Ilves Sputnik Cupin finaaliin

Sputnik Cupin iltaottelussa vastakkain pelasivat turnauksen isäntäjoukkue SaiPa ja Tampereelta saapunut Ilves. Vaikka molemmilla joukkueilla olivat lähes parhaat mahdolliset kokoonpanot, niin ottelun taso ei noussut kovin suureksi huonon jään takia. Ilves kuittasi kuitenkin turnauksen huomisen finaalipaikan voittamalla SaiPan maalein 3-2.

Molemmat joukkueet olivat melkein täysillä kokoonpanoilla mukana pelissä. Ilvekseltä vakiokalustosta oli sivussa nuori huippulupaus Jesse Niinimäki, joka on loukkaantuneena ja kakkosmaalivahti Tuomas Nissinen on nuorten maajoukkueen mukana valmistautumassa talven maailmanmestaruuskisoihin. Kotijoukkueen riveistä puuttuivat puolustajat Petri Kokko joka on menossa polven tähystysleikkaukseen sekä Aki Tuominen jonka nilkassa on pientä vaivaa.

Ei olisi voinut huonompaan aikaan toinen Kisapuiston jääkoneista hajota. Hajoamisen takia jää oli todella huono jonka johdosta pelilliset hienoudet jäivät hyvin vähiin. Kiekot pomppivat sinne sun tänne ja pelaajia kaatuili tiuhaan tahtiin. Täytyy toivoa, että jää saataisiin huomenna kunnolliseksi, jotta turnaus palvelisi todellista tarkoitustaan.

Kauppinen loukkaantui

Ottelulle saatiin salama-alku kun reilun minuutin kohdalla Aki Uusikartano tuikkasi maalin edestä SaiPan johtoon. SaiPan ylivoiman ja sen jälkeisen pienen painostusjakson jälkeen Ilves tasoitti pelin seitsemän minuutin kohdalla ylivoimalla Bert Robertsonin siniviivalaukauksella. Tämän jälkeen, kun pelistä vielä tulikin jotain, peli aaltoili vauhdikkaasti päästä toiseen ilman mitään suurempia kuvioita.

Tummia pilviä SaiPan ylle tuli kun Mika Kauppinen joutui jättämään kentän ensimmäisen erä puolenvälin jälkeen. Kauppinen sai Ilveksen maalin edustalla Robertsonilta poikittaista mailaa oikein urakalla housun kauluksen yläpuolelle ja loukkasi alaselkänsä. Hetken aikaa tilannetta tutkittuaan päätuomari Jyri Rönn passitti Robertsonin suihkuun poikittaisesta mailasta. Viiden minuutin ylivoimalla ei kuitenkaan SaiPa saanut mitään aikaan ja erätauolla tilanne oli 1-1.

Kiekkoa päätyyn ja perään

Kaksi viimeistä erää menikin lähinnä pelkäksi sähläykseksi kun syötöt eivät kestäneet jäänpinnassa eikä harhauttelustakaan tullut mitään. Kiekkoa lähinnä kuljetettiin punaviivalle saakka ja siitä se lyötiin päätyyn ja kaikki halukkaat säntäsivät perään. Hienot kuviot ja harhautukset jätettiin suosiolla toiseen kertaan kun se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi tänään.

Maalejakin sentäs nähtiin vielä muutama kappale. Ilves onnistui kahdesti maalinteossa toisessa erässä Marko Luomalan ja Antti Bruunin pöllyttäessä maaliverkkoa. Molemmat pääsivät nokikkain Tomas Duban kanssa eivätkä jättäneet Duballe mahdollisuuksia tehdessään maalit. Kolmannessa erässä Joni Yli-Torkko ohjasi Antti Hulkkosen laukauksen maaliin tehdessään loppulukemat 2-3. Illan tuhlari oli kotijoukkueen Vladimir Machulda, jonka ketjukaveri Lubomir Vaic petasi kolme kertaa täysin vapaaseen maalipaikkaan, mutta Ilveksen maalissa torjunut Bruce Racine veti jokaisella kerralla pidemmän korren.

Huomenna ohjelma jatkuu SaiPan osalta pronssiottelussa 14.00 johon vastustajaksi tulee tänään aneeminen Jokerit. Ilves pelaa turnausvoitosta kello 17.00 Espoon Bluesia vastaan. Toivottavasti tänään show’n varastanut jää on siihen mennessä jo kunnossa ja nähdään kunnon otteluja.