SaiPa karisti Lahti-kammon niskastaan

SaiPan Andreas Bernard venyi hyviin torjuntoihin etenkin pelin loppuhetkillä.
Pelicans ja SaiPa iskivät yhteen Liigassa jo seitsemännen kerran tällä kaudella voittojen ollessa ennen iltaa 3-3. Lahti on ollut sarjan keskikastista löytyvälle SaiPalle yllättävän tukala paikka, sillä edellisen kerran lappeenrantalaiset olivat juhlineet voittoa Pelicansin vieraana vuonna 2010.

Sarjataulukossa 12. sijalla oleva Pelicans koki katkeran tappion jatkoajalla, kun SaiPa vei suuremman potin mukanaan 2-3-numeroin. Kenttätapahtumia katsomalla tasapeli varsinaisen peliajan jälkeen oli varsin oikeutettu tulos.

Joel Mustonen avasi maalihanat

SaiPa aloitti ottelun väkevästi luoden pari vaarallista tekopaikkaa Janne Juvosen vartioimalle maalille. Kovassa kunnossa oleva veskari kuitenkin piti vierasjoukkueen kurissa ottamalla ensierässä yhteensä 12 koppia.

Pikkuhiljaa koitoksen edetessä kotijoukkue sai otetta hyökkäyspelistä, ja ensimmäisen kerran lahtelaisyleisö räjähti kuuden minuutin kohdalla. Joel Mustonen iski ranteella kauden yhdeksännen osumansa Niko Tuhkasen loistavasta pystysyötöstä.

Ensimmäiselle erätauolle 1-0-johdossa lähtenyt pirteä Pelicans toimitti kiekon myös toisen kerran Andreas Bernardin selän taakse, mutta Pekka Saarenheimon selkeää potkumaalia ei hyväksytty. Kaiken kaikkiaan avauserä oli pelillisesti melko tasaista kiekkoa.

SaiPa kampesi niskan päälle

Toisen erän alku oli lahtelaisten näkökulmasta tukala, kun Teddy da Costa ja Joonas Hurri joutuivat jäähyboksiin aivan peräjälkeen. SaiPa käytti tilanteen hyödykseen Brian Salcidon tasoitettua painavalla lämärillä.

Tämän maalin myötä Idän Sputnikit ottivat mittelössä kuskin paikan. SaiPa rakenteli muutamia vaarallisia tekopaikkoja, mutta kotijoukkueen uhrautuvan puolustuksen ja Juvosen koppien ansiosta numerot pysyivät pitkään tasoissa.

Kenttätapahtumia hienoisesti hallinnut lappeenrantalaismiehistö siirtyi lopulta 1-2-vierasjohtoon Tomi Leivon toimesta. Nelosketjun laiturin löperö laukaus painui helposti Juvosen selän taakse. Pelicans ei tästä kuitenkaan masentunut, vaan kuittasi oman paineen päätteeksi taukolukemiksi 2-2.

Illan toisen rysänsä iskenyt Mustonen sai rauhassa asetella pikkumustaa maalin edessä Bernardin ollessa täysin voimaton. Isäntien Juhani Tyrväinen teki täysosumaan loistavan esityön, kun hän passasi kiekon parhaalle mahdolliselle laukaisusektorille maalin takaa.

Taistelu venyi jatkoajalle asti

Torstain pelin rikkonaisen päätöserän avauspuolisko ei tarjonnut yleisölle mitään suurta kiekkojuhlaa. Kummallakin oli saumansa iskeä lisämaaleja, kun esimerkiksi vieraiden Matti Järvinen kilautti limpun tolppaan. Pussinokat puolestaan rakensivat pitkän myllyn pakottaen Pekka Tirkkosen ottamaan aikalisän.

Mitä vähemmän kellossa oli aikaa, sitä väsyneemmältä Sputnikit vaikuttivat. Isäntäjoukkue loikin kovasti painetta vieraiden maalille viimeistelyiden ollessa kuitenkin heikkoja. Lopulta ilta venyi ylitöiksi varsinaisen peliajan päätyttyä 2-2-lukemiin.

Kamppailun ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun selkeästi pirteämpi SaiPa väänsi 2-3-vierasvoiton. Kolmannessa erässä kiekon tolppaan ampunut Matti Järvinen pysäytti kellot aikaan 60.52 Dave Spinan mainiosta syötöstä.

− Kaksi erää oli vaikeeta. Kaikki kunnia SaiPalle, joka oli liikkuva ja aggressiviinen joukkue. SaiPa pisti meidät ahtaalle. Jatkoajalla meille sattui harmillinen nukahdus, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä tiivisti.

− Me tultiin peliin hyvin mukaan. Kaksi ekaa erää oli meiltä hyvää pelaamista, kolmas oli tasaista vääntöä. Tyytyväinen olen joukkueen ilmeeseen ja sitoutumiseen, Lämsän virkaveli Tirkkonen puolestaan summasi.

Karvaan tappion kokeneen Pelicansin kausi jatkuu lauantaina liiganousija Sportin vieraana Vaasassa. Kaksi pistettä vääntänyt SaiPa sen sijaan isännöi tuolloin KalPaa.