HIFK:n kakkosketju kuritti SaiPaa - Chad Rausta maalikuningas

Jasse Ikonen ohjasi ottelun avausmaalin ylivoimalla.
Kisapuiston torstai-illassa nähtiin lopulta tasaväkinen kamppailu runkosarjan viimeisessä ottelussa. Chad Rau varmisti illan ottelussa maalipörssin voiton, vaikka HIFK olikin SaiPaa parempi lukemin 3-1.

SaiPan ja HIFK:n välisellä ottelussa ei ollut merkitystä runkosarjan sijoituksiin. Tämä ei kuitenkaan näkynyt ottelussa juurikaan, vaan pisteistä taisteltiin tiukasti aina kolmannen erän loppuun asti.

Ottelun ratkaisuksi muodostui se, että HIFK puolusti kurinalaisemmin ja oli maalipaikoissa selvästi SaiPaa terävämpi. HIFK:n kakkosketju oli mukana jokaisessa helsinkiläisten maalissa. Ketjun kaikille hyökkääjille kirjattiin ottelussa kaksi tehopistettä.

− Tarkoitus oli pelata sillä tavalla, että ollaan valmiita ensi viikon perjantaina, ja pelaajat halusi pelata tänään tällä tavalla. Voi kyllä olla tyytyväinen, ja peli oli meidän minun mielestäni, HIFK:n Antti Törmänen kommentoi ottelua.

Ottelun avauserä mentiin vahvassa HIFK:n hallinnassa. SaiPa ei saanut jalkoja liikkeelle, ja HIFK pääsi varsin helposti hyville maalipaikoille. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa aina erän kolmanneksi viimeiselle minuutille asti. SaiPa-hyökkääjä Vojtech Polakin ottama jäähy korkeasta mailasta kostautui, kun HIFK:n Jasse Ikonen viimeisteli tyylikkäällä ohjauksella avauserän ainoan maalin.

− Vapautuneesti ja hyvällä meiningillä tultiin peliin. Kokoonpano oli vähän vaihtunut, ja sieltä saatin varmasti myös energiaa, Törmänen kertasi avauserää.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kehui HIFK:n ottelun alkua varsin vuolaasti.

− Ekassa erässä oltiin kyllä jäljessä aika paljonkin. HIFK näytti kyllä sen, että miksi se on runkosarjan voittanut ja ollut sarjan paras joukkue.

Toisella 20-minuuttisella SaiPa sai avauserässä hieman kohmeessa olleet jalat liikkeelle, ja peli tasoittui huomattavasti. Paremmat otteet palkittiin ennen ottelun puoliväliä, kun Elmeri Kaksonen pääsi sutimaan kiekon verkkoon heti ylivoiman jälkeen.

HIFK ei kuitenkaan suostunut antamaan otetta SaiPalle, sillä vain reilu minuutti tasoituksesta Juuso Puustinen vei helsinkiläiset jälleen maalin johtoon SaiPan karkean keskialueen virheen jälkeen.

Vaikka ottelussa ei ollut panosta sarjasijoitusten osalta, toiseen erään saatiin tunnetta hieman kyseenalaisten jäähyvihellysten myötä. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia tuomarilinjan kanssa, mikä herätti närää molemmissa vaihtoaitioissa, sekä Kisapuiston yleisössä. Ylilyönteihin kumpikaan joukkue ei kuitenkaan sortunut epäselvästä tuomarityöskentelystä huolimatta.

Tirkkonen ei ollut täysin tyytyväinen toisen erän tuomarityöskentelyyn.

− Minun mielestäni meille olisi kuulunut siinä viisi vastaan kolme -ylivoima, kun [Kalle] Maalahdelta vedettiin jalat alta tuomarien silmien edessä. Tuomari ei uskaltanut antaa siinä jäähyä, mutta sitten HIFK:lle annettiin kahden miehen ylivoima.

Zaborsky oli uhata Raun maalipörssin voittoa

Kolmannessa erässä SaiPa sai pelin hallintaansa, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Paras paikka siunaantui Polakille, joka kuitenkin laukoi kiekon maalin yli. Tilanteesta seuranneesta vastahyökkäyksestä HIFK:n kakkosketju kurittii jälleen SaiPaa, kun Roope Hintz siirsi helsinkiläiset kahden maalin johtoon.

Reilut seitsemän minuuttia ennen pelin loppua nähtiin jännittävä tilanne, kun kiekko kimpoili HIFK:n Tomas Zaborskyn kautta SaiPan maaliin. Maali kuitenkin hylättiin nopean videotarkastuksen jälkeen potkumaalina. Jos tilanteesta olisi tuomittu maali, Zaborsky olisi noussut tasoihin maalipörssiä johtavan SaiPan Chad Raun kanssa.

− Pelaajat antoivat vähän siinä kolmannessa erässä paikkaa Zaborskylle mennä jäälle. Vähän tuollaista leikkimielistä kisailua, että annetaan se mahdollisuus tehdä maali. Hänellä oli kyllä paikat jo ennen kolmatta erää tehdä ne maalit, ettei jalalla tarvitse tehdä. Onnittelut Raulle voitosta, Törmänen kommentoi Zaborskyn suurta peliaikaa kolmannessa erässä.

Tirkkosen mukaan SaiPalle oli selvää, että maalivahtia ei oteta pois enää kolmannessa erässä, jotta Zaborsky ei pääse tekemään maalia tyhjiin.

− Peli hävittiin, mutta maalikuninkuus voitettiin.

SaiPalta ei nähty todellista loppukiriä missään vaiheessa ja HIFK vei ansaitusti pisteet mukanaan.

Ottelun jälkeen HIFK:lle annettiin runkosarjan voittajan pokaali, jonka nouti kapteeni Arttu Luttinen. Hyökkääjä ei ollut kokoonpanossa illan ottelussa, mutta oli hakemassa palkintoa. Taikauskoiset HIFK-pelaajat eivät koskeneet pokaaliin, vaan tyytyivät ainoastaan yhteiskuviin palkinnon kanssa.