Aho ihaili SaiPan tehokkuutta: "Hyvin miehet tekee maaleja, kun niitä paikkoja tulee"

LIIGA / Raportti
Tomi Leivo tehoili kolmen syöttöpisteen verran.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Avauserän perusteella vauhdikasta jääkiekkoa pelanneiden SaiPan ja Bluesin kohtaaminen repesi toisessa erässä. SaiPan tehokas toinen erä oli espoolaisille liikaa.

SaiPan ja Bluesin kauden toinenkin kohtaaminen päättyi SaiPan voittoon. Vierailijoiden halukas ja vauhdikas pelaaminen avauserässä tyrehtyi SaiPan kolmeen tehtyyn maaliin alle neljän minuutin.

Avauserässä peli aaltoili päästä päähän Bluesin ollessa hieman aktiivisempi osapuoli. Mistään taitokiekon esimerkistä avauserä ei käynyt, mutta kummallekin joukkueelle siunaantui omat paikkansa avausmaalin tekemiseen. Blues-luotsi Jyrki Aho olikin tyytyväinen joukkueensa avauserään pelaamiseen, mutta siihen tyytyväisyyden aiheet jäivätkin.

− Tosi tyytyväinen, miten tylyä ja kypsää peliä pelattiin ensimmäinen erä. Ihailtavaa on myös tuo SaiPan maalintekotehokkuus tänään. Hyvin miehet tekee maaleja, kun niitä paikkoja tulee.

Jos avauserässä kumpikin joukkue tuhlaili maalipaikkoja, alkoi toinen erä oikealla maali-iloittelulla. Erän ensimmäiseen kuuteen minuuttiin joukkueet lätkivät neljä maalia. Aho löysi tähän syyn omasta joukkueestaan.

− Toisessa erässä innostuttiin tekemään vääriä asioita. Hävisimme ottelun konkreettisesti SaiPan 3-1 maaliin. Tuollaistahan se on, kun mennään pikkusen ohi tilanteista.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan antoi täyden tunnustuksen vastustajalle. Bluesin luistelunopeus oli avauserässä SaiPaa terävämpää ja Blues hallitsikin avauserän tapahtumia suurimmalta osin.

− Ei ollut helppo peli missään nimessä. Vastustaja oli todella sitkeä. Blues paineisti meitä ja jouduimme olemaan todella nopeita kiekon kanssa. Ensimmäisessä erässä oltiin välillä aika purjeessa Bluesin ärhäköiden pelaajien kanssa.

Ottelun jo ratkettua alkoi Blues pelaajien ja etenkin Jari Sailion kasetti pettämään. Ensin mies paini kulmassa Sam Lofquistin kanssa. Hetken päästä mies sulki kiekon maalivahdin alueella aiheuttaen SaiPalle rangaistuslaukauksen. Kuin kruunuksi illalleen Sailio nappasi vielä reilut kaksi minuuttia ennen loppua itselleen jäähyn.

Vaikka Sailio ei ollut ainut pelaaja, joka lämpeni pelikellon lähestyessä nollaa, oli kumpikin päävalmentaja ymmärtäväinen pelaajien tunteiden lämpenemiselle.

− Lopussa tuollaista turhautumista tulee. Kun ollaan jo jonkin verran takana, niin se tietysti hieman harmittaa. Pää pitäisi pitää kylmänä loppuun asti ja me ei ihan siinä onnistuttu ottelun lopussa, kertoi Aho ottelun jälkeen.

Kumpikin joukkue huilaa seuraavan viikon, jonka jälkeen he pelaavat kuusi ottelua yhdeksään päivään. Bluesin vastustajina on HIFK, HPK ja Ilves. SaiPa puolestaan kohtaa HPK:n, Pelicansin ja KooKoon.

− Aikamoinen peliruuhka alkaa ensi viikolla. Tulevat viikot näyttävät paljon suuntaa runkosarjan loppua ajatellen, analysoi Tirkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo