Pelicans upposi kankkulan kaivoon - "Katsojat tulevat katsomaan tuota shaissea"

Tämä Ville Hämäläisen tekemä maali käänsi ottelun suunnan.
SaiPa tasasi back-to-back -otteluiden voitot keskiviikkona Lahdessa. Voitto kirjattiin lappeenrantalaisille lukemin 4-1.

SaiPa otti kauden neljännen voittonsa Pelicansista kuluvalla kaudella. Ottelun ratkaisuksi muodostui SaiPan kurinalainen ja kärsivällinen pelaaminen. Tiistaina Lappeenrannassa Pelicans sai sotkettua SaiPan pelaamista omassa päässä, mutta Lahden keskiviikko-illassa ei tästä ollut tietoakaan. Ottelun käännekohdaksi muodostui SaiPan avausmaali, jonka jälkeen Pelicans ei enää saanut kasattua rivejään.

− Eilen hävittiin, mutta tänään hyvä takaisin tulo meiltä. Me oltiin tehokkaampia kuin eilen ja puolustettiin hyvin, eikä annettu Pelicansille hirveästi paikkoja, SaiPan Pekka Tirkkonen kertasi tyytyväisenä illan tapahtumia.

Pelicans-luotsi Petri Matikainen ei löytänyt juuri hyvää sanottavaa omiensa esityksestä.

− 30 minuuttia jaksettiin olla suorassa ja yhdessä, mutta sitten yksi virhe vei meidät ihan kankkulan kaivoon. Ei tämä voi näin mennä, että yksi virhe vie koko joukkueen sivuraiteilleen. Olen raivoissani siltä osin tämän illan suorituksesta.

− Pettynyt olen myös meidän pelilliseen esitykseen kotijoukkueena. Katsojat tulee katsomaan tota shaissea, Matikainen murisi taiston tauottua.

Ottelun katkonainen ensimmäinen erä oli lievää SaiPan hallintaa, mutta se ei tarjonnut maaleja − eikä juuri edes paikkoja. Maalihanat saatiin kuitenkin auki heti toisen erän alussa, kun SaiPan alivoima antautui ensimmäistä kertaa kahdeksaan otteluun Juha Leimun lämärin edessä.

Pelicansilla oli läpi ottelun hankaluuksia omassa päässä. Lahtelaiset hävisivät paljon kaksinkamppailuja oman maalin edessä, mikä aiheutti ongelmia. Pelicans-puolustaja Juha-Pekka Pietilän huono oman pään pelaaminen kostautuikin ottelun puolivälissä, kun SaiPan Ville Hämäläinen pääsi siirtämään kiekon komean kuvion päätteeksi Juvosen ohi.

Tasoitusmaalin jälkeen toisen erän loppu mentiin vahvasti SaiPan komennossa. Hallinta palkittiin vielä ennen erätaukoa, kun vajaa minuutti ennen erän loppua Kim Strömberg laukoi kiekon b-pisteen kaarelta komeasti etuylänurkkaan.

- Ilman muuta tärkeä maali siihen erän loppuun. Pelicans jatkoi siitä mihin eilen jäi ja puolusti tosi tiiviisti, mutta onneksi saatiin menemään kiekko maaliin, Tirkkonen mietti toisen erän lopun tapahtumista.

Pelicansin kiri koki kolahduksen heti kolmannen erän alussa. Kun erää oli pelattu vain vajaa minuutti, Chad Rau iski SaiPan jo kahden maalin karkumatkalle. Tästä Matikaisen ryhmä ei toipunut koko erän aikana ja todellista loppukiriä ei Pelicansilta nähty. Ottelun loppulukemat viimeisteli vierailijoiden kultakypärä David McIntyre.

- Jotain rallia tohon kolmanteen erään täytyy saada. En tiedä miten me löydetty tänään sitä, Matikainen jatkoi pettyneenä.

SaiPan voiton myötä tuplaotteluiden pisteet jakaantuivat tasan 3-3, kun Pelicansilla oli allaan tiistailta voitto. Molemmilla joukkueilla on edessään tällä viikolla vielä kaksi ottelua. SaiPa kohtaa kahdesti KooKoon ja Pelicans pelaa back-to-back -ottelut Ässiä vastaan.