Ei pisteitä SaiPalle

SaiPan tappiot saivat jälleen jatkoa, kun tällä kertaa Espoon Blues oli kotijoukkuetta parempi. Aiemmista otteluista poiketen SaiPa ei ollut ottelussa vastaantulija vaan antoi hyvän vastuksen. Yksi virhe ja Caloun läpi, riitti kuitenkin ratkaisemaan tappion.

Ottelun alku pelotti varmasti monia paikalla olleita SaiPan kannattajia, sillä niin huonosti ovat otteluiden alut viime aikoina sputnikeilta menneet. Tänään kuitenkin nähtiin liikkuvampi ja yritteliäämpi SaiPa kuin vähään aikaan.

Ensimmäinen erä tasaista

Peli aaltoili koko ensimmäisen erän tasaisissa merkeissä päästä päähän. Molemmissa päissä nähtiin muutamia hyviä mylläköitä ja pari makoisaa maalipaikkakin joukkueet loivat. Vakuuttavasti läpi ottelun pelanneet SaiPan Tomas Duba ja Bluesin Sami Heinonen kuitenkin pitivät maalinsa koskemattomina.

Erän erikoisuus oli, että se keskeytettiin ajassa 17:27, kun jäästä lohkesi pala ja tuomari Jyri Rönn päätti että erätauko otetaan tähän saumaan.

Ainut maali toisen erän kruununa

Toinen erä kirjaimellisesti jatkui siiä mihin ensimmäinen päättyi ja joukkueet jatkoivat myöskin hyvin samalla tavalla. Pikku hiljaa alkoi Blues kuitenkin saada otetta pelistä ja se järjesti hyviä pyörityksiä SaiPan päätyyn. Duba esitti kuitenkin pari aivan huikaisevaa torjuntaa ja näin jäivät sinipaidat ilman tehomerkintöjä.

Juuri erän puolivälin jälkeen nähtiin sitten ottelun ainoaksi jäänyt maali. Jan Caloun kyttäili tapansa mukaan keskialueella ja näytti olevan menossa vaihtoon, SaiPan mies päätti singahtaa aitioon samaan aikaan. Caloun kuitenkin kurvasi takaisin kentälle ja Blues puolustajan hyvä avaus tavoittikin täysin yksin keskelle kenttää jääneen taiturin. Caloun sai rauhassa harhautella ja onnistui ohittamaan hyvin tilanteessa mukana olleen Tomas Duban. Paha vaihtovirhe koitui näin SaiPan kohtaloksi.

Tilanteita vaan ei maaleja

SaiPa pelasi tapansa mukaan kolmannen erän, jossa sillä oli hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa ei kiekon laukominen maaliin onnistunut. Parhaat paikat olivat kolmoskentän Teemu Sompilla, joka vei pakkiparin Määttä-Alanko aivan kuutamolle, mutta Heinonen pelasti. Läpi ottelun SaiPan pirteintä hyökkäyspeliä esittänyt Kalle Kerman ahdisteli myös Heinosta tuloksetta.

Eräs asia jolla SaiPa olisi voinut pelin saada tasoihin olisi ollut parempi ylivoimapeli. Nyt kiekkoa ei saatu edes päätyyn asti 5-3 ylivoimalla.

- 5-3 ylivoimalla pitää saada laukauksia, olikin Petri Skrikon tyly tuomio ylivoimapelistä.

Backstage

- Tyytyväinen pitää olla kun voitto tuli. Joukkueen oma peli ei kuitenkaan ollut sellaista kuin odotin, jalat eivät oikein liikkuneet. Heinonen oli onneksi kulmakivenä nollapelillään, myös Duba toisessa päässä pelasi mainiosti. Sitkeä työ toi tänään voiton, kommentoi puhelias Hannu Kapanen.

- Ihan hyvä esitys meiltä, ainoastaan tulos ei miellytä. Taistelua löytyi, mutta tällä kertaa yksi nukahdus maksoi läpiajon, josta ratkaisu tuli. Paikkoja oli itselläkin tehdä maaleja, kertaili Petri Skriko ottelun jälkeen.

Vaisusta Machuldasta Skriko totesi seuraavaa.

- Jokaisella pelaajalla on itseluottamus ajoittain alhaalla, mutta Vallu tulee vielä, niin kuin joukkuekin.