Viiden minuutin lauantai

LIIGA / Raportti
Niko Tuhkanen iski illan voittomaalin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicans otti viidennen perättäisen voittonsa kaatamalla SaiPan kotonaan 3−1. Lauantai-illan suurin huuma kesti Lahdessa hieman alle viisi minuuttia, kun kotijoukkue tykitti itsensä kolmen maalin johtoon heti ensimmäisen erän alussa.

SaiPan onni Lahdessa ei kääntynyt vielä lauantainakaan, kun Pelicans voitti ottelun jo käytännössä ensimmäisessä erässä. Neljän ja puolen minuutin jälkeen kotijoukkue oli jo 3−0-johtoasemassa eivätkä lappeenrantalaiset saaneet enää kirittyä. SaiPa on voittanut Lahdessa viimeksi 2010 lokakuussa.

− On osunut vain hyvät pelit siihen kohdalle. En usko, että siinä mitään sen kummempaa taikaa on, avausosuman iskenyt puolustaja Juha-Pekka Pietilä pohti.

Pietilän maalin lisäksi myös Pelicansin toinen maali kirjattiin puolustajan nimiin, kun Niko Tuhkanen upotti kiekon Jussi Markkasen selän taakse. Kolmannen osuman teki lahtelaisille jo tutuksi tullut Joel Mustonen.

− Auttoi varmaan se eilinen peli. Jotenkin tuntui siltä, ettei SaiPa ollut ihan niin valmis kuin me oltiin. Meillä oli kuitenkin peli alla ja heillä ei, Pietilä kommentoi.

− Nukuttiin ihan täysin tuo alku. Kolmas peli tänä vuonna ja joka kerta ollut samanlaisia alkuja, että Pelicans on tullut kovalla höyryllä ja me ei olla pystytty vastaamaan, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertasi ottelun jälkeen.

Vaikka kolme maalia alle viiteen minuuttiin saattaa kuulostaa maalivahdin painajaiselta, Markkasta ei osumista voinut syyttää. Kaksi ensimmäistä maalia olivat suoria lämäreitä Pelicansin pelaajan ollessa hyökkäysalueella täysin vapaana. Kolmannessa maalissa Vili Sopanen pääsi syöttämään Mustoselle tolpalta toiselle ilman häiriöitä. SaiPan suurin syy huonoon alkuun löytyi siis hieman kankeasta puolustuksesta.

Siinä missä ensimmäiseen erään tehtiin kolme maalia, jäi toinen maalittomaksi. Molemmilla joukkueilla oli kuitenkin jonkin verran maalipaikkoja ja peliin mukaan päässyt vierasjoukkuekin loi hyviä hyökkäyksiä. Onni ei kuitenkaan ollut SaiPalla myöden, sillä kiekko heilutti verkkoa lähinnä väärältä puolelta.

− Vähän ruvettiin puolustamaan liikaa ja tehtiin itsekin hieman virheitä, Pietilä kertoi.

Vierasjoukkue toden totta pääsi peliin mukaan ja oli kolmannessa erässä jo jonkin verran niskan päällä. SaiPa kavensi ottelun lukemiin 3−1, kun Ville Hämäläinen onnistui maalinteossa. Päätöserän viimeisillä minuuteilla lappeenrantalaisilla oli vielä runsaasti maalipaikkoja ylivoimalla. SaiPa pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan, mutta Pelicansin hyvän puolustuksen ja Jere Myllyniemen torjuntojen ansiosta toista maalia ei enää syntynyt.

− SaiPa lämpeni ihan hyvin ja tuli peliin mukaan, mutta saatiin pidettyä heidät pois parhaimmilta maalipaikoilta, Pietilä kertasi.

− Hieno taistelu joukkueelta myös kolmannessa erässä. Ihan superpaikoilta pidettiin SaiPa pois, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kehui joukkuettaan.

Pelicans pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Helsingissä HIFK:n vieraana. SaiPa puolestaan pelaa päivää aiemmin tiistaina kotiottelun Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle