SaiPalle jälleen kotivoitto

LIIGA / Raportti
Patrick Davis päätti soolonsa voittomaaliin ja tuuletuksiin.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lappeenrannassa täysi tupa todisti SaiPan ja HIFK:n kauden toista kohtaamista. Sarjakakkoseksi nousseen kotijoukkueen ratkaisijaksi nousi Patrick Davis, joka ampui kaksi täysosumaa.

Sarjan paras kotijoukkue ja yksi heikkoimista vierasjoukkueista iskivät yhteen loppuunmyydyssä Kisapuistossa. Pisteet jäivät Lappeenrantaan, eikä ottelun käsikirjoitus muuttunut paljoa kauden ensimmäisestä kohtaamisesta.

Tuolloin SaiPa vei Helsingissä HIFK:ta kentän jokaisella osa-alueella. Tällä kertaa HIFK pyristeli mukana aina pelin päätöshetkille saakka, vaikka todellista takaa-ajoa ei nähty missään vaiheessa.

− Kaiken kaikkiaan hyvää vääntöä, hyvä lätkämatsi. Taisteltiin ihan tosissaan joka metristä ja sentistä tänään. Omasta mielestäni ihan ansaittu voitto, tyytyväinen SaiPa-kapteeni Ville Koho totesi.

Molempien onnistuttua onnekkaasti maalinteossa avauserässä niittasi Patrick Davis ottelun voittomaalin jo ottelun toisen erän alkajaisiksi. Jenkkihyökkääjä haastoi vahvasti yhdellä yhtä vastaan, ja terävä rystylaukaus kilahti muutoin hienosti ottelussa torjuneen Ville Husson ohi HIFK-maaliin.

Väsynyt HIFK oli ajoittain täysin jyrän alla ottelun jälkipuoliskolla, ja vain SaiPan tehoton viimeistely piti ottelun tiukkana loppuun saakka. Vierailijoiden pelinrakentelu oli läpi ottelun hankalaa ja kun edes SaiPan pelin rikkominen ei tuntunut enää onnistuvan, joutui Husso venymään huippupelastuksiin.

− Saatiin toisessa erässä hyvää painetta heidän pakkeihin, ja siinä oli ilmassa sellaisia väsymisen merkkejä. Pyrittiin jatkamaan siitä, Koho kertasi joukkueensa pelisuunnitelmaa.

Päätöserässä SaiPa pelasi viisaasti johtoasemassa, ja kiekko pysyi lähes jatkuvalla syötöllä helsinkiläisten kenttäpuoliskolla. Yksittäiset HIFK-yritykset jäivät tulokseltaan laihoiksi, sillä SaiPa oli vahva maalinsa edustalla ja Miika Wiikman torjui maalillaan vakuuttavasti.

− Pyrittiin pelaamaan niin, että kolmas mies pysyy koko ajan pelin alla, jottei tule ylivoimahyökkäyksiä omiin. Pelattiin kypsästi ja pystyttiin hoitamaan kolmas erä.

Ansaittu tauko

Marraskuun maaottelutauko ei tule kummallekkaan joukkueelle yhtään liian aikaisin. Avauserässä aktiivisesti karvanneen HIFK:n kunto loppui lauantaina jo toiseen erään, mutta kotijoukkue tsemppasi johtoasemassa lähes virheettömästi.

− Hienoa, että tämä ensimmäinen kolmannes loppui kotivoittoon. Tässä on ollut kova tahti ja nyt voi ottaa hetken rennosti. Siihen pitää olla tyytyväinen, että ollaan pystytty tasaisesti ottamaan pisteitä heti kauden alusta lähtien. Siitä pitää jatkaa toki tauon jälkeenkin, Koho päätti tyytyväisenä.

Pudotuspeliviivan alle juuttunut HIFK palaa tauolta 12.11. isännöimään Tapparaa kotihalliinsa ja SaiPa huilaa lähes kaksi viikkoa, ennen kuin vastaan luistelee niin ikään Helsingissä Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle