TPS otti avausvoittonsa Pelicansista

LIIGA / Raportti
TPS otti kauden avausvoittonsa Pelicansista kauden kolmannessa keskinäisessä ottelussa. Tasainen ottelu venyi aina voittomaalikisaan asti. Juraj Mikusin rankkarilla ja Joni Ortion torjunnoilla ylimääräinen piste matkasi Turkuun.

TPS hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja paremman liikkeen ansiosta. Hyville maalintekopaikoille pääsi kuitenkin ensin Pelicans. Ryan Lasch kuskasi kiekon alueelle ja jatkoi Arttu Luttiselle. Luttisen laukaus kimposi Tero Koskirannalle, jota odotti tyhjä maali. Lopulta Joni Ortio sai kuin saikin venytettyä patjansa laukauksen tielle.

Pelicans sai minuuttien kuluessa enemmän hallintaa ja pian Koskiranta oli jälleen maalipaikassa. Hän taisteli itsensä ohi TPS-puolustuksen ja pääsi kahden Ortion kanssa. Laukaus ei ollut kummoinen, eikä tuottanut hyvin pelanneelle TPS-veskarille ongelmia.

TPS:n Marko Anttila pääsi myös kokeilemaan onneaan Joonas Kuuselaa vastaan. Hirmuinen laukaus kimposi Kuuselan suojuksista suoraan Juraj Mikusille, mutta slovakin laukaus epäonnistui täysin ja Kuuselan nolla pysyi koskemattomana.

Joni Ortio jatkoi toisessa päässä hyviä otteitaan, kun Justin Hodgman pelasi Arttu Luttiselle loistavan maalintekopaikan. Pötköllään oleva Ortio osui kuitenkin jälleen kiekon tielle.

Kuparinen rikkoutui toisessa erässä

TPS pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Joonas Järviselle tuomittiin ensimmäisen erän lopussa väkivaltaisuusjäähy. TPS:n ykkösylivoima pyöritti pitkään ja vaarallisesti, mutta ylivoima lopulta keskeytyi Michal Birnerin koukkaamisjäähyyn.

Tasakentällisin Pelicans osoitti vaarallisuutensa ylivoimahyökkäyksissä. Ensin Radek Smolenak ja Justin Hodgman pääsivät kahdella yhtä vastaan. Ässissä itsekkyydestä syytetty Smolenak tarjoili kiekon vierelleen Hodgmanille, joka viimeisteli ottelun avausmaalin.

Seuraavaksi 2-1-hyökkäykseen pääsivät Tero Koskiranta ja Arttu Luttinen. Koskiranta jakoi Luttiselle rystylätyn, josta oli kapteenin vuoro viimeistellä.

TPS ei takaiskumaaleista masentunut, vaan haki kovasti kavennusta ykköskentällisensä voimin. Ville Vahalahti pyöri vaarallisesti Kuuselan maalin edessä ja TPS yritti väkisin survoa kiekkoa sisään. Lopulta peliväline kimposi Mikusille, mutta Mikusinkin laukaus kimposi ylärimasta ulos.

Lopulta TPS:n avausmaali syntyi hieman varkain. Jarkko Hattunen nousi maalin takaa hyvälle sektorille ja humautti kiekon ohi Kuuselan etuyläkulmaan.

Kolmas erä ravattiin päästä päähän

Kolmas erä alkoi lahtelaisyleisön kannalta ikävästi. Juraj Mikus pääsi puolittain yksin läpi ja lirutti kiekon ohi kauas vastaan tulleen Joonas Kuuselan. Maali oli Mikusille jo neljäs viidessä pelatussa ottelussa.


TPS:n hyökkääjävahvistus oli jälleen mainiolle pelipäällä.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Justin Hodgman yritti nostaa joukkueensa johtoon, kun hän veivasi itsensä vapaaseen paikkaan, mutta rystynosto ei päätynytkään maaliin, vaikka lahtelaisyleisö oli jo ehtinyt juhlia maalia. Kiekko oli pompannut TPS-puolustuksesta hieman ohi maalin.

Hodgman kunnostautui tuhlaajapoikana. Hänellä oli Pelicansin parhaat maalintekopaikat, mutta useista tilanteista, missä edessä odotti tyhjä maali, kanadalaissentteri ei onnistunut viimeistelemään.

TPS sai tukun loistavia paikkoja viimeisillä minuuteilla, mutta Ville Vahalahden ja kumppaneiden laukaukset päätyivät lahtelaispelaajamassaan.

Lopulta tasaisen jatkoajan jälkeen päädyttiin voittomaalikilpailuun. Lahtelaiset vaihtoivat maalinsa suulle Niko Hovisen.

Ainut onnistuja laukauksilla oli Juraj Mikus. Hänen rystynostonsa oli liikaa Hoviselle. Toisessa päässä Joni Ortio torjui suuremmitta vaikeuksitta lahtelaisten yritykset.

Suikkanen valmiina lomalle

Pekka Virta oli lehdistötilaisuudessa omiinsa silminnähden tyytyväinen. Huonojakin asioita Virta omiensa esityksestä löysi.

– Toisessa erässä pelattiin ihan hyvin, mutta tehtiin kaksi isoa virhettä. Kaksi 2-1-hyökkäystä tämän tason joukkuetta vastaan ja kauniit maalit sinne omaan päähän, Virta harmitteli.

– Sen jälkeen molemmissa päissä hirveä määrä paikkoja, mutta molarit pelasivat hyvin ja molemmilla oli onnea mukana puolustuspelaamisessa. Maaleja olisi voinut tulla aika paljon enemmän molempiin päihin.

Yhden syyn voittoon Virta näkee uusissa vahvistuksissa.

– Olen tyytyväinen, kun ollaan löydetty voittava maalivahti. Maalivahtipelin toimiminen on iso ja tärkeä asia tässä pääsarjassa ja se toimi tänään loistavasti kuten eilenkin. Sitten Mikus tuli uutena tähän ja on helpottanut meidän maalinteon tuskaa tuollaisilla jäätävillä ratkaisuilla niin kuin tänään oli tuo maali ja rankkari.

Kai Suikkanen ei ollut häviöstä huolimatta kovinkaan harmissaan.

– Tepsi oli todella hyvä, energinen, pirteä ja taisteleva joukkue. Me ei ehkä saatu sellaista "eye of the tigeria" esille niin kuin Tepsi sai. Ihan hyvä jääkiekko-ottelu pelattiin ja tasaistahan tuo peli oli.

Kai Suikkanen oli valmis lähtemään lomalle.

– Ollaan tultu raskas jakso joulun jälkeen, kolme peliä viikossa. Otettiin 31 pistettä 17:ssä pelissä. Se on hyvä saldo ja tyytyväisiä ollaan, mutta ollaan kyllä onnellisia, että päästään lomillekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle