutena erityisesti hyökkäyspäässä. Avauserän paras paikka oli SaiPan Tomi Leivolla. Matti Järvinen alusti Leivolle loistopaikan maalin eteen, mutta ohjaus suuntautui maalikehikoihin.

Vauhdikas peli jatkui myös läpi toisen erän. Ilves tuli heti erän alusta lujaa ja onnistuikin luomaan tukun maalipaikkoja. Lähimpänä maalintekoa oli puolittaisessa läpiajossa ollut Kai Kantola, mutta SaiPa puolustus selvitti Jussi Markkasen johdolla tilanteen. Erä tarjosi myös ottelun avausmaalin. Ilveksen jäähyillessä David McIntyre onnistui siirtämään kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Ilves tuli kolmanteen erään toisen erän tavoin kovaa. Hyvä alku tuottikin tulosta, kun Ville Meskanen onnistui ohjaamaan lukemiksi 1-1 heti erän alkuun. Pitkään Ilves ei kuitenkaan saanut nauttia tasoitusmaalista. Ilves-puolustaja Jyri Niemen purku kimpoili epäonnisesti plekseistä suoraan maalin edessä päivystäneelle Ville Koholle, joka siirsi SaiPan jälleen johtoon.

Ilves onnistui kuitenkin vielä kertaalleen tasoittamaan ottelun, kun Tapio Laakso yllätti Markkasen nollakulmasta. Aina toiseksi viimeiselle minuutille asti näytti, että ottelu etenee jatkoajalle. SaiPan Sami Venäläinen oli kuitenkin toista mieltä ja polki puolittaiseen läpiajoon. Venäläisen yrityksen torjui Henri Kiviaho, mutta Valtteri Virkkunen onnistui siirtämään irtokiekon maaliin vain vajaat kaksi minuuttia ennen loppua.

− Ei jumankauta voi kiekkoa päästä laittamaan tyhjään, kun ottelua on jäljellä vain kaksi minuuttia. Huonoa pelaamista meiltä siinä tilanteessa. Ei joukkuetta kuitenkaan voi ruoskia kokonaisesityksen perusteella, Tuokkola pohti.

Tuokkola ei ollut tyytyväinen omiensa pelaamiseen maaliin johtaneessa tilanteessa, mutta oli kuitenkin tyytyväinen kokonaisesitykseen. Erityisesti nuorten, Meskasen ja Eemeli Suomen, pelaaminen ilahdutti Ilves-luotsia.

− Nuoret Ville Meskanen ja Eemeli Suomi olivat meidän pirteimpiä tänään.

Ilves oli vielä viisi sekuntia ennen ottelun loppua lähellä tasoittaa ottelun. SaiPa-vahti Markkanen kuitenkin onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja varmisti SaiPalle kolme pistettä.

SaiPa jatkaa kauttaan sunnuntaina Pelicansia vastaan. Ilves puolestaan saa huilata viikonlopun ja pelaa seuraavan ottelunsa ensi keskiviikkona Bluesia vastaan.