SaiPalle tyylipuhdas turnausvoitto

SaiPa väänsi Kuopiosta turnausvoiton.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Lappeenrannan SaiPa kukisti Kuopion turnauksen finaalissa Espoon Bluesin 2-0. SaiPan turnausvoitto tuli näyttävästi, sillä joukkue piti molemmissa otteluissa maalinsa koskemattomana.

Eilen KalPan nollannut SaiPa jatkoi puhdasta sarjaansa myös Kuopion turnauksen finaalissa. Blues joutui tunnustamaan lappeenrantalaiset paremmikseen tiukan taistelun jälkeen maalein 2-0. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli turnausvoittoon tyytyväinen.

– Voittoja pitää aina arvostaa, sillä niistä saadaan voittamisen kokemuksia. Ne on uudelle joukkueelle aina tärkeitä, Tirkkonen totesi.

Eiliseen KalPa-peliin verrattuna lauantain finaali oli erityyppinen kamppailu.

– Blues oli suoraviivaisempi ja tuli maalille koko ajan. Toinen erä oli meiltä vaikea, kun jouduttiin William Mäkisen kympin aikana pelaamaan viidellä pakilla. Päätöserässä järkevöitettiin peliä ja taisteltiin hyvin.

Avauserä alkoi Bluesin huipputilanteella, kun Eero Somervuori pääsi SaiPa-puolustjaien harhaillessa nokikkain Jussi Markkasen kanssa. Kokenut kassari kuitenkin venytti patjansa tielle. Molempien joukkueiden jäähyjen jälkeen SaiPalle avautui lähes vastaava tilanne, kun Ville Hämäläinen vapautti Sami Venäläisen, mutta veto suuntautui ohi.

Erän ainoasta maalista vastasi eilen huilannut kaksikko Joni Suutari-Janne Kettunen. Kettunen tuhlasi ensin tuhannen taalan paikan, mutta jälkitilanteen puolihuolimaton kääntölaukaus sujahti ylänurkkaan ohi Blues-vahti Christian Engstrandin.

– Kettunen oli hyvä, vaikka pelasi vähän oudolla paikalla laitahyökkääjänä. Hän teki järkeviä ratkaisuja ja kantoi hyvin vastuuta, Tirkkonen kehui.

Toinen erä mentiin maalittomana. Molemmille siunaantui paikkansa ylivoimalla, mutta pakkopeli oli vielä kesäterässä. Erän merkittävin tapahtuma oli viime minuutin rangaistuslaukaus, jossa Iikka Kangasniemi lirutti kämmenpuolen ratkaisunsa hieman ohi SaiPa-maalin.

Päätöserässä Bluesin takaa-ajoa saatiin odotella aina viimeisille minuuteille saakka. SaiPa hallitsi kaukalon tapahtumia ja loi puolitusinaa maalipaikkoja, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Siim Liivikin ketjun vahva paine sytytti vielä sinipaidat peliin mukaan, mutta tasoitus jäi haaveeksi. Loppulukemat sinetöi Lasse Lappalainen tyhjään Blues-maaliin.

– Meiltä jäi Tommi Jokinen ja Mikael Kuronen vielä päätöserässä pois, mutta järkevästi pelattiin koko erä. Tiukka vääntö, josta saatiin hyviä kokemuksia talven varalle, Tirkkonen päätti.