Blues nollasi jälleen SaiPan

LIIGA / Raportti
Jussi Makkosella riitti kolmen tehopisteen illassaan aihetta juhlaan.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Alkukauden yllättäjäjoukkue SaiPa on kauden pisimmässä tappioputkessaan. Kolmannen peräkkäisen tappion aiheutti lyhyen ajan sisään jo toistamiseen lappeenrantalaiset nollannut Blues.

Vahvassa vedossa oleva Blues jatkoi vakuuttavasti myös perjantaina Lappeenrannassa. Joukkue puolusti nöyrästi, hyökkäsi paikan tullen järkevästi ja viimeisteli tehokkaasti.

Viime kaudella Venäjälle kesken kauden SaiPasta myyty Jani Nieminen teki näyttävän paluun Kisapuistoon, vaikkei Blues-vahdilla ollut juuri vaikeuksia torjua viikon sisään toista nollapeliään SaiPaa vastaan.

SaiPa hakkasi päätään vieraiden puolustusmuuriin, eivätkä kiekolliset ratkaisut hyökkäysalueella ottaneet onnistuakseen. Kotijoukkueen hyökkäysalueen pitkät pyöritykset eivät johtaneet tekopaikkoihin saakka.

Paras tilanne tasoitukseen nähtiin toisen erän lopussa, kun SaiPa pyöritti usean ketjun voimin pitkään Bluesin kenttäpäädyssä. Pyöritys ei kuitenkaan tuonut tulosta ja summeri pelasti vierailijat erätauolle.

- Toisessa erässä sytyttiin pelaamiseen, kun pelattiin erän lopussa huono pätkä. Selvittiin siitä ja saatiin energiaa. Päätöserä oli meidän paras, pelaaminen oli siinä oikealla tavalla kärsivällistä. Vaikka hommat koko ajan sujuneet kuten piti, niin tehtiin oikeita asioita ja pyrittiin parantamaan jatkuvasti, vieraiden valmentaja Jyrki Aho kiitteli.

Niukassa 1-0-johdossa kolmanteen erään lähtenyt Blues sai ketsuppipullon kunnolla auki ja espoolaiset iloittelivat neljä osumaa. Harvakseltaan torjuntatöihin joutunut Andreas Bernard laski Arto Laatikaisen viivalaukauksen sisään ja Blues siirtyi kahden maalin johtoasemaan.

SaiPa oli pakotettu kovaan karvaukseen ja kesken kotijoukkueen painostuksen Tommi Huhtala kirmasi läpiajoon.

Tilanteesta vihellettiin lopulta rangaistuslaukaus, kun Kalle Maalahti veti Huhtalan kumoon tekopaikassa. Sinipaitojen kultakypärä niittasi lopulta kauden 15. osumansa.

- Numerot eivät kerro koko totuutta. Huhtalan rangaistuslaukauksen jälkeen tulleet maalit olivat vähän kosmetiikkaa, Aho jatkoi.

Työhaalarit hukassa

SaiPan peliä leimasi jälleen huolimattomuus. Etenkin ylivoimilla ratkaisevan syötön antaminen osoittautui ylitsepääsemättömäksi haasteeksi.

SaiPan pelaaminen meni pahasti puskemiseksi Miro Aaltosen tekemän avausosuman jälkeen. SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen ei silitellyt omiaan Aaltosen osuman johdosta.

- Meillä ylivoimatilanne maalin edessä, mutta huono merkkaus ja heidän kaveri oli ahnaampi siihen irtokiekkoon.

Blues on osoittautumassa viime kauden tapaan hyvin hankalaksi vastustajaksi lappeenrantalaisille. Nähdyn kaltaisella surffailulla ei Tirkkosen mukaan maaleja tule jatkossakaan.

- Verrattuna syksyyn, jolloin meillä oli pelien jälkeen jääpusseja paljon käytössä, niin nyt niitä ei joulun jälkeen ole ollut. Maalille meneminen vaatii kovuutta, rohkeutta ja nyt vain näperrellään kulmissa. Suorissa hyökkäyksissä hidastellaan, eikä kiihdytetä täysillä maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle