Usko ja tahto kaatoivat HIFK:n

Ville Hämäläisen tehoilta oli liikaa HIFK:lle.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Hurjassa vireessä syyskaudella kotikentällään ollut SaiPa onnistui kaatamaan kahdeksan ottelun voittoputkessa olleen Helsingin IFK:n viime minuuttien maalilla lukemin 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

SaiPa onnistui katkaisemaan Helsingin IFK:n kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken kaatamalla vieraansa Tomi Leivon viime minuuttien maalilla. Samalla SaiPa varmisti kolmannen sijansa sarjataulukossa, kun lauantain kierroksen jälkeen Liiga siirtyy joulutauolle.

- Tänään pelattiin kova ottelu tähän vaiheeseen kautta ja hävittiin hyvälle joukkueelle. Molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon, mutta harmittaa tietysti, kun ottelun häviää, kertasi HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen tappiollisen ottelun jälkeen.

SaiPa aloitti ottelun väkevästi. Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin neljä minuuttia, kun Ville Hämäläinen kaapi aloitusvoiton ja kiekon saanut Lauri Taipalus ampuu kiekon ohi HIFK:n maalissa pelanneen Ville Husson. HIFK ei erän vanhetessa saanut pelistä missään vaiheessa kiinni, vaan oli jatkuvasti potkun kotijoukkuetta perässä.

Kovalla karvauksella otteluun lähtenyt HIFK sai kuitenkin lukuisia paikkoja hyvän karvauksensa ansiosta. Niin Ville Peltonen, kuin Juuso Puustinenkin joutui toteamaan SaiPan maalia vartioineen Jussi Markkasen paremmuuden. Paras maalipaikka kuitenkin siunautui Arttu Luttiselle.

Maalin taakse kiekkoa pysäyttämään lähtenyt Markkanen ei saanut kiekkoa haltuunsa, vaan se otti pompun hänen varusteista ja lipui maalin kulmalle. Luttinen yritti tökätä kiekkoa yhdellä kädellä maaliin, mutta epäonnekseen kiekko lipui vain yli maalivahdin alueen, josta Markkanen siivosi kiekon väljemmille vesille.

Toisessa erässä HIFK jyräsi täysin kotijoukkueen. Jatkuvasti yhden potkun perässä ollut kotijoukkue selvisi vain onnella yhdellä takaiskumaalilla, sillä HIFK:lla oli paikkoja useampaankin. Tämä myönsi myös tehot 0+2 kerännyt Ville Hämäläinen.

- Oltiin toisessa erässä täysin jaloissa. Vähän itse hölmöiltiin ja jäätiin kaverin paineen alle, mutta onneksi kestettiin se. Onneksi meillä on kuitenkin tuollainen vanhempi herrasmies tuolla maalilla, joka torjuu silloin kuin pitää, kertasi Hämäläinen vinkaten samalla Markkasen suuntaan.

Poislukien SaiPan saamaa kahta ylivoimaa, kiekko pyöri jatkuvasti SaiPan päädyssä. Vain Jussi Markkasen maagiset otteet pitivät SaiPan johtoasemassa. Tämän sai kokea myös Iiro Pakarinen, jonka laukaus maalinkulmalta pysähtyi kuin tyhjästä ilmaantuneeseen Markkasen patjaan. Erän lopussa HIFK:n yritys kuitenkin palkittiin. Per Savilahti-Naganderin tökkäämä kiekko päätyy Mika Partaselle, joka siirtää sen Ryan Thangille, jolla on helppo työ laittaa kiekko tyhjään SaiPa-maaliin.

- Tämä oli uskon ja tahdon voitto, selvittiin HIFK:n toisen erän paineesta ja lopun ohjurimaali kuvasti oikeastaan meidän tämäniltaista peliä, kertoi huojentunut Pekka Tirkkonen

Kolmannessa erässä ei  suuremmin tapahtumilla mässäilty. Heti erän alkuun Tomi Leivo karkaa HIFK puolustajien välistä ja onnistuu nostamaan rystyllä kiekon, mutta Ville Husso onnistuu peittämään laukauksen. HIFK sai myös omat paikkansa, Mikko Jokelan lähettäessä laukauksen viivasta ja Cory Elkinsin ohjatessa kiekon ilmasta, mutta jälleen Markkasen jalkasuojus löysi tiensä kiekon tielle.

Reilu kolme minuuttia ennen loppua Lappeenrannan Kisapuiston 4453 katsojaa saivat rahalleen vastinetta. Esityön SaiPan avausmaaliin tehnyt Ville Hämäläinen laittoi kiekon viivaan kolossimaiselle Savilahti-Naganderille, jonka laukauksen Tomi Leivo ohjaa ilmasta ohi Husson.

- Vanha sanonta kuuluu, että se on sama kuka ne maalit tekee, mutta totta kai olen iloinen omasta onnistumisesta, SaiPan kumpaankin maaliin syöttöpisteen kerännyt Hämäläinen jatkoi.

HIFK otti aikalisän vajaa minuutti ennen ottelun päätöstä ja samalla Husson pois, mutta uhrautuvaisesti kiekon tielle heittäytyneet Saipa-pelaajat estivät kiekon päätymisen Markkaselle saakka. Viimeiset sekunnit Kisapuistossa vietettiinkin yleisön antaessa kiitostaan loistavan syyskauden pelanneelle kotijoukkueelle.

- Pelattiin helvetin hieno kolmas erä. Vastassa oli kuitenkin tämän hetken paras ylivoimajoukkue. Kopissa on tällähetkellä aika hieno fiilis ja se kyllä kuuluu, päätti Hämäläinen hymyn virnahdus naamallaan.

SaiPa aloittaa joulutauon vieton ja pelaa seuraavan kerran vasta 27.12, kun se matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi. HIFK puolestaan pääsee joulutauolle vasta lauantain Lukko ottelun jälkeen.