Pelicansille helpotusta ennen taukoa

Ondrej Pavelecin mahdollisesti viimeinen ottelu päättyi Pelicansin voittoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Lahden Pelicans sai helpotusta ennen maajoukkuetauon alkamista, kun joukkue löi KalPan lukemin 5-2. Ottelun ratkaisijoina ja tehomiehinä toimivat Radek Smolenak ja Oskari Korpikari.

Lahtelaiset onnistuivat ottelussa vieraitaan paremmin kamppailun pienissä käännekohdissa. Lahtelaisjoukkue taisteli irtokiekot, maalinedustaväännöt ja kulmapainit vahvemmin kun aiemmin. Tämä vääntö riitti tuomaan kotijoukkueelle sen kaipaamat pisteet.

KalPa pelasi perjantaina pitkälle venyneen ottelun Tampereen Ilvestä vastaan.  Aiemmasta rankasta illasta huolimatta kuopiolaiset jaksoivat painaa ottelussa hyvällä jalalla. Tuloksena oli kuitenkin lopulta tappio, sillä KalPa ei saanut viimeisessä erässä kirivaihdetta sisään.

- Oliko se kuitenkin ollut vähän sellasta eiliseen liittyen, että ei oltu niin teräviä. Missään nimessä ei pidä väheksyä Pelicansin hyvää pelaamista, ja varsinkin niissä tilanteissa missä heidän piti maaleja tehdä. Just semmoisia irtokiekkotilanteita ja mailakamppailuja, joihin meidän osalta tämä ilta kulminoitui, kuopiolaisten päävalmentaja Jari Laukkanen jakoi tunnustusta kotijoukkueelle.

Avauserän alkuun lahtelaiset tulivat hieman kuopiolaisia vauhdikkaammin. Isäntien maalihanat avasi kultakypärä Radek Smolenak, joka viimeisteli maalin eteen eksyneen irtolätyn verkon perukoille pienellä siirrolla.

KalPan Jukka Voutilainen tasoitti ottelun viidennellä peliminuutilla, mutta turkoosipaitojen Oskari Korpikari kumautti komean takayläkulmaan kiitäneen ylivoimakudin, jonka avulla lahtelaiset siirtyivät erätauolle johdossa.

Johtomaalin iskenyt Korpikari on ollut mainiossa vireessä, puolustaja iski ensin Pelicansille keskiviikon TPS-ottelussa yhden maalin ja lauantai-iltana miehellä syntyivät tehot 1+1.

Teemana taistelu

Pelin toisessa erässä joukkueet iskivät samat määrät maaleja kuin ensimmäisessä erässäkin.

KalPan Artturi Lehkonen iski kuopiolaisten erän hienon ylivoimaosuman Derek Stepanin siirrosta, kun taas lahtelaisten maalit syntyivät Danny Richmondin ja toistamiseen onnistuneen Smolenakin lavoista.

Lahtelaisten illan näkyvin piirre oli työteliäisyys. Joukkue pelasi vihdoinkin koko ottelun kypsästi ja loppuun saakka, kun aiemmin tekemisen lopettaminen on koitunut pussinokille kohtalokkaaksi. Joukkueen aloittaessa työnteon heti pelin alusta lähtien, alkoi onnistumisen pyörä pyöriä ja se rullasi lahtelaisjoukkueen mukana loppuun saakka.

- Hyvä peli meiltä, mun mielestä erinomainen jääkiekko-ottelu. Meillä oli tähän peliin yks teema ja se taistelu. Nyt kyllä varmasti jokainen jätkä jätti kentälle kaikkensa mitä omistaa. Oli puhetta, että tapahtu mitä tapahtu, meni peli miten meni, niin jokainen äijä tappelee henkeen ja vereen niinko tapeltas omasta isänmaan rajasta. Ja kyllä se siltä näyttikin, Kai Suikkanen kertasi ottelun tapahtumia selkeästi tyytyväisenä joukkueensa peliin.

- KalPa on erittäin hyvin liikkuva ja taitava joukkue, mutta kyllä me tolla tsemppaamisella mentiin yhtenä miehenä koko joukkue, sillä me tänään tää peli tänään pystyttiin kampeamaan.

Tällä kertaa väärinpäin

Yleensä mastokaupunkilaiset ovat sulaneet viimeisessä erässä, tai olleet sen verran jäljessä, ettei hyvin pelaava vastustaja ole antanut joukkueelle mahdollisuutta takaa-ajoon. Tällä kertaa asiat olivatkin ''väärinpäin''. Pelicans pelasi viimeisen erän kypsästi, eikä joukkue antanut KalPalle mahdollisuuksia nousuun. Viimeisen naulan arkkuun iski tyhjään maaliin kiekon napauttanut Janne Tavi.

Yksi syy tähän löytyy. Pelicansin kiekollinen peli oli hyvää. Tämän noteerasi lahtelaislaivan luotsikin.

- Kyllä meidän kiekollinen peli oli parempaa kuin se on ollut pitkään aikaan. Me saatiin kiekkoa liikkeelle ja sitä kautta me päästään se keskialue ylittämään, sekä rakentamaan niitä maalipaikkoja.

Myös lahtelaisyleisö ansaitsi ottelusta tunnustuksen. Kotiyleisö eli hyvin mukana Pelicansin heikoilla hetkilläkin ja pikkujoulumeiningissä vetänyt kannattajakatsomo eli hienosti ottelussa mukana. Laulu raikasi läpi ottelun ja lopussa ilo purkautui yhteiseen juhlintaan joukkueen kanssa. Yleisö nauttiikin voitosta varmasti yltäkyllin.

Pelicansilla on tulevaisuutensa puolesta tiukat hetket käsillä. Maalissa viimeiset kuusi ottelua torjuneen Ondrej Pavelecin sekä parhaan pistemiehen ja fanien ykkössuosikin Radek Smolenakin sopimukset seuran kanssa päättyvät. Turkoosipaitojen olisi tärkeää napata molemmat pelaamaan vielä jatkossakin joukkueen sotisovassa. Molempien merkitys voitoista kamppailemiselle on ollut liian suuri menetettäväksi.