Pelicansin kolmannen erän kolme maalia toi voiton

Janne Juvosen käsi kävi kuin käen siipi.
Pelicans otti ensimmäisen voiton maaottelutauon jälkeen KooKoosta loppujen lopuksi selvin lukemin. Vierasjoukkue ei päässyt missään vaiheessa kunnolla otteluun kiinni. Pelicans heitti kylmää vettä niskaan joka kerta KooKoon hyvän vaiheen päätteeksi.

Pelicansin ja KooKoon välinen ottelu sai ikävän alun, kun Pelicans-hyökkääjä Janne Ritamäki sai vahinkotilanteessa vastustajan polvesta naamaansa. Ritamäki joutui jättämään kaukalon verissä päin. Mies kuitenkin palasi jo erän loppuhetkillä takaisin peliin mukaan.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon ylivoimalla, kun Josh Greenin syöttöyritys kimpoili Pelicans-puolustaja Juha-Pekka Pietilän luistimesta Janne Juvosen selän taakse. Joukkueensa kultakypärä kasvatti maaliputkensa nyt jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue tasoitti puntit kuitenkin jo reilun minuutin jälkeen, kun Antti Erkinjuntin tulinen lämäri viuhui kovan maskin takaa ohi erässä yhdeksän kiekkoa pysäyttäneen Juha Järvenpään.

Toisen erän alku oli vahvasti kotijoukkueen. Ryan Potulny oli lähellä johtomaalia, kun 12 tehopistettä kerännyt sentteri pääsi täysin vapaasti kokeilemaan Järvenpään patjojen kestävyyttä, kuitenkin tuloksetta.

Pelicans siirtyi ottelussa johtoon ajassa 23:22, kun Miska Siikonen tekaisi kasvattiseuraansa vastaan Liigauransa ensimmäisen maalin. Lahtelaisten nuorisoketjun muut jäsenet Kimi Koivisto sekä Miika Roine pelasivat mainion ottelun ja junailivat nuorten maajoukkuemiehelle maalin kulmalle täysin vapaan paikan.

Vierailijoiden toimivin koostumus, Matthew Watkinsin johtama kolmosketju, hankki KooKoolle erän loppupuolella ylivoiman. Kouvolalaiset saivat luotua muutamia hyviä vetopaikkoja, mutta paluun maalin suulle tehneen Juvosen johdolla isännät säilyttivät johtonsa.

– On se hienoa päästä takaisin pelaamaan. Kuitenkin aika pitkä tauko tuossa, sanoi yhdeksän viikkoa loukkaantuneena ollut Juvonen.

– Mielestäni tänään pelattiin tiiviisti, ei tullut juurikaan ylivoimahyökkäyksiä. Tietysti tasaisuutta joukkue tarvitsee aina, jatkoi ottelun ykköstähdeksi valittu 21-vuotias maalivahti.

Ottelu ratkesi minuutin teho-hetkeen

KooKoo aloitti kolmannen erän väkevästi. Kotijoukkueen hyökkäykseen lähtö meni pipariksi, josta käynnistynyt tilanne johti Mikko Alikosken tekemään tasoitukseen. Kauaa ei vierasjoukkue kerennyt 2−2- tilanteesta nauttia, sillä vain 26 sekuntia myöhemmin Pelicans oli jälleen johdossa.

Vuoden mittaiselta sairaslomalta paluun tehnyt Vili Sopanen jyräsi käsi-kynkkää KooKoo-puolustajan kanssa Järvenpään kumoon. Maalivahdin vielä uidessa rintauintia jään pinnassa, 1+1 tehot iskenyt Stefan Lassen neppasi kiekon viivalta tyhjään rysään.

– Hyvin toimii. Varsinkin minun tilanteessa, kun sai ottaa paria peliä, että näkee miten paikat ylipäätään kestää pelaamista, kertoi Sopanen yhteistyöstä Heinolan Peliittojen kanssa.

– Koutsit ja jätkät otti hyvin vastaan. Ei ole kuin hyvää sanottavaa siitä.

Voittomaaliksi jääneen osuman jälkeen kotijoukkue nosti maalimääränsä erän puolivälissä jo viiteen. Ensin kiekko lirui ylivoimalla Dane Byersin ohjauksen jälkeen nipin napin yli maaliviivan. Hetkeä myöhemmin Ritamäki siirsi jälleen maalin edestä kiekon tyhjiin.

KooKoo pääsi vielä yrittämään kavennusta ottelun lopussa ylivoimalla. Lähelle maalia pääsi hyökkääjä Jarkko Malinen, joka pääsi yrittämään maalin kulmalta täysin tyhjään maaliin, mutta mies kuitenkin huitoi kiekosta kokonaan ohi.

Muita suuria elämyksiä tarjonneita tilanteita ei ottelussa enää nähty.