Kuronen: "Valmennus vähän teroitti, että siellä on peli menossa"

LIIGA / Raportti
Puustinen veti illan ottelussa pidemmän korren.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Otteluun lähdettiin haikeissa tunnelmissa, kun ennen pelin alkua pidettiin hiljainen hetki entisen SaiPa-pelaaja Jorma Hietasen muistolle. Surunauhoissa pelannut SaiPa kilvoitteli HIFKin kanssa aina kahdeksanteen voittomaalikilpailupariin asti kunnes vieraat nappasivat nimiinsä 2–1-voiton.

HIFK irvisti heti ottelun alussa kaikilla pedon hampaillaan, ja vierasjoukkueen aggressiivinen karvaus oli SaiPalle myrkkyä. Juuso Puustisen ajassa 3.36 laukoma avausmaali, joka seurasi välittömästi Corey Elkinsin voittamasta aloituksesta ja lirahti sisään Jussi Markkasen jalkojen välistä, enteili rumia loppulukemia. SaiPa otti heti maalin jälkeen aikalisän.

– Aina pelin alussa pitäisi olla valmiina, mutta en tiedä mikä oli, kun emme olleet valmiina, jossitteli energisesti pelannut Mikael Kuronen.

– Synkän alun jälkeen saimme kuitenkin juonesta kiinni. Valmennus vähän teroitti, että missä mennään, että siellä on peli menossa. Kyllä kaikki tiesivät sen siinä kohtaa, että tämä ei ole oikea tapa pelata. Ihan järkevää aikalisä oli ottaa tuossa vaiheessa ja saada vähän sitä kaverin tunnetta poikki.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen herättely näytti toimivan, sillä kotijoukkue pääsi puhuttelun saatuaan mukaan peliin. Puolustaja Brian Salcido leikitteli röyhkeästi tiensä vastustajan puolustusalueelle ja hankki 500. ottelunsa HIFKin paidassa pelanneelle Arttu Luttiselle jäähyn koukkaamisesta.

HIFK ei murtunut alivoimalla

SaiPa ei kuitenkaan ylivoimalla onnistunut yllättämään vieraita. HIFK oli ennen ottelua Liigan alivoimatilastojen heikoin joukkue, mutta SaiPaa vastaan helsinkiläiset selvisivät varsinaisella peliajalla neljästä jäähystä ja jatkoajalla vielä yhdestä kaksiminuuttisesta.

Isäntien tasoitusosuma tuli kahdentoista minuutin kohdalla, kun kevyellä jalalla liikkeellä ollut Dave Spina syötti aloituksen jälkeen kiekon maalin eteen. Ville Koho ja Janne Tavi työntyivät HIFKin maalila pelanneen Kevin Lankisen luokse ja lyhyen väännön jälkeen kiekko oi maalissa.

– Tavi teki. Se oli sellainen mikä tulee, kun kovaa yrittää. Ukkoa maalille, paikkoja siinä maalin edessä olisi ollut enemmänkin, Kuronen analysoi.

Tämän jälkeen joukkueiden maalihanat kuivuivat. Paras paikka siunaantui toisessa erässä Matti Järviselle, jolla oli edessään tyhjä maali Lankisen pelattua itsensä pois tilanteesta, mutta horisontaalinen sijoittuminen kenttään nähden vei terän Järvisen kiekonkäsitteystä.

Puustinen päätti sen minkä aloittikin

Ottelu ratkaistiin lopulta voittomaalikilpailussa, joka venyi lopulta kahdeksanteen pariin asti. Ensimmäisen kolmen parin aikana molemmista joukkueista löytyi yksi onnistuja, kun Nikolai Goldobin ja Koho saivat maalit tililleen. Pitkän illan saattoi lopulta päätökseen avausmaalin tehnyt Puustinen.

– Ei saatu parasta ulos rankkareista, mitä aiemmin on saatu, valitteli Tirkkonen ottelun jälkeen.

Vaikka ottelusta isännille käteen jäi vain piste, oli ottelussa paljon positiivistakin. Nuorten puolelta mukaan tullut Ville Vainikainen esitti pirteitä otteita ja sai kiitosta ketjukaveriltaan.

– Tosi hyvin tullut sisään, tuonut paljon energiaa ja kovaa yritystä, Kuronen kuvaili.

– Kiva on ollut hänen rinnallaan vetää, kun tietää, että kaveri vetää jokaisen vaihdon sata lasissa. Ei ujostele ja fysiikka riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle