Pelicansin kakkosnyrkki janosi hurjana kotivoiton

Pelicans onnistui tekemään kaikki maalinsa tasaviisikoin. Mikko Lahtela onnistui myös maalinteossa.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Lahtelaisyleisö sai keskiviikkona kirjata muistikirjoihinsa runsaasti pöytäkirjamerkintöjä, kun Pelicans päihitti harjoitusottelussa KHL:n Sibirin maalein 5-3. Peli oli paikoitellen sekavaa, mistä kertookin ottelussa nähdyt huimat 38 jäähyminuuttia jakautuneina tasaisesti joukkueiden välille.

Lahteen matkannut Sibir-miehistö sai ylivoimaisesti kovimman paineen ja suurimmat hikikarpalot Pelicansin kakkoskentältä. Nälkäinen uusista ja vanhoista pelikaaneista koostuva kenttä aiheutti kuvioillaan erinomaisia maalipaikkoja sekä takoi tehopisteitä täyskentällisillä.

Pelicansin maalia vartioi hienossa vireessä ollut Janne Juvonen, joka piti torjunnoillaan kotijoukkueen johdossa koko ottelun ajan.

Ottelu sai avausmaalinsa ensimmäisessä erässä Anrei Hakulisen mailasta. Maali oli odottanut hetkeään jo aiemmissa kakkoskentän tilanteissa, kunnes lopulta kiekko osui Hakulisen mailaan Niko Tuhkasen ja Tommi Paakkolanvaaran syöttäminä.

− Virtaa riittää taas kun on nuoria miehiä laidoilla, totesi Paakkolanvaara ketjunsa toimivuudesta.

Ensimmäisen erän viimeisellä neljällä minuutilla Sibir onnistui iskemään kiekon pelivuoroon laitetun pelikaanimaalivahti Janne Juvosen selän taakse, mutta maalia ei hyväksytty KHL-seuran pelaajan ollessa maalivahdin alueella.

Toinen erä oli edennyt vain muutaman minuutin, kun Joel Mustonen iski 2−0-osuman kotijoukkueelle. Kotiyleisö sai makeaa mahan täydeltä vain joitakin sekunteja myöhemmin Joonas Alanteen lisätessä johtoa 3−0:een. Erä tarjosi kummallekin joukkueelle runsaasti ylivoimamahdollisuuksia, joita vain Sibir pystyi kerran hyödyntämään itsevarmalla Patrik Hersleyn osumalla.

Vielä yhdeksän minuuttia ennen toisen erän loppumista Mikko Lahtela ennätti iskeä kiekon Sibirin suomalaistorjuja Mikko Koskisen taakse kertaalleen itsekin osuneiden Mustosen ja Alanteen syöttäminä. Erätauolle lähdettiin 4−1-lukemista.

Viimeinen erä edeltäjänsä tavoin tarjosi joukkueille mahdollisuutta ylivoimaan. Sergei Šumakov hyödynsi ylivoiman ajassa 35.46 kaventaessa ottelua 4-2:ään. Syöttäjiksi merkittiin Stepan Sannikov ja Oleg Gubin. Noin seitsemän minuuttia ennen ottelun päättymistä Paakkolanvaara iski kuitenkin Pelicansin viimeisen maalin Hakulisen ja Tuhkasen syötöistä. Juha-Pekka Pietilän istuessa rangaistuspenkillä Sibirin Jarno Koskiranta ennätti yllättää Juvosen yksilösuorituksellaan vain noin minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Siniviivojen siirtäminen osana pelinkulkua

Pelicans onnistui ottelussaan hyödyntämään ylivoimaansa vähemmän kuin venäläisjoukkue. Siniviivojen siirtäminen lähemmäksi toisiaan lisää joukkueiden hyökkäysalueiden suuruutta.

− On aivan selvää, että nyt kun ne siniviivat on siirretty lähemmäksi toisiaan, niin ylivoimalla on sitä tilaa. Näissä tilanteissa täytyy olla tehokas, pohti Paakkolanvaara.

Myös puolustuspelaamiseen viivojen siirtäminen liittyy oleellisesti. Illan ottelussa Pelicans suoriutui viisikkopuolustamisestaan keskinkertaisesti ja oli ajoittain vaikeuksissa. Joukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä antoi kuitenkin joukkueelleen kiitosta sydämellään pelaamisesta.

− Eihän se viisikkopuolustaminen saumatonta ollut. Se prosessi on käynnissä nyt ja pyritään tiivistämään. Tätä peliä ei vain voi pelata, jos ei ole tunnetta mukana, ja sitä joukkueella kyllä oli tänään, Lämsä kiitti suojattejaan.