SaiPa vei jäähyjen sävyttämän kamppailun

Jesse Mankinen oli kentän näkyvimpiä hahmoja.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hämeenlinnan turnauksen päätöspäivän ensimmäisessä kohtaamisessa vastakkain olivat SaiPa ja Ilves. Voittajaksi kamppailusta selviytyi lappeenrantalaisryhmä maalein 2-0.

Ilveksen ja SaiPan kohtaamisessa paistoi läpi tiiviin pelitahdin tuoma rasitus. SaiPa oli sekavien vaiheiden jälkeen lopulta parempi maalein 2-0.

Ilves pelasi läpi turnauksen lähes samalla kokoonpanolla ja tämä näkyi Ilves-valmentaja Sami Hirvosen mukaan myös joukkueen otteista.

- Fyysinen kuorma oli aika kova ja se näkyi kolmannessa erässä, kun ei riittänyt jalka eikä ajatus, Hirvonen sanaili.

- Peli oli kyllä sekavaa, mutta siihen täytyy olla tyytyväinen, että saatiin voitto puristettua, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kommentoi.

Voittomaali syntyi jo ensimmäisessä erässä

Ensimmäinen erä ei tarjonnut jääkiekollisia hienouksia. Molemmat joukkueet eivät päässeet luomana kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja. Ilves pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta tulokset olivat varsin laihat.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin vasta erän puolivälin jälkeen. SaiPa vyöryi rintamana kohti Sasu Hovin vartioimaa Ilves-maalia.

Jesper Piitulainen ja Markku Flinck pelasivat paikan keskustaa miehittäneelle Tommi Jokiselle. Jokisen laukaus epäonnistui hieman, mutta lirui kuitenkin Hovin selän taakse

Ilves piristyi aivan erän lopussa, mutta hyvin rakennetuista paikoista koville joutuivat lähinnä Jussi Markkasen vartioiman maalin takana olleet päätypleksit.

Lopussa tunteet kuumenivat

Toisessa erässä Markkanen joutui jo huhkimaan huomattavasti enemmän pitääkseen maalinsa puhtaana. Kokenut veskari hallitsikin tilanteet hyvin, eikä Ilves päässyt tasoittamaan.

Erän teemaksi muodostuivat erikoistilanteet. Molempien joukkueiden rikkoessa sääntöjä kentällä nähtiin hetkittäin yhteensä vain seitsemän kenttäpelaajaa.

Myös ottelun päätöserä oli jäähyjen sävyttämä. Nimensä maalitilastoon sai kuitenkin SaiPan Jesse Mankinen, joka iski loppulukemiksi 2-0.

- Tavoitteena oli selkeästi hakea se voittamisen kokemus, SaiPa-käskijä Tirkkonen kertasi ottelun lähtökohtia.

Erän lopulla tunteet kuumenivat. Ensin Ilveksen Tommi Välimaa taklasi kiekotonta pelaajaa. Hetkeä myöhemmin Roberts Jekimovs pääsi muita aiemmin pesulle hanskattoman nahinan päätteeksi. Tanssiparina ollut Piitulainen selvisi neljän minuutin jäähyistunnolla.

- Lopun hölmöt jäähyt söivät lopunkin energian, Hirvonen huokaisi.