Pata ei ollut valttia Kisapuiston lauantai-illassa

LIIGA / Raportti
SaiPa sai läpi ottelun runsaasti painetta Ässien päätyyn.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Heikosti kauden aloittanut Porin Ässät ei onnistunut yllättämään lauantai-iltana SaiPaa. Pisteet jäivät Lappeenrantaan kovan taistelupelin jälkeen.

Kotijoukkue SaiPa yllätti eilen Kouvolassa KooKoota vastaan pelanneet Ässät ensimmäisessä erässä housut kintuissa. Ässien keskittyessä erän alussa jälkipeliin ja jäähyilyyn, SaiPa iski ylivoimalla kahdesti kiekon maaliin. Ensin onnistui puolustaja Brett Carson ja heti perään tullellaa toisella ylivoimailla Matti Järvinen laukoi kiekon yläkulmaan. Ässät pääsi erän puolessa välissä paremmin peliin mukaan, mutta laukausten laatu oli edellisten pelien tapaan heikko.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli tyytyväinen joukkueensa otteluun lähdöstä, mutta myönsi ottelun hallinnan kääntyneen SaiPalle ylivoimamaalien johdosta.

− Me lähdettiin siihen otteluun ihan oikealla tavalla, kuten pitääkin. Oikeastaan momentum kääntyi SaiPan tehokkaaseen ylivoimapelaamiseen, kertoi Rautakallio.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli myös tyytyväinen otteluun lähtöön ja kehui erityisesti Järvisen johtamaa ylivoimaketjua.

− Järvisen ketju kävi tekemässä kaksi tärkeää ylivoimamaalia, Tirkkonen kehaisi.

Ässien mahdollisuus tulla peliin mukaan oli toisessa erässä. Joukkue pääsi pelaamaan erässä kolmesti ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Vanhan sananlaskun mukaan, jos et itse tee maalia, vastustaja tekee maalin. Näin kävi myös tänään, kun SaiPan Chad Rau onnistui siirtämään Sputnikit jo 3−0-johtoon kesken Ässien kirin.

− Pelattiin pitkiä hyökkäyksiä toisessa erässä SaiPan hyökkäysalueella, mutta me ei päästy maalintekoalueelle. Pelattiin laitojen vieressä, eikä saatu miestä ja kiekkoja maalin eteen, Rautakallio harmitteli

Peliin saatiin toisessa myös hieman lämpöä, kun Ässien Semir Ben-Amor taklasi SaiPan kultakypärä David McIntyreria rajusti laidan läheisyydessä. Ben-Amorille ei tuomittu tilanteesta rangaistusta. Lähes heti seuraavassa vaihdossa SaiPan Kalle Maalahti sai vastaavannäköisestä tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Tämä herätti SaiPan ja kotiyleisön uudelleen peliin mukaan.

SaiPalla oli mahdollisuus tappaa ottelu lopullisesti kolmannen erän alussa, kun Ässien Teemu Vuorisalo taklasi SaiPan Sami Venäläistä selästä. Vuorisalo kuittasi tilanteesta itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. SaiPa ei kuitenkaan onnistunut tekemään maalia.

Ässät onnistui vihdoin ylivoimalla ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Niko Ojamäki vapautti takatolpalle unohtuneen Aleksi Saarelan maalintekoon. SaiPa onnistui kuitenkin jäädyttämään peliä hyvin ja Ässien loppukiri ei tuottanut lisäosumia.

Päävalmentaja Tirkkonen oli tyytyväinen lopun puolustuspelaamiseen ja siihen kuinka hyvin SaiPa onnistui Ässät pitämään pois maalipaikoilta.

− Ässät laittoi meitä tosi ahtaalle, mutta keskityttiin omaan puolustuspeliin ja oltiin siinä järkeviä. Saatiin pidettyä Ässät pois maalintekopaikoilta, Tirkkonen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo