SaiPa selätti alakuloisen Bluesin

LIIGA / Raportti
SaiPa on pelannut nyt 211 minuuttia päästämättä maalia.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa karisti vierasjoukkue Bluesin kolmannessa erässä ja karkasi 3-0-voittoon. Kaksi erää havaiji-kiekkoa pelanneet joukkueet pääsivät vasta päätöserässä pelin syvimpään olemukseen kiinni.

SaiPan ja Bluesin välinen ottelu ei tarjonnut 4000-päiselle yleisölle leipää tai sirkushuveja. Jopa tylsäksikin kuvailtu ottelu muuttui täysin kolmannessa erässä. Vierailijat olivat aloitteellisimpia, mutta kaatuivat lopulta tehottomuuteen hyökkäyspäässä ja muutamaan puolustusvirheeseen oman maalin edessä.

Kahden ensimmäisen erän aikana kumpikin joukkue oli hyvällä jalalla liikenteessä, mutta maalintekotaito oli kummaltakin jäänyt pukuhuoneeseen. Erien aikana lähimpänä maalintekoa oli Petteri Nokelainen, jonka laukaus ylivoimalla livahti Christian Engstrandin jalkojen välistä, mutta lipui niukasti ohi espoolaisten maalin.

SaiPa käytti tilaisuutensa

Ilman suurempia maalipaikkoja pelanneista joukkueista kumpikin pääsi maalipaikkojen makuun vasta ottelun kolmannessa erässä. SaiPa onnistui käyttämään paikkansa paremmin.

Illan sankariksi nousi Chad Rau, joka ohjasi kaksi maalia maalin edestä. Ensimmäisensä Rau ohjasi Kalle Maalahden viivavedosta ja toisensa Sam Lofquistin toimittamasta suupaisusta. Sankari oli kuitenkin vaatimaton omaan suoritukseensa.

− Kiekko liikkuu useimmiten kohti maalia ja yritän vain olla siellä, kun se sinne tulee. En tiedä, olenko erityisen hyvä maalineduspelaaja, mutta tänään kahdesti kiekko toimitettiin maalille ja olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Rau muotoili.

SaiPa oli se, joka nappasi kolmannessa erässä kuskin paikan. Blues-vahti Engstrand saikin venyä parhaimpaansa ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, pitäen lukemat pienempinä kuin ne olisivat voineet olla. Rau oli pettynyt joukkueen esitykseen kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta voitto on kuitenkin aina voitto.

− Kaksi ensimmäistä erää oli huonoa pelaamista meiltä. Ehkä viikon tauko ei ollut meille hyvästä, mutta saimme loppujen lopuksi pidettyä kiinni pelisuunnitelmastamme. Hyvällä puolustuksella ja käyttämällä harvat maalipaikkamme saimme tärkeän voiton.

Bluesin ei ole syytä kuitenkaan laittaa esityksensä vuoksi päätä pensaaseen. Joukkueen vieraspelaaminen ei ollut kaunista, mutta jääkiekossa kukaan ei muista millä tavalla voitot tulevat. Päävalmentaja Jyrki Aho olikin joukkueen asenteeseen tyytyväinen, mutta pettynyt tuhlattujen maalipaikkojen määrään.

− Pelattiin mun mielestä aika tylyä vieraspelaamista. Totta kai, kun joudutaan muutama maali tappiolle, niin se muuttaa hieman asetelmia. 

− Vastustaja kuittasi jäähyistämme ja ehkä meidän ymmärrys hieman karisi siinä. Tässä sen näkee, miten vaikeaa niitä pisteitä on kerätä. Omat hetkensä pitää pystyä käyttämään hyväksi tässä liigassa ja SaiPa oli niissä hetkissä tänään parempi, Aho analysoi pitkästi.

Nollaputki venyi uusille luvuille

Jäätyään kahden maalin takamatkalle Blues lisäsi tempoa pelaamiseensa. Se hallitsi pitkään kiekkoa ja useampaan kertaan peli jäi SaiPan päätyyn. Ilman vaarallisia laukauksia ei voi kuitenkaan tehdä maaleja. Bluesin turmaksi muodostuivatkin jäähyt.

SaiPa ei ole viimeiseen kolmen otteluun päästänyt maaliakaan. Tarkasti laskettuna kiekko on viimeksi uponnut SaiPa-maaliin reilut 211 minuuttia sitten. Rau yllättyi tilastofaktasta, mutta löysi kyllä syynkin pitkään päästämättömien maalien putkeen.

− Vau, en edes tajunnut tuollaista. Kai tuo kertoo, että olemme pelanneet hyvää puolustuspeliä ja kumpikin meidän kahdesta maalivahdista on pelannut loistavasti.

SaiPa lähtee pitkälle vieraskiertueelle ensi viikolla, jolloin sillä on ohjelmassa kolme ottelua. Neljän päivän sisällä SaiPa kohtaa Sportin, Ässät ja Ilveksen. Raun mukaan on hyvä, että joukkue pääsee vihdoin jonkinlaiseen pelirytmiin.

− On mukava päästä vihdoin pelirytmiin. Meillä oli tällä viikolla vain yksi ottelu ja paljon harjoituksia. En usko tulevan viikon olevan meille ongelma niin kauan, kun kaikki pelaajat pelaavat omalla tasollaan.

Blues pelaa myös kolme ottelua ensi viikolla. Se kohtaa tiistaina kotonaan Kärpät ja matkustaa loppuviikosta Lukon ja KooKoon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo