Nälkäinen Ilves pisteli repaleisen SaiPan poskeensa

Ilves sai pidettyä keltamustat hyvin kurissa oman maalin edessä.
Ilves jatkoi viime aikojen hyvää virettään Lappeenrannan perjantai-illassa. Tamperelaiset olivat Kisapuistossa kotijoukkue SaiPaa parempia lukemin 4-1.

Ilves otti kauden ensimmäisen voittonsa SaiPasta kuluvalla kaudella. Ottelun ratkaisuksi muodostui Ilveksen viisas vieraspelaaminen, jossa tärkeintä oli hyvä oman pään pelaaminen. Tamperelaiset onnistuivat myös tukkimaan varsinkin ottelun puolivälistä eteenpäin keskialueen hyvin. SaiPa ei päässyt tämän johdosta kunnolla keskialueen yli, eikä sitä kautta kautta maalipaikoille.

Ilveksen kuukausi sitten komentoonsa ottanut Kari Heikkilä oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Me pelattiin kauden paras puolustuspeli tänään. Minun mielestäni hyvä ja tasapainoinen suoritus meidän joukkueelta, Heikkilä kertoi.

SaiPan Pekka Tirkkosella oli aivan toinen ääni kellossa.

− Ilves oli yhtenäisempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Meiltä puuttui yhtenäisyys ja ei päästy hyökkäämään. Oli välimatkat liian suuret, minkä takia tuli liian pitkiä syöttöjä seisoville miehille. Eikä päästy karvaamaan, luetteli harmistunut Tirkkonen.

SaiPa hallitsi ottelun alkupuolta ja Ilveksellä oli vaikeuksia rakentaa hyökkäyksiä. Hyvä alku palkittiin 12 minuutin pelin jälkeen, kun viime otteluissa heikosti toiminut ylivoima toimi tällä kertaa ensiyrittämällä. Pyörityksen päätteeksi David McIntyre pääsi laukomaan kiekon vapaasti ylänurkkaan.

Kotijoukkueen peli kuitenkin passivoitui maalin jälkeen ja Ilves käytti tilanteen surutta hyväkseen. Ensin tamperelaisten Kai Kantola toi Ilveksen tasoihin ja minuutti ennen erän loppua Ville Meskanen löi Ilveksen illan toisella ylivoimalla taukolukemiksi 1-2.

Kotijoukkue tuskaili maalinteon kanssa

Maalittoman toisen erän alku oli kuin toisinto ottelun avauserästä. SaiPa hallitsi peliä ja Ilves joutui puolustuskannalle. Parhaat tilaisuudet kotijoukkue sai maalintekoon, kun Ilves tarjoili lappeenrantalaisille yli minuutin kahden miehen ylivoimaa. Ylivoiman aikana saatiin kuitenkin viitteitä SaiPan orastavasta maalinteko-ongelmasta. Paikoista huolimatta kiekko ei eksynyt verkkoon. Osansa oli myös läpi ottelun vahvasti Ilveksen maalilla pelanneella Henri Kiviaholla.

Ilves sai omasta kiekollisesta pelistään kiinni vasta erän toisella kymmenminuuttisella. Samalla myös sen keskialueen pelaaminen tiivistyi, mikä hankaloitti selvästi SaiPan hyökkäyksiin lähtöjä, ja Ilves pääsi tämän myötä vastahyökkäyksiin.

Erän paras Ilves-paikka syntyikin, kun tamperelaiset katkaisivat SaiPan hyökkäyksen rakentelun. Aleksi Mustosen laukaus kuitenkin suuntautui hivenen Jani Niemisen vartioiman SaiPa-maalin ohi.

− Ehkä toinen erä oli semmoinen mikä ratkaisi tämän pelin. Meille tuli itseluottamusta pelata enemmän ja enemmän, Heikkilä sanoi viitaten selvitettyihin alivoimiin.

Kolmas erä oli pelillisesti koko ottelun tasaisin. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maalinteossa onnistui kuitenkin vain vierasjoukkue Ilves.

Erän puolivälissä Markus Jokinen siirsi kauden viidennellä maalillaan Ilveksen jo ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon. Tilannetta edelsi SaiPa-kapteeni Ville Kohon löysä pelaaminen Jokista vastaan SaiPa-maalin takana.

Lopullinen ratkaisu nähtiin kuusi minuuttia ennen ottelun loppua. SaiPa otti kaksi jäähyä peräjälkeen, joista toisen aikana Eemeli Suomi laukoi kiekon etukulmaan ohi Niemisen.

− Viisikon yhtenäisyyttä pitää saada paremmaksi. Sitä kautta saadaan rytmiä pelaamiseen ja päästään karvaamaan, sekä pystytään kääntämään peliä nopeammin, Tirkkonen pohti lopuksi.

Heikkilän mukaan vierasvoitot ovat olleet Ilvekselle tärkeitä.

− Ilveksellä ei ole ollut tämä vierassaldo mikään valtavan hyvä. Nyt me ollaan voitettu muutama peli myös vieraissa. Sitä kautta on tullut itseluottamusta lisää.