Lukolle kaksi pistettä - Hoviselta kelpo paluu Lahteen

LIIGA / Raportti
Sebastian Repon nälkäinen vire ei kantanut hedelmää Lahden lauantai-illassa.
Kuva © Erik Jokinen/erik.jokinen@jatkoaika.com
Raumalla perjantaina kohdanneet Pelicans ja Lukko iskivät lauantaina yhteen Lahdessa. Maalinteon kanssa hurjasti tuskailevan lahtelaismiehistön tappioputki kasvoi 1-2-tuloksen myötä kahdesta kolmeen, Lukko on sen sijaan voittanut nyt jo neljä mittelöä peräjälkeen.

Tasaisen ottelun ratkaisuksi jäi lopulta Aaron Gagnonin osuma voittolaukauskisassa.

− Nämä olivat tiukkoja pelejä. Se eilinen tulos ei vastannut sitä mitä peli oli, Lukon kakkosvalmentaja Juha Vuori juttelin pelin tauottua.

Varsinaisella peliajalla maalasivat Lukolle avausmaalin iskenyt Ville Vahalahti, sekä lahtelaisyleisön vain 17 sekuntia ennen päätössummeria räjäyttänyt Teddy da Costa. Pelicansin tasoitusmaalia edelsi isäntien hurja pyöritys Lukon puolustuspäässä.

Maalipaikat kuivuivat kasaan puolin ja toisin

Ensimmäistä erää hallinnut Pelicans ampui pikkumustaa nälkäisen Sebastian Repon johdolla läpi illan oikeastaan jokaisesta paikasta. Viimeistely oli kuitenkin lahtelaisjoukkueelle pitkän aikaa tervanjuontia, sillä laukaukset lähtivät liian usein sinne tänne. Kaiken kaikkiaan isänniltä puuttui viimeistelyssä viimeinen terävyys.

Toisaalta kotiyleisön edessä tämän kauden osalta debytoinut Niko Hovinen piti varmoilla kopeillaan kotijoukkuetta pystyssä. Paluun Lahteen tehnyt torjuja nollasi upeasti Aaron Gagnonin, Jesper Piitulaisen ja Sami Lähteenmäen tuhannen taalan tekopaikat.

− Fyysinen kunto on ihan hyvä, ja samoin henkinenkin. Peli ja päivä kerrallaan edetään. Tämä oli ihan ok startti ja tästä on hyvä lähteä parantamaan, Hovinen kertoi.

Toisen kaksikymppisen aikana erittäin hyville maalintekopaikoille päässyt Lukko oli kolmannessa erässä ajoittain pahasti purjeessa. Ottelun loppuhetken 1-1-tasoituksestaan huolimatta Pelicans oli jatkoajalla alakynnessä Lukon väkevän hyökkäämisen takia.

− Näissä peleissä nähdään, että loppuun saakka pitää pelata ja myös vastustaja yrittää loppuun asti, Lukon Vuori muistutti.

Kummankin alakerta kunnossa

Jos Pelicans-torjuja Hovinen selvisi illan urakastaan moitteitta, niin myös Lukon maalivahti Ryan Zapolski esitti varmoja otteita läpi taistelun.

Kuten numeroistakin voi päätellä, maalivahtien lisäksi myös puolustuspeli oli varmaa ja hyvin organisoitua kummallakin. Sekä isännät että vieraat hoitivat oman alakertansa jäätävällä varmuudella tekemättä oman maalivahtinsa edessä mitään ylimääräistä.

Mainion maalivahti- ja puolustuspelin takia ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa Lukko veti siis pidemmän korren tuloksen ollessa 1-2.

− Aika mukava tuossa on torjua, kun pakistossa on isoja mörssäreitä, jotka panevat vastustajaa pinoon. Ei siinä periaatteessa tarvitse löytää kuin laukaisulinja ja torjua ensimmäinen kiekko, Pelicansin Hovinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo