Pisteiden ikävä SaiPan luo

Juuso Riksman Ässien maalilla pysäytti Kisapuiston lauantai-illassa 35 laukausta.
Saimaan Pallon kärkisija kauden alussa on kaunis muisto vain. Porin Ässille vierasvoitto oli helpotus.

SaiPalla tuntuu kulkevan paremmin Euroopassa kuin Suomessa. Lappeenrannan Kisapuiston kauden ennätysyleisöllä oli lupa odottaa hyväilmeisen CHL-mittelön jälkeen tasolleen palannutta kotijoukkuetta, mutta Ässät osoittautui liian vahvaksi.

Isäntien hallinta runsaista laukauksista (50-21) huolimatta oli näennäistä. Vahvana vierasjoukkueena kunnostautuneella Ässillä ei loppujen lopuksi ollut kovin suuria vaikeuksia anastaa etua itselleen.

Keskustelua herättänyt Ässien Garrett Staffordin suihkukomennukseen johtanut puskutilanne antoi sputnikeille riittävästi siimaa kuroa Ässien kahden maalin etumatka kiinni kolmannessa erässä. Isäntien ylivoimapelaaminen kuvasi kokonaisuudessaan tämän hetken ongelman. Mikään ei tunnu toimivan.

Vahva ässäpakka

SaiPa pääsi onnekkaasti heti minuutin pelin jälkeen johtoon, kun maalipörssiä johtavan Dave Spinan kääntö ohjautui ohi hölmistyneen Juuso Riksmanin.

Ässät sai ottelun tasoihin ensierän puolivälissä Jarno Kärjen maalilla, ja johto-osuma 1-2:een pysäytti pelikellot ajassa 18.53. Mike Heddenin osumassa epäonnen soturi oli Johan Larsson, jonka mailan kautta peliväline löysi tiensä SaiPa-maaliin. Hedden voi kuitenkin ottaa itse kaiken kunnian maalista. Sen verran komeasti hyökkääjä harhautteli itsensä tekopaikkaan SaiPan puolustuksen sohiessa tyhjää.

Aleksi Saarela oli toisen erän loppupuoliskolla terävänä maalin edustalla – vieden joukkueensa jo kahden maalin karkumatkalle. Vasta 17-vuotiaan Saarelan kauden kolmas täysosuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

SaiPa sai mahdollisuutensa Ässien Staffordin ison jäähyn aikana, mutta suorittaminen oli väkinäistä ja todelliset maalipaikat jäivät uupumaan. Puoli minuuttia ennen päätössummeria Janne Tavi kaunisteli SaiPan maalin päähän, mutta lähemmäs ei ollut enää asiaa.

Kolmen pisteen voitto nosti Ässät ohi SaiPan 30 pisteeseen. Keltamustat sen sijaan ovat valahtaneet sijalle 10. Takana Pelicans ja TPS hengittävät niskaan. SaiPan edellinen täysi pistepotti on vajaan puolentoista kuukauden päässä, jolloin liigajumbo Sport kaatui Lappeenrannassa 6-2-lukemin.