Pirteä pelikaaniparvi jatkoi voittolentoaan

Lahtelainen kiekkoyleisö sai lauantai-iltana mannaa mahan täydeltä, kun motivoituneen näköinen Pelicans löi Turun Palloseuran 4-2. Vierasjoukkue TPS kaatui rangaistuksiin ja pussinokkien liukkaaseen hyökkäyspeliin.

Lauantain illan kamppailun alkurytmit olivat Pelicans-tempoiset. Lahtelaisjoukkueen ilme ottelun alussa oli iloinen. Mastokaupunkilaisten nopeat hyökkäykset ja rohkea yksilöpelaaminen tuottivat hedelmää pikaisesti. Hyökkäyssuuntaan mainiosti pelannut puolustaja Jyri Marttinen vei pussinokat johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 04.01. Pelicans ei höllännyt jalkaa kaasupolkimelta lainkaan avausosuman jälkeen, ja Pekka Jormakka pääsi lisäämään lahtelaisten johdon jo kahteen maaliin - vain kolme minuuttia edellisen osuman jälkeen.

Jormakan maalin alusti mainion yksilösuorituksen tehnyt härkämäinen kanukkisentteri Justin Hodgman. Hodgman ohitti kaksi TPS-puolustajaa näyttävästi ja tarjoili loistopassilla kiekon ketjukaverilleen Jormakalle. Hodgman olikin yksi ottelun voimahahmoista, joka loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita suojaamalla kiekkoa miehekkäästi ja ajamalla ahnaasti maalille.

Turkulaiset nousivat kuitenkin pikaisesti peliin mukaan. TPS:n karvauspeli toimi mainiosti, ja Pelicansin puolustajat olivatkin aika ajoin hätää kärsimässä, kun Palloseuran kärkikarvaajat painostivat heitä jatkuvasti. Turkulaisten kavennusmaali syntyi, kun Ryan Stone tarjoili kiekon maalin kulmalla odottaneelle Toni Mäkiaholle.

- Saimme unelma-alun ottelulle, kun onnistuimme tekemään pelin avausmaalin ja vielä toisen perään. Kaveri pääsi kuitenkin kaventamaan pelin, kun teimme puolustuspäässä pahoja virheitä, luonnehti Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen ottelun avauserää.

Intensiivinen ja vauhdikas ykköserä nosti Hodgmanin lisäksi esiin Pelicansin helsinkiläislähtöisen, ronskisti taklanneen ja rohkeasti kaksinkamppailutilanteisiin menneen Max Wärnin. TPS:n parhaimmistoa ottelun alussa oli Tomas Plihalin johtama ykkösketju

Marttinen vastasi Pelicansin avausosumasta.

Rangaistukset Palloseuran riesana

Ensimmäisen eränsä mainiosti päättänyt TPS tuli toisen erän alkuminuuteille hyvällä sykkeellä, mutta Turkulaisjoukkueen alamäki alkoi kuitenkin pikaisesti. TPS alkoi ottaa tyhmiä jäähyjä, ja erän puolivälissä Pelicansin ylivoimamahdollisuudet tuottivat tulosta. Ryan Stonen 5+20 –minuuttisen rangaistuksen myötä Pelicans pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, ja Arttu Luttinen sai ajassa 32.47 kunnian täräyttää kiekon ylivoimaviisikon keskeltä yläkulmaan.

Kotijoukkueen 3-1 osuman jälkeen ottelun taso tipahti hiukan, kun molemmat joukkueet ottivat rangaistuksia vuoron perään. Tästä huolimatta Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch pääsi nousemaan helposti maalin kulmalle ja nostamaan tarkalla rannelaukauksella kiekon ohi heikosti pelanneen Marek Schwarzin.

- Toisessa erässä pyrimme välttämään isoja virheitä, mutta otimme siinä pari idioottijäähyä, ruoti Pekka Virta suojattiensa toisen erän esityksiä.

Pelicans säilyttää johtonsa

Ottelun viimeiset 20 minuuttia saivat turkulaisten kannalta positiivisen alun. TPS-hyökkäykseen juuri kauden alla hankittu Mika Viinanen pääsi rokottamaan huolimattomasti puolustuspäässä työskennellyttä paria Aaron Brocklehurst - Marttinen, kun Viinanen nappasi pelivälineen Marttisen nokan edestä ja veivasi kiekon ohi Niko Hovisen.

Pelicans ryhdistäytyi kuitenkin vierailijoiden kavennusmaalin jälkeen ja piti maalinsa loppupelin ajan puhtaana. Isäntien maalipaikkojen järjestelystä päätöserässä vastasi vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Lasch. Yhdysvaltalainen Lasch riisti pelivälineen hyökkäyspäädyssä useaan otteeseen vastustajilta kuin Pavel Datsyuk konsanaan. Kalifornian ihmepojan ja kumppaneiden sihti ei kuitenkaan ollut kohdillaan enää päätöserässä, ja ottelu päättyi täten lukemiin 4-2.